Šį faktą savo gerbėjams priminė pati Ispanijos krepšinio lyga (ACB), socialiniuose tinkluose pasidalijusi trumpa ištraukėle iš pirmųjų oficialių Sabo rungtynių su „Forum“ marškinėliais.

Epizode – tiesiog fantastiškas A. Sabonio perdavimas komandos draugui. Atsikovojęs kamuolį gynyboje, aukštaūgis lyg disko metikas tiksliai sviedė per visą aikštelę, o ataką dvitaškiu nuo lentos užbaigė Lalo Garcia.

Debiutinėse A. Sabonio rungtynėse „Forum“ komanda namuose 87:85 nugalėjo Valensijos „Pamesa“ krepšininkus, o pats lietuvis surengė nepamirštamą pasirodymą

Žaidęs 35 min., jis pelnė 34 taškus (31/21 dvit., 8/8 baud.), atkovojo 12 kamuolių, blokavo 2 metimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Tose rungtynėse žaidė ir dar vienas Lietuvos krepšinio mokyklos atstovas – Valdemaras Chomičius „Forum“ komandai pelnė 11 taškų.

A. Saboniui atvykus į Valjadolidą, šio miesto klubas pirmą kartą istorijoje prasimušė į ACB lygos atkrintamąsias varžybas, tačiau ketvirtfinalyje patirties pritrūko ir „Forum“ nusileido tuo metu pajėgiai Badalonos „Joventut“ ekipai.

A. Sabonio statistika tą sezoną buvo pribloškianti: 23,1 taško, 13 atkovotų kamuolių, 1,9 rezultatyvaus perdavimo per 33,5 min. ant parketo.

Antrame savo sezone Ispanijoje A. Sabonis vidutiniškai pelnė 19,6 taško, atkovojo 11,2 kamuolio ir atliko 1,8 rezultatyvaus perdavimo, o trečią sezoną jis rinko po 21,4 taško, atkovojo po 13,4 kamuolio, atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir blokavo po 2 metimus per 33 minutes ant parketo.

Tiesa, vienintelis Sabo iškovotas trofėjus su Valjadolido komanda – laimėtas Asturijos princo taurės turnyras. Didžiosios pergalės Ispanijoje ir Europoje buvo pasiektos vėliau.

Iš viso Valjadolide A. Sabonis sužaidė 110 rungtynių. Jo statistika buvo tokia įspūdinga, kad tarp Europos krepšinio grandų dėl lietuvio kilo tikros peštynės. Iškovojęs bronzos medalį su Lietuvos rinktine 1992-ųjų Barselonos olimpinėse žaidynėse, vėliau A. Sabonis susiejo savo ateitį su „Real“, o dar po trijų sezonų pakėlė sparnus į NBA, Portlando „Trail Blazers“.

Iš viso Ispanijoje A. Sabonis sužaidė 235 rungtynes, vidutiniškai per rungtynes pelnė 20,3 taško, atkovojo 12,4 kamuolio ir rinko 28 naudingumo balus.

Apie tai, kaip iš Kauno „Žalgirio“ į Ispaniją atvykusiam A. Saboniui sekėsi pritapti Valjadolide ir su kokiais sunkumais jis susidūrė, savo išsamioje publikacijoje yra rašęs ispanų žurnalistas Jose Antonio Verdejo. Siūlome prisiminti šią ir dramatišką, ir kartais komišką istoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)