Viso mačo metu dominavę Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai svečiuose pervažiavo Vilniaus „Ryto“ krepšininkus 85:67 (30:18, 16:15, 21:18, 18:16) bei finalo serijoje iki trijų pergalių atitrūko 2-0.

Nugalėtojus į priekį vedęs E. Ulanovas surinko 16 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 16 naudingumo balų. Galingai startavęs puolėjas visus savo taškus pelnė per pirmąjį susitikimo kėlinį.

„Dažnai pralaimėdavome antrąsias LKL finalo rungtynes. Tą akcentavo ir treneriai, ir patys su žaidėjais į tai atkreipėme dėmesį.

Labai svarbi buvo mačo pradžia. Buvo svarbu atsakyti fiziškumu, nes „Rytas“ žaidė namuose. Manėme, kad jie sureaguos į tą nesėkmę pirmame mače Kaune.

Mes į aikštę žengėme agresyviai nusiteikę, buvo tikrai puikių epizodų, išties labai solidžios mūsų rungtynės“, – po mačo rūbinėje džiaugėsi E. Ulanovas.

– Kas leido išlaikyti tą kontrolę viso mačo metu?, – po pergalės žurnalistų buvo paklaustas E. Ulanovas.

– Komandinis žaidimas, koncentracija ir gera gynyba. Žinoma, pasitaikė tų klaidelių, nepavyko jų išvengti, kartais atsipalaiduodavome, o „Rytas“ atsakydavo spurtu.

Manau, viso mačo išlikome kartu, kažkas sėkmingai nuo suolo įsiliejo, bendras vaizdas – puikus.

– Kas lėmė paties tokį galingą startą?

– Varžovai nemažai rizikavo ties Aaronu White', ties manimi. Patys jie užsiminė nenorintys, jog atakuotų Artūras Milaknis, Marius Grigonis, tad atsirado šansas man.

Svarbu pataikyti, nebijoti mesti. Be to, ir „ant uselio“ pasisekė momentais.

– Ar pameni dar tokias rungtynes, kai per kėlinį pelnei tiek taškų?

– Sunku pasakyti, reikia gerai pagalvoti (šypsosi). Gal per vieną mačo pusę esu maždaug panašiai pelnęs.

– Dabar pretenduoji į MVP, ką pats manai apie šį titulą?

– Į rūbinę žengęs po mačo komandos draugams pasakiau – privalome seriją užbaigti namuose. Turime taip galvoti, kad tai lemiamas mūsų mačas. Mes grįžti čia negalime, turime viską užbaigti Kaune.

Jei ir šeštadienį bus toks mūsų mentalitetas, turime didelius šansus. O ar galvoju apie tą apdovanojimą, nežinau, bus kaip bus.

***

Trečiasis ir galimai paskutinis serijos susitikimas bus žaidžiamas šeštadienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)