Dvejus metus „Žalgiryje“ praleidęs amerikietis su žaliai baltais pirmame savo sezone pasiekė Eurolygos finalo ketvertą, o praėjusiame sezone buvo išrinktas į simbolinį Eurolygos žaidėjų penketuką.

B. Daviesas – vos antrasis žalgirietis istorijoje, kuris sulaukė tokio Eurolygos įvertinimo. Pirmasis buvo Arvydas Sabonis, tarp penkių geriausių išrinktas 2003/2004 m. sezone.

Po paskutinio sezono 208 cm vidurio puolėjas patraukė į Europos pietus ir nutūpė Barselonoje. Duodamas interviu Eurolygos svetainei krepšininkas šiltai atsiliepė apie kelią, nueitą kartu su „Žalgiriu“.

„Žalgiryje“ įgijau nuostabios patirties. Čia sužinojau daug dalykų apie save, o treneriai ir komandos draugai padėjo atskleisti mano galimybes. Jei ne „Žalgiris“, nebūčiau toks, koks esu dabar“, – Eurolygos vaizdo reportaže kalba Daviesas.

„Barcelonos“ naujokui gerų žodžių negailėjo jo naujieji komandos draugai. Iš NBA į Eurolygą grįžęs Nikola Mirotičius teigė, kad Brandonas – vienas geriausių vidurio puolėjų Europoje.

„Jis gali rungtyniauti ir ketvirtoje, ir penktoje pozicijoje. Brandonas sėkmingai ginasi ir baudos aikštelėje, ir ties perimetru. Jis kasdien suteikia energijos komandos draugams“, – kalbėjo N. Mirotičius.

Anot Cory Higginso, B. Daviesas yra vienas labiausiai dominuojančių vidurio puolėjų, jei ne labiausiai dominuojantis. „Jis turi daug gerų savybių – gali sėkmingai perduoti kamuolį, gali ir pats rezultatyviai užbaigti atakas“, – ekipos draugą gyrė C. Higginsas.

Į Barseloną B. Daviesas atvyko norėdamas klubą atvesti į tas aukštumas, kuriose jis puikavosi prieš dešimtmetį: paskutinį kartą Katalonijos klubas Eurolygos trofėjumi džiaugėsi 2010-aisiais.

„Galiu pasakyti, kad esame alkani pergalių ir norime būti geresni tiek individualiai, ir visi kartu kaip komanda. Susirinkome čia laimėti. Turime aukštų lūkesčių, jei kryptingai dirbsime, galime tapti nesustabdomais“, – prognozavo B. Daviesas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)