Manau, kad vyrai tikrai atliko gerą darbą, žaidė agresyviai su gera energija ir susikrovė solidų pranašumą“, – po Klaipėdoje SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro antrajame pusfinalyje iškovotos pergalės rezultatu 88:74 prieš Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą sakė Kauno „Žalgirio“ vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius.

Sekmadienį 17.30 val. „Švyturio“ arenoje žalgiriečiai SIL-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro didžiajame finale kausis su „Lietuvos ryto“ ekipa, kuri kitame pusfinalyje 81:61 nugalėjo Alytaus „Dzūkiją“.

„Rytoj viskas prasidės nuo nulio. Varžovas – rimtas. Žiūrėsime. Deja, visi aplinkui serga, nė viena komanda nebus 100 proc. pajėgiausios sudėtis, tačiau nemanau, kad tai sumažins rungtynių grožį ir svarbą“, – pabrėžė Š. Jasikevičius.

Neaišku, ar „Lietuvos rytui“ galės padėti į Klaipėdą atvykęs, tačiau šeštadienį viešbutyje praleidęs sirguliuojantis Travisas Petersonas, o „Žalgirio“ gretose nebus kojos traumą besigydančio Beno Udriho.

„B. Udrihas pradės rimtai treniruotis antradienį. Jis daugiau nei savaitę nesitreniruoja ir yra praradęs ritmą. Yra kaip yra – turi žaisti tie, kurie yra sveiki“, – akcentavo Š. Jasikevičius.

Žurnalistams pasiteiravus, ką „Lietuvos rytui“ ir „Žalgiriui“ reiškia tai, kad vilniečiai nugalėjo dukart iš eilės, Š. Jasikevičius atsakė: „Sunku pasakyti. Jiems pridėjo pasitikėjimo, kad gali mus nugalėti. Mums tai pridėjo pykčio. Kiekvienos rungtynės yra nauja istorija ir bandysime, kad rytoj ta istorija būtų mūsų pusėje“, – sakė „Žalgirio“ treneris.

Jam antrino 14 taškų prie „Žalgirio“ pergalės prisidėjęs Paulius Valinskas.

„Tokie renginiai pasitaiko ne dažnai. Labai smagu dalyvauti ir žaisti tokioje komandoje. Kadangi čia atvykome vieno tikslo – laimėti šį turnyrą, tai nuo pat pradžių į aikštėje išėjome agresyviai nusiteikę ir, manau, padarėme gerą darbą“, – kalbėjo P. Valinskas.

„Lietkabelio“ strategas Ramūnas Butautas dėl pralaimėjimo nesikrimto ir pabrėžė, kad „Žalgiris“ laimėjo pelnytai.

„Linkiu „Žalgiriui“ sėkmės finale. Tikiu, kad krepšinio sirgaliai išvys gražiausią krepšinio spektaklį. „Žalgiris“ mus labai spaudė po krepšiais, mes pralaimėjome kovą ne tik po krepšiais, mes padarėme 11 klaidų per pirmą rungtynių pusę.

Galiu pasidžiaugti, kad komanda po pertraukos nesugriuvo ir kovojo garbingai. Komanda pralaimėjo, tad savo žaidėjų vertinti gerai negaliu. Ko mums trūksta? Nenoriu visko išsakyti, gal varžovai dabar sėdi ir viską užsirašinėja. Kalbant abstrakčiai, mums trūksta atletiškumo“, – per spaudos konferenciją kalbėjo R. Butautas.

„Lietkabelio“ gretose išsiskyręs (pelnė 18 taškų) veteranas Darjušas Lavrinovičius teigė,kad jo komandai noro ir nusiteikimo netrūko, tačiau pristigo fizinių jėgų ir šalto proto.

„Pagal protokolą rezultatas neblogas. Bandėme neleisti žalgiriečiams laisvai pasijusti prie tritaškio zonos, tačiau mums pritrūko fizinių jėgų, atletiškumo ar net šalto proto. Yra kaip yra. Man svarbu, kad žaidėjai bando daryti tai, ką reikia daryti. Be abejo, ne visada pavyksta, bet labai svarbu, kad žaidėjai tiki treneriu ir tai matyti. Jei taip bus ir toliau, mes dar pakovosime dėl pergalių“, – pabrėžė D. Lavrinovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)