Lietuvos rinktinė pirmą pasaulio čempionato atrankos varžybų etapą užbaigė šešta pergale iš tiek pat galimų – išvykoje 73:50 sutriuškinti Vengrijos krepšininkai.

Vienu iš mūsiškių vedlių kartu su Domantu Saboniu ir Artūru Gudaičiu vėl buvo J. Valančiūnas.

Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas per 16 min. pelnė 16 taškų (6/8 dvit., 0/1 trit., 3/6 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir surinko 15 naudingumo balų.

„Padarėme darbą, kurį turėjome padaryti gynyboje – tai ir padėjo laimėti. Rungtynės nebuvo idealios, tačiau įgyvendinome savo planą ir savo sąskaitoje turime dar vieną pergalę. Judame, padedame vienas kitam, vyksta kažkokios gynybinės rotacijos. Randome kaip užkaišyti skyles, tai mums ir padeda apsiginti ir laimėti“, – rimtai interviu pradžioje kalbėjo vidurio puolėjas.

Lietuvos rinktinė didžiąją rungtynių dalį savo žaidimą grindė per aukštaūgius. Paklaustas, ar nepavargo, J. Valančiūnas prajuko.

„Žaidžiame po 15 minučių, mums dar po 25 metus – negalime pavargti“, – pažymėjo jis.

Netrukus juoko buvo dar daugiau, nes bekalbantį Joną iš tribūnų pertraukė krepšininko vardą ir pavardę ėmę skanduoti Lietuvos krepšinio sirgaliai.

„Labai trukdo už manęs esantys susikaupti. Tie kažkokie žali žmogeliukai, – juokėsi J. Valančiūnas. – Aš manau, kad mes dėl tų žmonių ir žaidžiame. Fanų, kurie liko Lietuvoje ir kurie atvažiavo čia. Eina pagaugai, ane? Kai girdi tokius dalykus, dėl to ir žaidi.“

Paklaustas, ar padės rinktinei per kitą atrankos varžybų „langą“ rugsėjo mėnesį, JV tvirtino turintis pasikonsultuoti su Kanados klubo atstovais.

„Sėsim su „Raptors“ klubu, žiūrėsime kada yra pasiruošimas sezonui, kada suplanuota treniruočių stovykla. Jeigu tik laikas leis, būtinai“, – teigė aukštaūgis.

Kitame atrankos varžybų cikle Lietuvos rinktinei teks žaisti su Italijos, Kroatijos ir Nyderlandų rinktinėmis. Lietuviai jau dabar yra tapę vienvaldžiais naujai suformuotos J grupės lyderiais, artimiausius persekiotojus lenkdami 2 taškais.

J grupės turnyro lentelė
(vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pralaimėjimai, įmesti taškai, praleisti taškai, taškų santykis, įskaitiniai taškai)

1.Lietuva660512352+16012
2.Italija642474405+6910
3.Lenkija633436410+269
4.Nyderlandai633434416+189
5.Kroatija633431419+129
6.Vengrija633414421−79

Visgi anot J. Valančiūno, atsipalaiduoti dar gerokai per anksti.

„Ar rinktinė bus tokia, ar kitokia – su visais vis tiek reikės žaisti. Dar liko rungtynių, kurias tgurime laimėti, negalime atsipalaiduoti. Reikia susikoncentruoti kitam „langui“, – pažymėjo jis.

Anot Jono, pastaroji rinktinės stovykla ir visas varžybų ciklas buvo labai trumpas. Praėjusį pirmadienį susirinkusi komanda kartu buvo kiek trumpiau nei savaitę.

„Atrodo, tik iš atostogų prisijungiau, ir jau vėl atostogos. Dar galėtų būti kokios dvejos varžybėlės“, – nusijuokė jis, interviu metu dar kartą pertrauktas lietuvių sirgalių skanduočių.

Jau paliekantį salę Joną sustabdė vengrų berniuko šūksnis. „Raptors“ simbolika pasipuošęs Jono gerbėjas ant kaklo buvo pasikabinęs plakatą su prašymu: „Jonai Valančiūnai, padovanok man savo marškinėlius“.

Priėjęs ir perskaitęs užrašą aukštaūgis nedvejojo – berniukas iš lietuvio rankų gavo įsimintiną dovaną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)