„Pirmiausia noriu pasveikinti savo komandą su išties ne tik gražia pergale, bet ir gerai sužaistomis rungtynėmis. Labai gerai nusiteikėme finalui, nors mačo pradžia tikrai buvo nervų karas. Lemiamu momentu mes žaidėme šiek tiek tiksliau, šiek tiek šaltesniais nervais ir dėl to pasiekėme pergalę, nors abi komandos žaidė labai gerai“, – po triumfo finale kalbėjo M. Šernius.

Iki ketvirtojo kėlinio pradžios vyko lygi kova, tačiau tuomet kaunietės šovė į priekį ir susikrovė dviženklę persvarą, o pranašumą išlaikė iki pat finalinės sirenos.

„Ketvirtajame kėlinyje mums padėjo tai, kad laikėmės to žaidimo, kokį ir buvome numatę per treniruotes. Laikėmės disciplinos, komanda atidavė visas jėgas, kad tai padarytų. Galų gale, tai davė tai, kuo mes šiandien džiaugiamės“, – sakė strategas.

Naudingiausia finalo žaidėja buvo pripažinta Ieva Šimkutė, kuri per 23 minutes pelnė 18 taškų (dvitaškiai 6/8, baudos 6/7), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 24 naudingumo balus.

„Ieva dar nėra geriausios formos, – kalbėdama apie naudingiausios žaidėjos pasirodymą sakė M. Šernius. – Ji turi tai suprasti, o aš iš jos noriu dar daugiau. Ji gali daugiau mums padėti. Šiandien ji tikrai buvo verta MVP titulo ir su tuo ją sveikinu“.

Prieš tai strategas Lietuvos moterų krepšinio taurę buvo iškovojęs 2012 metais su Kauno „Viči-Aistėmis“. M. Šernius po triumfo su naująja savo komanda pagyrė klubo veiklą.

„Tai mano pirmasis titulas su kita komanda, nes prieš tai buvau laimėjęs tik su kita ekipa. Man smagu, džiaugiuosi už klubą, kad jis nuosekliai, metai iš metų dirbo ir pagaliau iškovojo titulą“, – teigė M. Šernius.

Tuo metu „Sūduvos“ vairininkas Tadas Stankevičius dėl pralaimėjimo kaltino itin prastą kovą dėl kamuolių. Kaunietės sugriebė 52 kamuolius, o marijampolietės – tik 31.

„Geras finalas. Smagu, kad buvo kova, smagu, kad nėra tarp komandų didelio skirtumo. Analizuojant rungtynes, man pažiūrėjus į protokolą užtenka vieno skaičiaus, kas matėsi ir rungtynėse. Mes 21 kamuoliu pralošėme kovą po krepšiu , „Hoptrans-Sirenos“ 16 taškų pelnė antraisiais šansais. Rungtynės pralaimėjome keturiais taškais. Nėra daugiau ką kalbėti“, – sakė T. Stankevičius.

Nors ir turėjo problemų kovoje po krepšiu, tačiau „Sūduva“ laikėsi iki ketvirtojo kėlinio. Tik tuomet „Hoptrans-Sirenos“ spurtavo ir nutolo 10 taškų persvara, o T. Stankevičiaus auklėtinės sugrįžti į rungtynes nebesugebėjo.

„Antroje ketvirtojo kėlinio pusėje šiek tiek sušlubavo gynyba du prieš du. Penkti numeriai pradėjo žaisti ne taip, kaip buvome susitarę. Ne taip, kaip norėjome matyti. Mums prieš tai su šia gynyba viskas buvo gerai. Čia buvo problema, bet pagrindinė priežastis yra atkovoti kamuoliai. Mes galėjome pabėgti ir kontroliuoti rungtynes, jeigu tik būtume kontroliavę kamuolius“, – savo mintis dėstė strategas.