„Stendalis. „Raudona ir juoda“. Ir dar su dukros piešiniu. Į mano gyvenimą grįžo skaitymas. Einame pirmyn, laimime“, – tai vienas iš naujausių A. Reyeso įrašų „Twitter“ socialiniame tinkle, kuriame ispanas itin išsamų savo dienoraštį tęsia jau 19 dienų.


1971-aisiais gimęs 48-erių vyras nuo visuomenės nusprendė neslėpti, ką jam teko patirti išgyvenant šią klastingą koronaviruso infekciją.

Visą savo sirgimo laikotarpį vyresnysis Madrido „Real“ kapitono Felipe Reyeso brolis „Twitter“ tinkle išsamiai dalijosi žiniomis apie savo būseną ir išgyvenimus atsidūrus ligos patale. Didelio dėmesio sulaukę jo įrašai tęsėsi nuo kovo 14-osios, kuomet Alfonso viešai prisipažino „pasigavęs šį parazitą“.
Tai buvo blogiausia patirtis mano gyvenime. Atrodė, kad jaučiu nuolatines pagirias, kurios man neleido miegoti, toks jausmas, kad smegenyse įvyko tūkstantis revoliucijų.
Alfonso Reyesas

Nuo tada krepšininkas savo patirtis supindavo su smagiomis ir dramatiškomis istorijomis iš savo gyvenimo, dalijosi nuotraukomis iš ligoninės, nuolatiniais termometro rodomais duomenimis ir sulaukė didžiulio palaikymo dėl neblėstančio savo pozityvumo bei ne vienam savo sekėjui padėjo suprasti, kokie netipiniai gali būti šios viso pasaulio judėjimą sustabdžiusios ligos simptomai.

A. Reyesas jau keletą metų eina Ispanijos krepšinio profesionalų asociacijos vadovo pareigas. Šiuo metu jis jau yra išleistas iš gydymo įstaigos ir toliau sveiksta namuose. Apie savo patirtis ir sprendimą nuoširdžiai dalintis informacija jis papasakojo Ispanijos „Marca“ portalui.

„Tai buvo blogiausia patirtis mano gyvenime. Atrodė, kad jaučiu nuolatines pagirias, kurios man neleido miegoti, toks jausmas, kad smegenyse įvyko tūkstantis revoliucijų. Laimei, jau kurį laiką situacija yra pagerėjusi.

Nebekarščiuoju, kartais dar pasireiškia kosulys, tačiau tai ženklina sveikimo procesą. Man dar 14 parų teks praleisti namuose, kad tas parazitas galutinai išsinešdintų iš mano kūno“, – prisipažįsta A. Reyesas, žinią apie tai, kad yra paleidžiamas iš ligoninės, paženklinęs gyvenime užsispyrimu garsėjusio britų politiko Winstono Churchillio nuotrauka.


„Jeigu galėjau padėti žmonėms suprasti, kas jiems atsitiko, arba padėjau tokioje pačioje situacijoje atsidūrusiems... Tuo tikrai labai džiaugiuosi. Jie taip pat man padėjo savo padrąsinimais. Neslėpsiu, kad tokio išgąsčio dėl savo sveikatos niekada nebuvau pajutęs.

Aš apskritai nepamenu, kada buvau sirgęs gripu, kada ilgai turėjau temperatūros. Įvairių peršalimų pasitaiko kas keletą metų, bet praeina viena diena – ir aš jau sveikas, nebekarščiuoju. Esu turėjęs nugaros traumą, bet irgi greitai „išsigulėjau“. O dabar... 12 iš 16 dienų mane kamavo temperatūra, nebuvo jokio užtikrintumo, kad išsikapstysiu“, – dėsto profesionaliai krepšinį beveik 20-metį žaidęs ir Ispanijos rinktinei atstovavęs A. Reyesas.

Lietuvai nelemtame 1999-ųjų Europos čempionato ketvirtfinalyje A. Reyesas buvo būtent tas žmogus, kuris sugebėjo sustabdyti Arvydą Sabonį ir Ispanijai netikėtai padėjo palaužti favorite į auksą laikytą Lietuvos rinktinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)