Bėgimo mėgėjas ir „Žalgirio“ sirgalių „Green Death“ grupuotės narys planuoja kelionę ir į Belgradą, kuriame gegužės 18-20 dienomis „Žalgiris“ kovos Eurolygos Finalo ketverto turnyre.

Į kelionę jis būtinai pasiims ir sportinę aprangą, bėgimo batelius bei Belgrado gatvėse planuoja „išraižyti“ „Žalgirio“ vardą.

„Pirmąkart tai pabandžiau Barselonoje. Buvo 2015-ųjų gruodžio mėnuo, tuo metu komandai vadovavo dar Gintaras Krapikas.

Savo bėgimu norėjau ekipai palinkėti sėkmės“, – apie išvyką į Barseloną ir bėgimą jos gatvėmis pasakojo M. Šatkus.

Ir Katalonijos sostinėje „Žalgiris“ išties negalėjo skųstis sėkmės stygiumi: tas rungtynes gruodžio 10-ąją Kauno klubas laimėjo 92:88. Po pergalės žaliai baltų sirgalius suprato: tai ne paskutinis „nubėgtas“ „Žalgirio“ vardas išvykos kelionėje.

„Maskvoje nubėgtų raidžių atstumas buvo ilgiausias. Pirėjuje skaičių „1944“ bėgimas pareikalavo virš 8-ių kilometrų. Tel Avive „Žalgirio“ raides bėgau apie 14 kilometrų“, – prisimena M. Šatkus.

Paženklinti ir namai — pernai gruodį prieš mačą su „Olympiakos“ nubėgto „Žalgirio“ distancija – virš 15 kilometrų. Ją Mindaugas įveikė ne vienas, o su keliolikos bendraminčių būriu.

Beje, juk pamenate, kaip tas mačas baigėsi: „Žalgiris“ namuose būsimą ketvirtfinalio varžovą įveikė 74:68.

„Smagu, kad dauguma mano bėgimų pažymėti pergalėmis. Tik Maskva tapo nedidele išimtimi“, – šypsosi nuo vaikystės žaliai baltoms spalvoms neabejingas M. Šatkus.

„Maskvoje bėgome su draugu, jis patarė Raudonojoje aikštėje šalia Kremliaus trispalvės geriau neskleisti. Tel Avive nuotolį įveikėme su drauge. Galbūt ir Belgrade nebūsiu vienas, nors kol kas detalaus plano ir maršruto dar neturiu“, – apie kelionę į Serbiją prasitarė M. Šatkus.

Beje, bėgti Belgrade M. Šatkus ketino šiemet sausį, tačiau tada nepavyko iškeliauti į Serbijos sostinę.

„Kai „Žalgiris“ pateko į Finalo ketvertą, reikia ne tik nuvažiuoti, bet ir išbėgtu klubo vardu pažymėti Belgradą“, – tvirtino aistruolis. Kol kas bilietai į Finalo ketverto kovas nenupirkti, bet kelionės planas yra.

Jis ir dar grupė aistringiausių „Žalgirio“ sirgalių iš „Green Death“ grupuotės ketina į Belgradą leistis mikroautobusu.

Anot ketvirtus metus aktyviai bėgiojančio M. Šatkaus, nubėgti „Žalgirio“ vardą – ne raketų mokslas. Pakanka paprasto žemėlapio ir atidesnio žvilgsnio į miesto gatves. Bėgimo metu M. Šatkus naudoja „Endomondo“ programėlę, kurioje realiu laiku mato įveiktą atstumą ir bėgimo žemėlapį.

Svetimame mieste toks bėgimas reikalauja pastabumo – posūkis ne ten, ir kreiva raidė. Klaidų pasitaikė ir Mindaugui: pačiame pirmame starte Barselonoje bėgant pirmą raidę pasirinkta ne ta gatvė – teko papildomai įveikti kilometrą.

Laimei, tai tebuvo tik pradžia, o ne paskutinė raidė.

Žemėlapiai su išbėgtu „Žalgirio“ vardu po Kauno klubo triumfo ketvirtfinalyje atsirado feisbuko grupėje „Bėgimo klubas“.

Šios grupės administratorė Miglė Antanavičiūtė ragina visus prisijungti ir išbėgti žemėlapyje „Žalgirio“ vardą.

„Jei kam reikės, mielai pakonsultuosime su Mindaugu apie žemėlapių braižymą. Visus išbėgiojusius kviečiame dalintis ir mielai patalpinsime savo puslapiuose, nesvarbu, kokiam jie bėgimo klubui priklauso“, – kvietė šią grupę administruojanti Miglė Antanavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)