„Zenit“ ekipa nužygiavo iki VTB Vieningosios lygos pusfinalio, tačiau jame, nors ir kovojo labai garbingai, 0-3 turėjo pripažinti Eurolygos čempionės Maskvos CSKA pranašumą.

Nors paskutinėmis trečiųjų rungtynių sekundėmis (jas „Zenit“ komanda namie pralaimėjo 68:69) J. Plaza griebėsi už galvos, kai daug erdvės po krepšiu turėjusio Jevgenijaus Valijevo lemiamą metimą nublokavo Willas Clyburnas, jau po susitikimo katalonas spinduliavo pasitikėjimą ir tvirtino esąs patenkintas „Zenit“ sezonu.

„Keista sakyti, kad esi patenkintas, kai tavo komanda pralaimi vienu tašku. Tačiau tai būtent tas jausmas, kurį jaučiu. Mes parodėme, kad galime kovoti su bet kuriuo varžovu. Aš didžiuojuosi savo komanda. Esu įsitikinęs, kad mes šioje serijoje nusipelnėme bent jau vienos pergalės. Nors pabaigėme 0-3, niekas negalės kaltinti mūsų, jog nekovojome“, – teigė sezono viduryje iš Vasilijaus Karasiovo „Zenit“ vairą perėmęs J. Plaza.

Galiojančią sutartį su Rusijos klubu katalonas turi ir kitam sezonui.

„Žalgiris“ egzistuoja mieste ir šalyje, kuriai atitikmenį pasaulyje rasti labai sunku. Aš visada tikėjau, kad gyvenimas mane dar sugrąžins ten. Šaras yra puikus treneris, kuris išsiskiria apdairumu ir gudrumu, neskuba, tačiau tuo pačiu jau yra sukaupęs beprotišką patirtį.
Joanas Plaza

Visgi, jei komandos žaidimu yra patenkintas, gyvenimas Rusijoje katalono pernelyg nedžiugina. Taip galima suprasti iš jo teiginių ispanų „Solobasket“ portalui, kai paklaustas, kaip apskritai jaučiasi Sankt Peterburge, J. Plaza netikėtai paminėjo Kauną.

Galima prisiminti, kad dirbdamas „Žalgiryje“ treneris buvo skambiai pasiskundęs gyvenimo sąlygomis, namuose atjungta elektra, šildymu ir internetu, nors vėliau tvirtino, kad ispanų žurnalistas iškraipė jo teiginius.

„Prieš atvykdamas į Rusiją maniau, kad patirtis Lietuvoje, treniruojant „Žalgirį“, mane nudegino ir užgrūdino. Tačiau taip nėra – čia yra kitas pasaulis. Įdomus, komplikuotas ir sudėtingas kitas pasaulis“, – nesileisdamas į smulkias detales teigė J. Plaza.

Paprašytas įvertinti VTB čempionato lygį ir organizaciją, katalonas mintimis vėl grįžo į praeitį.

„Jau žaidžiau VTB lygoje su „Žalgiriu“, kai klubas paskutinį sezoną leido šioje lygoje. Nuo tada prabėgo šešeri metai, daug kas pasikeitė – išaugo žaidėjų ir trenerių lygis. Tačiau Ispanijos ACB lygos organizacija, net ir su nedideliais trūkimais, bet kuriuo atveju yra aukščiau visų kitų Europos lygų“, – dėstė J. Plaza, savo interviu ne kartą paminėjęs, kad ir „Ispanijos krepšinio treneriai yra vieni iš pačių geriausių Europoje.“

Prieš atvykdamas į Rusiją maniau, kad patirtis Lietuvoje, treniruojant „Žalgirį“, mane nudegino ir užgrūdino. Tačiau taip nėra – čia yra kitas pasaulis. Įdomus, komplikuotas ir sudėtingas kitas pasaulis.
Joanas Plaza

Pasiteirautas, kaip vertina Šarūno Jasikevičiaus treniruojamo „Žalgirio“ fenomeną ir ar sutinka su sirgalių bei kitų specialistų nuomone, kad Šaras jau „yra tapęs treneriu-žvaigžde“, J. Plaza atsakė gudriai – užsimindamas ir apie tai, kad visada galvoja apie sugrįžimą į Lietuvą.

„Žalgiris“ egzistuoja mieste ir šalyje, kuriai atitikmenį pasaulyje rasti labai sunku. Aš visada tikėjau, kad gyvenimas mane dar sugrąžins ten. Šaras yra puikus treneris, kuris išsiskiria apdairumu ir gudrumu, neskuba, tačiau tuo pačiu jau yra sukaupęs beprotišką patirtį“, – teigė J. Plaza, 2012-aisiais tapęs pirmuoju Ispanijos krepšinio specialistu, ėmusiu treniruoti Eurolygos komandą užsienyje – „Žalgirį“.

Joanas Plaza, Saulius Štombergas

Palikęs „Žalgirį“, su kuriuo tapo LKL čempionu, vėliau 2013-2018 m. J. Plaza treniravo Malagos „Unicają“, o šį sezoną likimas krepšinio specialistą nubloškė į Rusiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)