„Olympiakos“ klubą jau antrus metus supa ne itin pozityvios naujienos. Pernai nuolat konfliktavęs su savo oponentais iš Atėnų „Panathinaikos“ ir praradęs vietą Graikijos čempionate, šiemet OLY kovoja su demonais savo viduje.

Netikėta buvo jau pati sezono pradžia, kai klube neliko sveikatos problemų kamuojamo Davido Blatto. Jo pareigos buvo patikėtos Kęstučiui Kemzūrai, tačiau ir šis treneris Pirėjuje neužsibuvo – praėjusį savaitgalį lietuvį pakeitė Georgios Bartzokas. Graikiją paliko ir Kemzūros asistentu buvęs Donaldas Kairys. Dar anksčiau vietos komandoje neliko ir puolėjui Mindaugui Kuzminskui.

Kad vidinė atmosfera Pirėjo klube nebuvo pati geriausia, atspindi ir žiniasklaidą pasiekusi informacija apie konfliktus treniruočių metu.

Po vieno iš jų vietos komandoje neteko 28-erių Willas Cherry. Gynėjas susistumdė su savo tėvynainiu Wade'u Baldwinu ir buvo paprašytas palikti klubą.

Nors nuo šio įvykio prabėgo jau kelios savaitės, buvusio žalgiriečio emocijos nenuslūgsta. Duodamas interviu graikų portalui gazzetta.gr jis papasakojo apie incidento aplinkybes ir ne itin gražiai atsiliepė apie trenerį K. Kemzūrą.

„Visi sako, kad buvo muštynės. Jų nebuvo. Aš tiesiog turėjau ginti save, nes vienas iš komandos žaidėjų – W. Baldwinas, elgėsi nesąžiningai, žaidė „nešvariai“. Treniruotėse tokių dalykų būna, bet vieną kartą jis tiesiog peržengė ribas, o aš nesusivaldžiau ir paleidau į jį kamuolį, susistumdėme. Komandos draugai mus išskyrė ir viskas tuo baigėsi“, – aiškino W. Cherry.

Kęstutis Kemzūra

Paprašytas konkrečiai paaiškinti, kas išprovokavo priešpriešą tarp jo ir 5 metais jaunesnio tautiečio, buvęs žalgirietis atsigręžė į trenerį K. Kemzūrą.

„Aš nesuprantu. Žinau tik tiek, kad trenerių štabas jį nuolat skatino gintis aktyviau būti agresyvesniam. Sako, kad aš dėl to susinervinau. Ne, priešingai. Treneris tą pačią dieną dėl darbo gynyboje gyrė ir mane patį. Turbūt tai buvo netiesioginė kova dėl minučių. Esame tos pačios pozicijos žaidėjai ir Baldwinas nenorėjo prarasti savo laiko, todėl ėmė elgtis nesąžiningai. Man to niekada nepavyks suvokti“, – rankomis skėsčiojo amerikietis, nesuprantantis, kodėl po konflikto buvo atleistas tik jis, o ne W. Baldwinas.

„Kai Kemzūra buvo Blatto asistentas, jis buvo tiesiog puikus. Tačiau kai jis tapo vyriausiuoju treneriu, neatpažįstamai pasikeitė, – toliau apie K. Kemzūrą kalbėjo amerikietis. – Bandžiau su juo daug kartų diskutuoti, tačiau iki šiol iki galo nesuprantu situacijos, nesuprantu, kas nutiko. Matyt, tai treniravimo specifika.“

W. Cherry liko nesupratęs ir fakto, kodėl „Olympiakos“ klubui, K. Kemzūrai ir fanams neįtiko jau anksčiau ekipą palikęs Kevinas Punteris.

Į Belgrado „Crvena Zvezda“ iš Pirėjo persikėlęs amerikietis Serbijos ekipoje iš karto tapo vienu atakų lyderių ir per rungtynes Eurolygoje pelno po 12,8 taško, tačiau K. Kemzūros sistemose jis buvo tiesiog dingęs.

„Mano nuomone, turint tokius įgūdžius galima žaisti bet kurioje Eurolygos komandoje. Kevinas yra vienas iš geriausių taškų pelnytojų turnyre. Ir girdėti sakant, jog jis negali užsitarnauti vietos aikštėje ir gauti žaidimo laiko, man skamba beprotiškai“, – tvirtino jis.

„Žalgiryje“ W. Cherry žaidė 2014-2015 m. sezone. Į Pirėjų jis atvyko praėjusio sezono pabaigoje, vasarą buvo sutarta kontraktą pratęsti dar vieniems metams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)