2007 metais CSKA generaliniu vadybininku tapęs, o nuo 2009 metų ir klubo prezidento pareigas einantis A. Vatutinas dėl pralaimėjimo Kaune pernelyg nesusikrimto. Nesėkmę rusas aiškino motyvacijų skirtumu.

„Sunku čia žaisti. Kaunas turi puikią areną, kurią nuolat užpildo puikūs sirgaliai. Šarūnas Jasikevičius šį sezoną atliko nuostabų darbą, todėl šis mūsų suklupimas nėra didelė sensacija.

Šios rungtynės „Žalgiriui“ buvo gerokai svarbesnės nei mums. Be didelės motyvacijos mūsų krepšininkams žaisti yra sudėtinga. Noriu pasveikinti „Žalgirį“ ir Kauno žmones su šaunia pergale“, – kalbėjo A. Vatutinas.

CSKA jau prieš kurį laiką užsitikrino Eurolygos reguliariojo sezono nugalėtojų vardą, o „Žalgiris“, likus sužaisti vieną turą, vis dar gali likti tiek penktas, tiek aštuntas.

Taigi, susiklosčius aplinkybėms, CSKA gali sulaukti savo šanso „Žalgiriui“ revanšuotis ketvirtfinalyje. A. Vatutinas nenorėjo svarstyti, ar toks scenarijus jo komandai būtų geriausias.

„Yra trys galimybės: „Baskonia“, „Žalgiris“ ir „Chimki“. Nežinau, ar Kauno klubas yra pats palankiausias varžovas... Sakykime taip: gerbiu visas Eurolygos komandas“, – sakė rusas.

A. Vatutinas žalgiriečių šansų atkrintamosiose varžybose nenuvertina. Krepšinio funkcionierius užsiminė apie galimybę pamatyti Š. Jasikevičiaus kariauną Eurolygos finale.

„Kauno ekipa turi daug stiprybių. Vyriausiasis treneris, žaidėjai, fanai, arena... Žaisti Lietuvoje visada buvo sudėtinga, tiek senojoje Kauno sporto halėje, tiek naujojoje arenoje.

Nenoriu jau dabar vertinti žalgiriečių sezono. Kaip ir sakiau, Š. Jasikevičius atlieka puikų darbą, o sezono pabaiga dar toli, galbūt „Žalgiris“ žais Eurolygos finale? Kas žino...“ – sakė A. Vatutinas.

Ilgametis CSKA vadovas mano, jog mačai su „Žalgiriu“ vis dar yra principiniai. 44-erių rusui apmaudu, jog to paties nejaučia motyvacijos Kaune stokoję Maskvos ekipos krepšininkai.

„Man ši akistata yra principinė. Vyresniems žmonėms CSKA ir „Žalgirio“ priešprieša vis dar yra reikšminga, tačiau daugumai žaidėjų ji nereiškia nieko.

Tiesa, kalbėjausi su Sergio Rodriguezu, kuris sakė žinantis mūsų komandų tarpusavio istoriją. Tai parodo, koks patyręs žaidėjas jis yra. Tokios žinios padeda ir krepšinio aikštelėje“, – sakė A. Vatutinas.

CSKA garbę šį sezoną gina penki amerikiečiai ir tik vienas iš jų – Cory Higginsas – tinklalapiui Krepšinis.lt teigė žinantis Maskvos ir Kauno komandų tarpusavio istoriją.

Tuo metu Victoras Ruddas ir Othello Hunteris prisipažino, kad apie CSKA ir „Žalgirio“ priešpriešą nėra girdėję nė žodžio. A. Vatutinas neabejoja, kad tokiems žaidėjams nusiteikti mačui buvo sunkiausia.

„Manau, kad krepšininkams yra svarbu žinoti istoriją. Kiekvienas klubas turi praeitį, kuria galima didžiuotis ar dėl kurios galima liūdėti. Ši praeitis motyvuoja kovoti dėl ateities.

Tik susipažinę su istorija žaidėjai žinos, kokia yra tokių akistatų reikšmė. Deja, daugelis dabartinių mūsų žaidėjų to suprasti negali“ – dėstė A. Vatutinas.

Principinės akistatos reikšmę tikrai suprato Kauno klubo sirgaliai. Penktadienį „Žalgirio“ arenoje rungtynes stebėjo rekordinis jų skaičius Eurolygoje – net 15,525 žiūrovai. Pergalę fanams skyrė ir žaidėjai, ir treneris Š. Jasikevičius.

„Tai yra fanų pergalė. Neapsakomas jausmas, kai dar prieš mėnesį būna išperkami visi bilietai“ – po pergalės sakė sirgaliams už sukurtą atmosferą dėkojęs Š. Jasikevičius.

Atmosfera arenoje sužavėjo ir A. Vatutiną. Tokius žaidėjus kaip Sonny Weemsas ar Leo Westermannas iš Kauno į Maskvą priviliojęs rusas atskleidė, ką iš „Žalgirio“ norėtų įsigyti labiausiai.

„Labai norėčiau nusipirkti „Žalgirio“ sirgalius. Mūsų komandai trūksta tokio palaikymo, kokį turi kauniečiai. Nemanau, kad mums reikalingas Š. Jasikevičius ar kuris nors „Žalgirio“ žaidėjas. Mums savo arenoje reikia atmosferos, kurią sukurtų „Žalgirio“ tipo fanai“, – atsisveikindamas tarė A. Vatutinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)