„Pietų tigrai“ lemiamą seriją 1-4 pralaimėjo Liaoningo „Flying Leopards“ komandai. Reguliariajame sezone J. Kazlausko auklėtiniai užėmė trečią vietą, o jų būsimi pusfinalio varžovai finišavo laipteliu aukščiau.

Nors pakartoti pernykščio pasiekimo praėjusio sezono finalininkams nepavyko, 63-ejų specialistas Krepšinis.lt teigė, kad ekipa ir taip viršijo išankstinius lūkesčius.

„Klubas yra patenkintas rezultatais ir vertina darbą gerai, nes prieš sezoną komandą paliko keturi ar penki žaidėjai, o juos pakeisti Kinijoje nėra taip lengva. Klausimas buvo, ar apskritai pateksime į atkrintamąsias varžybas, paskui mažai kas tikėjosi, kad žengsime į pusfinalį. Žinoma, apetitas kyla bevalgant. Kai ketvirtfinalyje nugalėjome čempionus, norėjosi nesustoti. Tikrai galėjome laimėti pirmas pusfinalio serijos rungtynes, net privalėjome, nes žaidėme labai gerai“, – pasakojo J. Kazlauskas.

Guangdongo provincijos ekipa tebėra tituluočiausia Kinijoje, tačiau paskutinį kartą čempione tapo dar 2013-aisiais, kai J. Kazlauskas pirmą kartą stovėjo prie jos vairo.

Kitame sezone jo treniruojami „Southern Tigers“ taip pat suklupo pusfinalyje, o likti dar metams Kinijoje nepanoro pats strategas, nors, pagal tuometę sutartį, tokią galimybę turėjo.

Tuomet J. Kazlauskas visą dėmesį skyrė Lietuvos rinktinei, o kai baigė darbą su tautiečiais, netrukus vėl pasuko ienas į pažįstamą klubą.

Jonas Kazlauskas

Bet pastarasis praėjusią vasarą gerokai nukraujavo: karjeras baigė senbuviai Zhu Fangyu ir Chenas Jianghua, išvyko Gao Shangas ir Dongas Hanlinas. Komandą paliko ir abu NBA patirties turintys amerikiečiai Donaldas Sloanas bei Carlosas Boozeris.

„Southern Tigers“ buvo pavykę prisivilioti rezultatyviausią praėjusio sezono Ispanijos ACB lygos krepšininką Edwiną Jacksoną, tačiau sausį prancūzas nusprendė grįžti į Pirėnų pusiasalį ir sustiprino „Barcelona“.

Tad, nors savo gretose turėjo ilgamečius Kinijos rinktinės lyderius Yi Jianlianą ir Zhou Pengą bei tiesiai iš NBA atvykusį kanadietį Andrew Nicholsoną, lygiaverčių krepšininkų gausa J. Kazlausko komanda šiemet pasigirti negalėjo.

Nors atkrintamųjų varžybų starte pavyko eliminuoti čempionų titulo neapgynusius Sindziango „Flying Tigers“, 16-ą kartą iš eilės į pusfinalį patekusios komandos rotacija dar sumažėjo dėl traumų.

„Iš esmės vertėmės su šešiais žaidėjais. Vienam iš starto penketo nutrūko Achilo sausgyslė, kitam – skilo rankos kaulas. Nebeliko su kuo žaisti“, – apgailestavo J. Kazlauskas.

Prieš sezoną vietos žiniasklaidai jis teigė bandysiantis integruoti į komandos žaidimą jaunus krepšininkus. Vis dėlto, nors Kinijos lyga vystosi žaibišku tempu, jaunimo rengimas pusantro milijardo gyventojų turinčioje šalyje dar šlubuoja.

„Kinijoje krepšinio žaliavos yra labai daug, bet su ja turi būti dirbama kokybiškiau. Dėl to jie labai nori bendrauti su Lietuva, kinų federacija pasirašė sutartis su mūsų lyga ir federacija, jų jaunimo ir suaugusiųjų komandos važinėja į Lietuvą pasisemti patirties, kviečiami treneriai dirbti su jaunimu. Lietuvos krepšinį jie labai brangina ir vertina“, – sakė treneris, 2005-2008 metais vadovavęs nacionalinei Kinijos komandai.

Tolesnė J. Kazlausko karjeros ateitis kol kas nėra aiški. Jo sutartis su „Southern Tigers“ baigėsi, nors, kaip Krepšinis.lt atskleidė pats specialistas, praėjusią vasarą klubas siekė sudaryti ilgesnį kontraktą.

„Jie iš karto norėjo rašytis sutartį dvejiems metams, bet aš laikiau, kad užteks ir vieno sezono. O kaip bus toliau, matysime. Turiu pasiūlymų iš Kinijos, bet šiandien nenoriu apie tai kalbėti ir galvoti“, – teigė Kinijoje didelį autoritetą turintis panevėžietis.

Kartu su vyriausiuoju treneriu su „Southern Tigers“ atsisveikino ir šiame sezone jam talkinę lietuviai – asistentas Rolandas Jarutis bei fizinio parengimo specialistas Sigitas Kavaliauskas.

„Jie priklausomi nuo manęs. Šiaip jie norėtų ten likti, kadangi yra jaunesni, mato perspektyvą. Kaip ten bus, matysime“, – rikiuoti kito sezono darbų neskubėjo J. Kazlauskas.

Primename, kad Kinijos lygos finalas lietuviškų akcentų šiemet neturi – kitame pusfinalyje puolėjo Donato Motiejūno atstovaujama Šandongo „Golden Stars“ pralaimėjo įtemptą seriją Žedziango „Lions“ ekipai 3-4.

Užtat jų bet kokiu atveju bus kitame sezone. Balandžio pradžioje paskelbta, kad Gintaras Krapikas ateinančius dvejus metus treniruos Nankino „Monkey King“ klubą, kuris šiame sezone užėmė 15-ą vietą tarp 20 lygos komandų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)