Savaitgalį Lietuvos krepšinio bendruomenę pasiekė laukta žinia – pranešta, kad „Žalgirio“ pergalių Eurolygoje kalviu tapęs Š. Jasikevičius iš Kauno niekur nesikels.

Anot BasketNews.lt pranešimo, 42-ejų strategas atmetė pasiūlymą iš NBA – tapti vyriausiojo Toronto „Raptors“ komandos trenerio asistentu nepanoręs lietuvis ir toliau treniruos „Žalgirį“.

„Manau, kad šią savaitę viskas turėtų būti aišku oficialiai“, – teigė pirmadienį ryte DELFI konferencijoje viešėjęs P. Motiejūnas, neslepiantis, kad su šiuo metu Škotijoje atostogaujančiu ir kartu su Žydrūnu Ilgausku golfą žaidžiančiu Š. Jasikevičiumi bendrauja kiekvieną dieną.

Pasak P. Motiejūno, „Žalgirio“ klubas laikosi pozicijos įvairių žiniasklaidoje pasirodžiusių gandų nekomentuoti tol, kol parašai ant sudėties su žaidėju ar treneriu nėra sudėlioti, tačiau naujienų iš „Šaro fronto“ sirgaliai sulauks jau artimiausiu metu.

Ir beveik galima neabejoti, kad jos „Žalgirio“ gerbėjus dar kartą pradžiugins.

„Manau, kad reikėtų tęsti tai, kas jau pradėta daryti – manau, kad per dvejus su puse metų pasiekti rezultatai parodė, kad bendras „Žalgirio“ ir Š. Jasikevičiaus darbas yra sėkmingas. Kampų iš naujo gludinti nereikėtų – darbo procesas tiesiog būtų tęsiamas toliau“, – kalbėjo „Žalgirio“ direktorius.

Interviu su P. Motiejūnu – apie įsimintiną „Žalgirio“ sezoną Eurolygoje ir LKL, tarpsezoniu įvyksiančius pasikeitimus komandoje ir žinią apie Kaune ir toliau dirbsiantį Š. Jasikevičių.

– Pauliau, jau praėjo daugiau nei mėnuo po „Žalgiriui“ itin sėkmingo Eurolygos sezono. Ar jau suvokėte, ką jums iš tikrųjų pavyko šį sezoną nuveikti Europoje?

– Suvokėme, ir jau galvojame apie kitą sezoną. Šitame darbe ilgai gyventi pergalėmis nepavyksta. Labai norėtųsi, bet tave pasiveja įvykiai ir gyventi praeitimi neišeina.

– Viena užsienio krepšinio svetainė apie „Žalgirio“ pasirodymą Eurolygoje rašė taip. „18 pergalių reguliariajame Eurolygos sezone iškovojo komanda, kuriai niekas neprognozavo nė dešimties. Ir galbūt net laikė silpniausia turnyre. Tai negali būti atsitiktinumas, tai – šedevras“. Kokios buvo pagrindinės priežastys, kad „Žalgiris“ turėjo tokį nuostabų ir istorinį sezoną? „Chemija“, žaidėjai, legionieriai, treneris ar viskas kartu?

– Kaip visada ir kalbėjau, prie sėkmės prisidėjo visi, bet čia yra ir didžiulis trenerio indėlis. Vien tai, kaip Š. Jasikevičius „užkūrė“ žaidėjus. Aišku, padėjo ir tai, kad į komandą surinktų žaidėjų charakteriai sutapo. Sunku išskirti vieną niuansą – čia, komandinis darbas, prie sėkmės prisidėjo ir klubo darbuotojai, ir gydytojai, fizinio pasirengimo treneriai, skautas. Kiekvienas atneša kruopelytę, ir tik tada gali padaryti geresnį rezultatą.

Visgi pažymėsiu, kad turbūt lemtinga buvo sėkmingai suburta trenerių štabo sudėtis, negalime pamiršti, kad ir Kevinas Pangosas po vasaros atostogų grįžo visiškais kitoks. Tai buvo kertiniai dalykai, kurie prisidėjo prie šio sezono sėkmės.

– Ar sezono metu jautėte, kad keičiasi ir varžovų požiūris į „Žalgirį“, kad jau nesate komanda, iš kurios visi tikisi lengvai nugvelbti taškus?

– Mes ir patys kartais užmigdavome ant laurų. Kad ir tame Belgrade, kur reguliariajame sezone pralaimėjome „Crvena Zvezda“ komandai. Kai atrodė, kad jau esame ant bangos ir šluojame visus, o mus pastatė atgal į vietą. Eurolygos turnyras – neprognozuojamas, ir mes iš tikrųjų ėmėme jausti didėjantį dėmesį. Nekalbu tik apie Lietuvą. Dėmesys augo ir iš Eurolygos pusės, ir iš užsienio svetainių. Bet manau, tai yra normalu. Taigi, visą sezoną bandėme neužmigti ant tų laurų, nepagalvoti, koks tu esi geras.

Brandonas Daviesas taip pat turi kontraktą, tikimės, kad ir jis liks. Faktas, kad šio žaidėjo norinčių klubų yra ir NBA, ir Europoje, bet kalbėsimės – tikrai labai norėtųsi jį matyti čia ir toliau. Iš kitos pusės žiūrint, norisi, kad žaidėjai turėtų geriausias sąlygas, kokias gali gauti. Taigi... Šiuo momentu jis lieka, o kas įvyks per vasarą – matysime.
Paulius Motiejūnas

Ir kartojome visą laiką: „Esame geri tik tada, kai žaidžiame visu 100 procentų jėgų.“ Jeigu tik pagalvodavome, kad galime viena koja laimėti, iš karto sėsdavome ant žemės ir turėdavome prisiminti, nuo ko viskas prasidėjo. Kad komanda nesusikaupusi, tu jau matai per apšilimą, per treniruotes. Ir pats treneris visada žino, kada buvo gera treniruotė, o kada bloga. Ir dėl to kartais prisibijodavome, kad jau per gerai apie save galvojame.

– Jūs pats per komandos apšilimą ilgai stovite prie aikštės, ilgai ir kantriai žiūrite į žaidėjus. Ką bandote įžvelgti?

– Bandau nuspėti ateitį (juokiasi). Jeigu rimčiau, man pačiam patinka būti su komanda, patinka matyti žaidėjus – stebiu akis, galvoju, kuris pasiruošęs, o kuris ne. Aišku, tai savotiški svaičiojimai. Bet jeigu pastebi kokią detalę, gali kažkuo prisidėti, kažką pasakyti, jautiesi gerai.

– Juokas ne juokas, bet „Žalgiris“ tampa savotiška įžaidėjų auginimo ferma Europai. Po praėjusio sezono išvyko Leo Westermannas, šiemet – K. Pangosas ir Vasilije Micičius. Ar sezonui artėjant prie pabaigos jau nujautėte, kad viskas šitaip pakryps?

– Ne tik įžaidėjai iškeliauja. Galime prisiminti ir Luką Lekavičių, ir Brocką Motumą, šiemet vėlgi yra tas susidomėjimas visomis pozicijomis. O įžaidėjai Europoje – jautresnė niša, jų yra mažiau. Bet nepamirškime, kad čia yra Šaras – jis žino kaip su jais dirbti ir kaip juos paruošti. Klausimas, kaip jiems sekasi vėliau, galėtų jie pas mus likti ilgiau...

O susidomėjimas jautėsi jau sezono metu. Yra tokie dalykai, kurių negali pakeisti. Esame bendrais masteliais neturtingas klubas, nesivaizduoju, kas turėtų nutikti, kad eilę metų turėtume po 20 mln. eurų biudžetą Tiesiog priimi tai kaip realią situaciją. Ir komplektuojant užsimeni žaidėjams, kokia padėtis yra ir kaip viskas gali pakrypti.

– Sezonas buvo sėkmingas, daliai žaidėjų jis tapo tramplinu į kitas komandas. Ar klubas jiems numatė ir skyrė kokias nors premijas?

– Premijos sezono metu buvo išmokėtos. Mėgstu daryti „ant karštųjų“, nes jeigu pradedi laukti, vėliau imi mąstyti, kur tuos pinigus investuoti, kam investuoti. Taigi, tikrai buvo premijos už Eurolygą. Per tuos 10-11 metų, kai „Žalgiryje“ dirbu, visuomet galvojau, kaip būtų smagu tas premijas išmokėti...

Nes anksčiau premijos būdavo numatytos kontraktuose, o kai įvyko klubo krizė, iš kontraktų tas premijas apskritai išbraukėme. Sakėme, kad svarbiausia, jog būtų algos, o jeigu jau bus pergalės – mokėsime papildomai. Ir štai per dešimtmetį pirmas kartas, kai išmokėjome premijas, nors jos ir nebuvo numatytos. Su džiaugsmu, už gerą darbą – jas gavo ne tik žaidėjai, bet ir visas personalas.

– Koks galėtų būti kito sezono „Žalgirio“ biudžetas?

– Šiemet planavome 8,5 mln. eurų, kitą sezoną turėtų būti apie 9 mln. Vis tiek norisi tą augimą išlaikyti: šiek tiek viskas priklausys nuo vasaros, kaip seksis mums su tais žaidėjų išėjimais, ką pavyks susikomplektuoti.

Bet žvelgiant realiai, biudžetas nebus mažesnis nei pastarajame sezone, nors Eurolygoje pagal jo dydį ir vėl būsime apačioje. Aišku, atsiranda Podgoricos „Budučnost“, sako, kad Stambulo „Daruššafaka“ prarado visus rėmėjus, tai realiai su šiomis komandomis pakonkuruosime. Bet visi kiti vėlgi bus didesni.

– Ateinantį sezoną, lyginant su praėjusiu, Eurolygoje bus naujų varžovų – Podgoricos „Budučnost“, Miuncheno „Bayern“, Las Palmo „Gran Canaria“, Stambulo „Daruššafaka“. Kaip juos vertinate?

– Dalis šių komandų ateina tik vieniems metams, tačiau tikrai norės kovoti ir pasirodyti. „Bayern“ klubas bus stiprus, nes jo ir ilgalaikis tikslas yra Eurolyga – nuspręsta, kad ateityje jį priimsime. „Budučnost“ ekipa keičia „Crveną Zvezdą“ – vėlgi balkaniškas mentalitetas, nėra lengva su jais žaisti, salė maža, jie kibs į atlapus. Gerbsim, kovosim, kausimės ir bandysime įrodyti, kad ilgalaikė licencija yra stipresnio klubo ženklas.

– Ar kitą sezoną į Eurolygos rungtynes irgi skraidysite užsakomaisiais reisais?

– Vedame derybas, kad liktų „charteris“ – tikimės susitarti. Nesinori žengti žingsnio atgal, bet sutartis baigiasi ir reikia derėtis iš naujo.

– Kitą sezoną šiek tiek trumpėja LKL atkrintamosios varžybos. Ar jums dėl to yra koks nors skirtumas?

– Menkas skirtumas, nes norėjome, kad rungtynių skaičius keistųsi ženkliau. Motyvaciją sunku rasti, žiūrimumas nebe toks, kai važiuoji pas kitą komandą du kartus. Gerai, kad bent jau šiek tiek trumpina. Nes šiaip sezonas labai ilgas, oficialias žaidėme berods 87 rungtynes, o su draugiškomis – net 93.

Tai lyg NBA sezonas su atkrintamosiomis. Iš tikrųjų, jau buvo per daug. Dar sėkmingai išvengėme traumų, bet komplektuojant komandą tu turi turėti 14 žaidėjų ir galvoti apie LKL, kaip nenuvarginti tų žaidėjų. Dėl to viskas ir išsikreipia, nes turi galvoti ne kaip gerai sužaisti, o kaip kažką pailsinti, ar išvis neleisti į aikštę.

Šiemet planavome 8,5 mln. eurų biudžetą, kitą sezoną jis turėtų būti apie 9 mln.
Paulius Motiejūnas

– Gal galėtumėte pasakyti, kurie žaidėjai turi sutartis su „Žalgiriu“ ir kitą sezoną liks komandoje?

– Tikrai bus Paulius Jankūnas, Antanas Kavaliauskas, Artūras Milaknis, Laurynas Birutis – tai yra pagrindas. Na, nekalbu apie Paulių Valinską su Gyčiu Masiuliu, dėl kurių galvosime – ar jie kažkur lieka ar jiems verčiau gauti daugiau žaidimo laiko kur nors kitur. Taip pat sutartis pasirašyta su Thomasu Walkupu.

– O Brandonas Daviesas?

– Brandonas taip pat turi kontraktą, tikimės, kad ir jis liks. Faktas, kad šio žaidėjo norinčių klubų yra ir NBA, ir Europoje, bet kalbėsimės – tikrai labai norėtųsi jį matyti čia ir toliau. Iš kitos pusės žiūrint, norisi, kad žaidėjai turėtų geriausias sąlygas, kokias gali gauti. Taigi... Šiuo momentu jis lieka, o kas įvyks per vasarą – matysime.

– Kalbant apie Lauryną Birutį, ar tikitės, kad jis taps komandai paspirtimi Eurolygoje?

– Manau, kad jam tikrai laikas žaisti Eurolygoje. Vietiniame fronte jis jau įrodė, ką gali. Jis jau dabar gyvena Kaune, dirbs visą vasarą – po tokio puikaus sezono jis negali sustoti tobulėti.

– Gandai apie tai, kad „Žalgiris“ domisi Vokietijoje žaidžiančiu amerikiečiu Th. Walkupu pasklido jau prieš mėnesį, netgi paskelbta, kad komanda jau turi pasirašiusi sutartį. Kodėl pats „Žalgiris“ apie tai pranešė tik sezonui pasibaigus?

– Turėjome pavyzdžių, kai sezono metu paskelbi apie sutartį ir išbalansuoji kitus. Tai vis tiek yra konkurentas, kažkas pradės galvoti, kad čia „vietoje manęs“ – tada krenta konkurencija. Tiesiog nedarome tokių dalykų, norisi gerbti kiekvieną, kuris dar žaidžia ir turi žaisti pilna jėga. Ir dėl paskelbimo laukėme sąmoningai. Apskritai su juo derybas vedėme dar žiemą. Atrodo, kad geras žaidėjas ir mums tiks. Į kurią poziciją? Negaliu pasakyti. Tai yra trenerio piešinys, jis mato situaciją ir bando viską dėlioti.

– Žmonėms turėtų būti įdomu, kaip apskritai viešoje erdvėje pasirodo visi gandai, kurių nemaža dalis – tiesa. Juk vis tiek dažniausiai bandoma derintis tyliai, tačiau kauliukų spaudai numeta patys agentai?

– Mūsų nuomone, tai yra agentų darbas. Jiems yra naudinga palaikyti santykius su žurnalistais, paskelbti tą pirminę žinią, ar bent jau kažką aptakiai. Mes patys tokios informacijos neskelbiame, žaidėjai taip pat nenori, kad būtų rašoma. O yra ta trečia pusė, per kurią viskas iškeliauja. Pavyzdžiui, agentas kalbasi su keliais klubais, ir staiga pasirodo infromacija kad „Žalgiris“ domisi.

Tokią informaciją gali paskelbti ir kitas klubas, ar dar kitas agentas... Nesigaudysi. Mes stengiamės nuo tos informacijos atsiriboti, nors ji kažkiek ir gali pakelti žaidėjo kainą – dėl to agentams ir naudingi tokie nutekėjimai. Bet labai dažnai tie visi rašymai būna nesąmonės, paskaičiavus tik kiek daugiau nei 20 proc. žiniasklaidos informacijos yra teisinga. Todėl apskritai stengiamės nesivelti į tuos gandus.

– Kokių pozicijų žaidėjų ieškote šiuo metu?

– Viskas priklauso nuo to, kurie žaidėjai komandoje liks, kurie išvyks. Tos 1, 2, 3 pozicijos yra pakankamai tuščios, reikės nemažai pasistiprinti. Neaišku, kaip bus su A. Toupane'u, kuris turi numatytą datą ir duos atsakymą – lieka ar ne. Pastarosios dienos buvo aktyvios keičiantis informacija, renkant žinias, bet ne visada tos derybos greitai pasibaigia.

Apskritai dėl A. Toupane'o padėties yra sunkiau, nes jis sezono metu pakeitė agentą ir jau dirba su kitu. Įsivaizduojame, kad tai yra ženklas, jog agentas norės parodyti prancūzui kažką dirbantis. Ir manome, kad jis intensyviai ieško kitos komandos Axeliui.

– Ar be įvardintų Micičiaus ir Pangoso žinote dar pavardžių, kurių kitą sezoną „Žalgiryje“ tikrai nebus?

– Na, nebent Beno Udrihas. Padėjo mums kiek galėjo, o dabar išvažiuos į NBA. Jis atvyko sezono viduryje, kad užkamšytų Dee Bosto poziciją, nes tas mūsų pirkinys nepasiteisino. Negaliu pasakyti, kad jo nebus 100 proc., bet šiuo metu jo sąrašuose nėra. Taip pat padėkojome už darbą Martynui Sajui, baigėsi jo kontraktas ir naujos sutarties nebesiūlysime. Jis karjerą tęs kažkur kitur.

– Žinome, kad rinkoje šiuo metu yra laisvi keli kauniečiai – buvę žalgiriečiai Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis. Su klubu buvo siejamas ir Marius Grigonis. Kiek realu, kad nors vieną iš jų pamatysime su žaliais marškinėliais?

– Realu. Su Mantu ir Jonu yra puikus ir asmeninis ryšys iš praeities, daug emocijų. Bet reikia, kad žaistų, kad būtų tas balansas ir leistų finansinės galimybės. Laikas parodys, bet kaip ir sakėte, jie yra ne tik tikri kauniečiai, bet ir turi žalią kraują. Tokius komandoje turėti gerai, bet turi būti ir rezultatai. Nėra abejonių, kad jie puikūs žaidėjai, bet kainos ir kokybės santykis turi būti.

– Sakykime, kad hipotetiškai „Žalgiris“ jau susitarė su Š. Jasikevičiumi ir jis lieka Kaune dar vienam sezonui. Ką iš esmės tai keičia komandai be to, kad nereikia ieškoti naujo trenerio?

– Tokiu atveju bendrų pasikeitimų būtų mažiau, nes vis tiek jau dvejus su puse metų dirbame ir manau, kad dirbame sėkmingai – tai parodo rezultatai. Ir manau, kad reikėtų tęsti tai, kas jau pradėta daryti – labai gerai, kai žinai, kaip procesas vyksta ir nereikia kampų gludinti iš naujo, nereikia aiškinti – kas, kur, kada, nereikia iš naujo pristatinėti klubo virtuvės.

Day 4 of the trip!!!!!CASTLE STEWART!!!!

A post shared by Saras13 (@saras_jasikevicius) on Jun 25, 2018 at 4:00am PDT

– Sezono metu vienam leidiniui sakėte, kad vieną rytą pabundate galvodamas, jog Šaras liks, o kitą rytą jau galvojate kitaip. Ką galvojate dabar?

– Hipotetiškai galvokime, kad jis galėtų likti ir mes dirbsime toliau (juokiasi). Iš tikrųjų mūsų klubo tvarka yra tokia, kad oficialiai kažką skelbiame ir komentuojame tik tada, kai yra sudėlioti parašai ant sutarties, kai faktas jau yra įvykęs. Kitu atveju reiškia, kad dar ne viskas iki pabaigos sutvarkyta.

– Kiek derybas su treneriu sujaukė faktorius, jog Š. Jasikevičiui dėmesį ėmė rodyti NBA klubas Toronto „Raptors“?

– Nesujaukė, tai tiesiog realybė. Faktas toks, kad Šaras visą gyvenimą „Žalgirio“ treneriu nebus, anksčiau ar vėliau reikės kažko kito ieškoti. Jeigu jis lieka – tai yra puiku. Aš tikrai nenustebau, kad jis sulaukė dėmesio iš NBA – žmonės mato, kaip Šarūnas dirba. Ar NBA, ar Europa – nėra didelio skirtumo, su savo žiniomis jis gali dirbti bet kur. Esu tuo įsitikinęs.

Ta priešprieša tarp Vilniaus ir Kauno kartais kuriama pernelyg dirbtinai. Taip, buvo laikai, kai tas finalas buvo tikrai „karštas“. Dabar šitie laikai visi šiek tiek kitokie, viskas nuslūgo. Ir man tas dirbtinas ažiotažo kėlimas atrodo kaip nepagarba tai pačiai Klaipėdai, Šiauliams, Panevėžiui.
Paulius Motiejūnas

– Ar Šarūnui liekant „Žalgiryje“ jo sutarties sąlygos keistųsi?

– Skaičių komentuoti negaliu, bet dabar svarbu, kad užfiksuotume faktą ir jis galiausiai įvyktų. O norint išlaikyti stabilumą, reikia žengti žingsnius į priekį. Aišku, mes nesiūlysime kažko, ko negalime įgyvendinti realiai. Viskas paskaičiuota, pamatuota, neišlendant iš biudžeto rėmų.

– Ar džiaugiatės, kad LKL nuo kito sezono nuima baudas už teisėjų kritikavimą?

– Net nežinau. Bus griežtesnės Eurolygos baudos – ir dėl teisėjavimo ir dėl kitų dalykų Eurolyga eina tuo pačiu pavyzdžiu kaip NBA – sieks, kad baudos būtų skausmingos. Taigi, reikia rasti balansą, jau geriau lai nusižengia LKL nei Eurolygoje.

– Kaip pats manote, ar Š. Jasikevičius elgiasi teisingai, nuolat išrašydamas pylos teisėjams?

– Tai yra mūsų darbo dalis – ne tik treneriai bet ir mes patys bendraujame su teisėjų atstovais, komentuojame jų paskyrimus. Tai taip pat yra žmonės: vieni reaguoja vienaip, kiti kitaip. Yra Šaras, kuris sukelia daug įtampos ir ne visi tą įtampą gali atlaikyti. Kritikuoti ir komentuoti yra normalu.

Gal per daug nereikia, bet jeigu yra už ką, nematau blogo, jei išsakai savo nuomonę. Gal kiek nukenčia teisėjų autoritetas, bet kaip mes sakome – trenerius kritikuoja, žaidėjus kritikuoja, kodėl negali teisėjų, kurie irgi yra žaidimo dalis?Jie turi priimti tą kritiką, tai yra darbo dalis.

– Žiūrovas klausia, kodėl „Žalgiris“ neturi moterų krepšinio komandos?

– Buvo kalbų, tačiau mes turime kurti produktą, kuris tam žiūrovui būtų įdomus. O jeigu tik investuoti nesitikint grąžos... Kalbu ne tik apie moterų krepšinį. Bandėme ir rankinį, bet jeigu žmonės neateina į areną, tai tampa tik našta.

– O futbolo projektas pasiteisinęs – juk A lygoje žaidžia „Kauno Žalgiris“?

– Kol kas ne, ne taip, kaip norėjome. Bet tikimės, kad per 10 metų jis pasiteisins. Kaune žengiame žingsnius į priekį, vyks stadiono rekonstrukcija. Reikia sukurti infrastruktūrą, o vėliau jau kryptingai dirbti su gerais treneriais, kurie žino kaip viską kurti.

– Šį sezoną į LKL čempionato finalą sugrįžo „Lietuvos rytas“ (nuo šiol – „Rytas“, – red. past.), finalą prieš vilniečius jau laimėjote nebe „sausu“ rezultatu, o 4-1. Ar jaučiasi, kad Vilniaus komanda pasikeitė, sustiprėjo?

– Komanda keičiasi, jos veidas keičiasi, net pavadinimas keičiasi. Jie dirba darbą, dirba gerai, grįžo į finalą, bet mes džiaugiamės, kad neužleidome to LKL sosto ir nenorime užleisti.

– Bet turbūt nėra blogai, kad atsirado rimtesnė konkurencija, ar jos nebesinori?

– Mums dabar jau Eurolygoje pakanka tos konkurencijos. Mes žiūrime pagal sirgalius, pagal tai, kiek jų ateina į areną. Ta priešprieša tarp Vilniaus ir Kauno kartais kuriama pernelyg dirbtinai. Taip, buvo laikai, kai tas finalas buvo tikrai „karštas“.

Dabar šitie laikai visi šiek tiek kitokie, viskas nuslūgo. Ir man tas dirbtinas ažiotažo kėlimas atrodo kaip nepagarba tai pačiai Klaipėdai, Šiauliams, Panevėžiui. Nes atsirado kitų komandų, kurios kyla į viršų, tačiau kai tik žaidžiame su „Rytu“, prasideda „grandų dvikova“. Pažiūrėkime į šio sezono „Neptūną“. Kai atrodė, kad komandai yra labai sunku, jie buvo per žingsnį nuo to paties finalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)