„Tokios taisyklės, pagaliau galima švęsti ir namie“, – pajuokavo gynėjas, paklaustas apie praėjusį 32-ąjį gimtadienį.

Paprastai rinktinės kapitonas šią šventę minėdavo Europos arba pasaulio čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse, tačiau, pasikeitus FIBA organizuojamų čempionatų sistemai, šįkart turėjo progą būti pasveikintas artimųjų Lietuvoje.

Veteranas džiaugėsi naujuoju klubu, Vilerbano ASVEL, kurio vadovybė mielu noru išleido savo pagrindinį įžaidėją atstovauti Lietuvai.

„ASVEL anksčiau pradėjo pasiruošimą ir jau pasirašydamas kontraktą prašiau, jog išleistų į rinktinę. Klubas tam neprieštaravo. Nebūtų išleidę nuo pradžių, kai pirma stovykla buvo numatyta, bet šiandien jau pasiruošęs.“

Parkeris įsitraukęs į klubo veiklą. Dar NBA sezonas neprasidėjęs, todėl jis būna, domisi. Pasiėmiau 9 numerį ir sakiau, kad jeigu jis grįš, tada turės man mokėti, jog pasikeisčiau numerį.
Mantas Kalnietis

Treneriui Dainiui Adomaičiui teko savaite pavėlinti treniruočių stovyklos pradžią.

Pats strategas nebuvo patenkintas susidariusia situacija, tačiau tai leido sulaukti tokių krepšininkų kaip Kalnietis, Mindaugas Kuzminskas, Artūras Gudaitis ir Lukas Lekavičius. Apie „langų“ sistemą palankiai nepanoro užsiminti ir rinktinės kapitonas.

„Visiems paprasčiau buvo ankstesnė sistema. Dabartinė visiems sumaišo kortas ir nieko naujo čia nepasakysiu. Tai yra keista“, – teigė krepšininkas.

Paklaustas apie keistą rinktinės sudėtį, Kalnietis į situaciją žiūrėjo optimistiškai.

„Aišku, nėra žaidėjų, kurie daug metų buvo lyderiai, bet visai neblogai atrodo ir tai, ką dabar turime. Tik keistas laikas, kai turime pasiruošti savaitę, ir prie to reikia prisitaikyti.“

Nors dauguma Lietuvos krepšinio gerbėjų į akistatą su Latvija žiūri kaip į principinę dvikovą, įžaidėjas į rungtynes žvelgia paprasčiau.

„Tai yra pasiruošimas oficialioms rungtynėms. Neisime tik sužaisti. Jeigu stigs motyvacijos, galima prisiminti pralaimėjimą pernai Rygoje, ir Vilniuje norėsis reabilituotis“, – šyptelėjo jis.

Paklaustas apie pirmąsias savaites Prancūzijoje, gynėjas kalbėjo atsargiai, tačiau optimistiškai.

„Geri įspūdžiai. Nenoriu prisikalbėti, nes ir Milane iš pradžių pernai viskas gerai atrodė, bet tik vėliau šiek tiek prasčiau. Esu patenkintas, nes atsistojau į tą vietą, kur žaidžiau visą karjerą – įžaidėjo poziciją. Turiu kūrimo laisvę, daug minučių. Viskas yra super. Džiaugiuosi, kad pasirinkau teisingai. O ką turėsiu, priklausys nuo manęs paties, o ne pašalinių dalykų“, – pasirinkimu džiaugėsi Mantas.

Vilerbane Kalnietis spėjo pabendrauti su daugkartiniu NBA čempionu ir Prancūzijos krepšinio legenda Tony Parkeriu, kuris dabar užima pareigas ASVEL vadovybėje.

„Parkeris įsitraukęs į klubo veiklą. Dar NBA sezonas neprasidėjęs, todėl jis būna, domisi. Pasiėmiau 9 numerį (šis numeris prancūzą lydėjo visos jo šlovingos karjeros metu, – red. past.) ir sakiau, kad jeigu jis grįš, tada turės man mokėti, jog pasikeisčiau numerį“, – nusijuokė gynėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)