„Žalgiris“ – komanda, kuri žaidžia gražų krepšinį net ir neturėdama didelių žvaigždžių. Taip „Betsafe-LKL“ čempionus šį sezoną dažnai apibūdindavo Krepšinis.lt kalbinti Eurolygos krepšininkai.

Prieš sezoną „Žalgiris“ žvaigždžių išties neturėjo, tačiau pasakiško sezono metu tapo ekipa, kuriai galima pritaikyti ir Vilniaus universiteto šūkį „Hinc itur ad astra“.

Kitaip tariant, iš čia kylama į žvaigždes. Klubo lyderiai jau dedasi lagaminus ir kraustosi į turtingiausius Europos klubus, o kai kurie domina net ir NBA ekipas.

„Žalgiris“ yra tramplinas į elitą. Nors Šarūnas Jasikevičius pasibaigus sezonui pačią Kauno ekipos organizaciją pavadino elitine, generalinis vadybininkas Paulius Motiejūnas neslepia, jog išlaikyti geriausių žaidėjų beveik nėra įmanoma.

Kaunas tapo mano namais ir jaučiausi čia tikrai puikiai. Esu labai laimingas dėl savo pasirinkimo žaisti Lietuvoje, kur mane palaikė fantastiški sirgaliai. „Žalgiris“ visada liks mano širdyje: čia gavau galimybę ne tik mokytis, bet ir rungtyniauti aukštame lygyje.
Kevinas Pangosas

„Mes žinome, kad esame mažiukai – vieta, kur žaidėjai atsiskleidžia ir išvažiuoja. Ir tai yra labai malonu. Po sezono dauguma žaidėjų važiuos ten, kur jiems geriau finansiškai. Mes dėl to džiaugiamės ir tai dar kartą patvirtina, jog mes esame tramplinas ir mes atlikome savo rolę“, – tinklalapiui Krepšinis.lt pasakojo P. Motiejūnas.

Jau kurį laiką aišku, kad „Žalgirio“ pakilimo taku pasinaudoję solidžius kontraktus su kitais Eurolygos klubais sudarė Vasilije Micičius ir Kevinas Pangosas. Pasak naujausio pranešimo K. Pangosas per du sezonus „Barcelonoje“ susižers 2 milijonus eurų.

Kaune elitiniu Eurolygos gynėju tapęs ir itin solidų kontraktą Ispanijoje užsidirbęs K. Pangosas karjeros šuoliui jaučiasi pasiruošęs.

Krepšinis.lt kalbintas 25-erių krepšininkas patikino, jog niekada neužmirš tramplino, leidusio šį šuolį atlikti.

„Niekada nepamiršiu to, ką man davė „Žalgiris“. Pastarieji du sezonai man yra neįkainojama patirtis. Darbas su Š. Jasikevičiumi man labai padės tolimesnėje karjeroje. Jis yra labai išmintingas treneris ir aš labai džiaugiuosi turėta galimybe semtis iš jo žinių.

Turėjau galimybę dvejus metus mokytis iš legendinio įžaidėjo, todėl dabar esu pasiruošęs kilti į viršų“, – kalbėjo K. Pangosas, kuris „Žalgirio“ universitete mokėsi ne vien iš pagrindinio komandos dėstytojo. Kanadietis labai vertina ir galimybę pusmetį žaisti kartu su 35-erių Beno Udrihu.

„Beno man taip pat labai padėjo. Jis yra sukaupęs daug patirties NBA lygoje, todėl stengiausi jį stebėti bei imti iš jo pavyzdį. Išskirtinė jo savybė – šaltas protas, kurio dėka jis puikiai kontroliuoja žaidimą net ir pačiose įtempčiausiose situacijose.

Be to, Beno yra labai malonus vyrukas, kuris negailėdavo man patarimų. Tai nuostabus komandos draugas, kuriam esu dėkingas ir kurio tikrai pasiilgsiu“, – teigė K. Pangosas, pasiilgsiantis ir Lietuvos bei Kauno miesto.

„Kaunas tapo mano namais ir jaučiausi čia tikrai puikiai. Esu labai laimingas dėl savo pasirinkimo žaisti Lietuvoje, kur mane palaikė fantastiški sirgaliai. „Žalgiris“ visada liks mano širdyje: čia gavau galimybę ne tik mokytis, bet ir rungtyniauti aukštame lygyje“, – sakė atletas.

Paskutinis K. Pangoso karjeros „Žalgiryje“ akordas – laimėtas geriausio „Betsafe-LKL“ sezono legionieriaus apdovanojimas. Kanadietis mano, jog šio apdovanojimo yra verti ir dar keli žaidėjai.

„Šio apdovanojimo nusipelnė ne vienas krepšininkas. Manau, kad ne ką prastesni buvo ir keli kiti LKL legionieriai, bet man didžiulė garbė, jog apdovanojimas buvo skirtas būtent man“, – sakė K. Pangosas.

Į „Betsafe-LKL“ simbolinį geriausių žaidėjų penketą išrinkto K. Pangoso karjeros tikslas – rungtyniauti NBA. Nors gynėjas šiemet sulaukė dėmesio iš tokių ekipų kaip Atlantos „Hawks“, Dalaso „Mavericks“ ir Fynikso „Suns“, savo šanso žaisti arčiau namų kanadietis dar palauks.

Kartu su K. Pangosu vieną dieną vėl norėtų žaisti Indianos „Pacers“ puolėjas Domantas Sabonis, kuris savo buvusio komandos draugo marškinėliais pasipuošė stebėdamas lemiamas LKL finalo rungtynes. Sujungti jėgas su lietuviu kada nors norėtų ir „Barcelonos“ naujokas.

„Galbūt kažkada kartu žaisime NBA? Kas žino... Tai pasakys tik laikas. Domas – nuostabus vyrukas, jis mano artimas draugas ir žaisti kartu su juo būtų svajonės išsipildymas“, – atsisveikindamas tarė K. Pangosas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)