12 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 18 naudingumo balų per rungtynes su Vitorijos „Baskonia“, 18 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 27 naudingumo balai per akistatą su Tel Avivo „Maccabi“, 16 taškų, 9 atkovoti kamuoliai ir 26 naudingumo balai per dvikovą su „Barcelona“. Tai – A. Gudaičio statistika paskutinėse trejose Eurolygos rungtynėse.

24-erių klaipėdietis pamažu tampa viena grėsmingiausių jėgų po lenta visoje Europoje, ką savo kailiu ketvirtadienio vakarą patyrė ir „Barcelonos“ krepšininkai.

A. Gudaitis buvo naudingiausias septintąją pergalę Eurolygoje įsirašiusios „AX Armani“ komandos žaidėjas, o po sėkmingo mačo „Palau Blaugrana“ arenoje davė interviu portalui Krepšinis.lt.

Puikiai „AX Armani“ trenerio Simone Pianigiani schemose pritapęs 210 cm ūgio vidurio puolėjas neslepia, kad įpusėjus vasariui norėtų klausytis kito krepšinio specialisto nurodymų. Anot A. Gudaičio, tiek jis, tiek kiti du „AX Armani“ atstovaujantys lietuviai – Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas – mielai prisijungtų prie Dainiaus Adomaičio vadovaujamos Lietuvos rinktinės, kuri žais pasaulio čempionato atrankos varžybų „lango“ rungtynes su Vengrija ir Kosovu.

Lapkritį į rinktinę Artūrui ir Mantui ištrūkti nepavyko, tačiau lietuviai nenuleidžia rankų, nors viltys ir nėra labai didelės.

„Dar laukia pokalbis su klubo valdžia. Tačiau nežinau, koks bus rezultatas“, – pripažino A. Gudaitis.

Pažymėtina, kad, skirtingai nuo Kauno „Žalgirio“ situacijos, „AX Armani“ rungtynės Eurolygoje ir Lietuvos rinktinės mačas pasaulio čempionato atrankoje nesidubliuoja. Italijos klubas su Stambulo „Fenerbahče“ žais vasario 22-ąją, o Lietuvos rinktinė su Vengrija ir Kosovu – atitinkamai vasario 23-ąją ir 26-ąją.

Taigi, bent jau teoriškai, „AX Armani“ žaidėjai prie rinktinės galėtų prisijungti abejoms, ar bent jau antroms rungtynėms, kaip tai lapkritį padarė Atėnų „Panathinaikos“ klubo išleisti Graikijos nacionalinės ekipos nariai Nickas Calathesas, Thannasis Antetokounmpo ir Ioannis Vougioukas.

Visgi kol kas visa tai – teorinės prielaidos, o A. Gudaičiui ir jo bendražygiams jau reikia pradėti ruoštis ir Italijos čempionato mačui savaitgalį, ir kitos savaitės Eurolygos rungtynėms išvykoje su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Tikimasi, kad per jas „AX Armani“ jau padės M. Kuzminskas, kartu su ekipa nekeliavęs į Barseloną. Oficiali lietuvio praleistų rungtynių priežastis – peršalimas.

Rungtynės Barselonoje buvo įtemptos, karštos, o nugalėtojai paaiškėjo tik pačioje jų pabaigoje – 83:81 Kokie įspūdžiai po šio mačo?“, – Krepšinis.lt paklausė A. Gudaičio.

– Kažko lengvo tikėtis Barselonoje būtų sunku. Pirmoje mačo pusėje mes prastai gynėmės, suteikėme jiems pernelyg daug antrų šansų. Neapsigynėme prieš tuos jų vadinamuosius „staggerius“ (dvi užtvaros metikui iš eilės, – red. past.), „pikenrolus“. Po pertraukos pavyko sustabdyti visus šituos tris dalykus, pristabdėme ir greitą varžovų puolimą. Tai ir buvo raktas į pergalę. Aišku, pabaigoje sėkmė irgi buvo mūsų pusėje.

– Prieš rungtynes pats buvote labai susikaupęs. Minėjote, kad visada galima žaisti geriau. Kokia asmeninė savijauta?

– Žinote, komanda neišgyvena pačių geriausių laikų. Dėl to turbūt taip ir kalbėjau. Bet kiekviena pergalė Eurolygoje atneša kažkokio pozityvo, kurio ir bandome pasistemti. Dabar laukia kiti mačai, reikia išlikti susikaupus, toliau treniruotis ir gerinti savo žaidimą.

– Daug kalbų sklando apie atmosferą komandos viduje. Kokia ji yra iš tikrųjų?

– Aš mačiau tas vieno žurnalisto kalbas, bet galiu patvirtinti, kad jos yra iš piršto laužtos. Visi mes puikiai sutariame. Ir tikrai komandoje nėra jokio diskomforto.

– Ar dabar dar smagiau, kai komandoje jau ne du, o trys lietuviai – kartu žaidžia ir Mantas Kalnietis, ir Mindaugas Kuzminskas?

– Aišku! Visada, kai savas, savos tautybės žmogus yra kartu – smagiau, lengviau. Gali pasikalbėti sava kalba. Ir kitiems integruotis, ir man pačiam lengviau. Žinoma, kad tai yra privalumas.

– Rungtynėms artėjant prie pabaigos ant paties supyko treneris S. Pianigiani. Kas nutiko?

– Užsidirbau pražangą varžovų atakai bagiantis. Teisėjas sušvilpė – reiškia, kad pražanga buvo ir kitą kartą į tokius momentus reikia žiūrėti atsakingiau. Man reikia prisiimti atsakomybę tokiose situacijose, nedaryti kvailų pražangų.

– Po pusantro mėnesio važiuosite į Kauną žaisti Eurolygos rungtynių su „Žalgiriu“. Laukiate šios akistatos?

– Žinote, dabar koncentruojamės į artimiausias rungtynes. Nėra taip, kad jau galvočiau apie Kauną – iki tol dar labai daug visko laukia. Kai ruošimės žaisti su žalgiriečiais, apie tai ir galvosiu.

– Ar pats esate patenkintas vaidmeniu Milane ir trenerio S. Pianigiani skiriamu dėmesiu?

– Viskas tikrai yra gerai. Nors, kaip ir sakiau, patys rezultatai nedžiugina. Turime neprastą sudėtį, bet daug žaidėjų čia – pirmus metus, komanda iš esmės nauja, turbūt nereikia iš karto kažko norėti. Jau pirmame sezone rezultatus gali parodyti tik keletas komandų. O mes šiemet susirinkome, daugelis krepšininkų turi kontraktus ir kitam sezonui, todėl manau, kad būtent dabar lipdosi kolektyvas.

– Ar pats stebite Lietuvos komandų pasirodymus Europoje?

– Žinoma. Stebiu „Žalgirį“, „Neptūną“, „Lietuvos rytą“, ir Utenos „Juventus“ žaidimą paseku, kiek suspėju. Dėl pasirodymų sunku kažką ir pakomentuoti. „Žalgiris“ Eurolygoje viską turi savo rankose, o „Lietuvos rytas“ Europos taurėje, deja, prarado šansus žengti tolyn. Gaila dėl jų, bet toks yra krepšinis, toks yra sportas.

– Esate įtrauktas į Lietuvos rinktinės išplėstinį kandidatų sąrašą žaisti pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Vengrija ir Kosovu. Krepšininkai vasario 19-ą renkasi į stovyklą. Gal jau teko kalbėtis su treneriu Dainiumi Adomaičiu?

– Ne, dar nieko kalbėtis neteko. Kol kas koncentruojamės ties žaidimu čia, o su „AC Armani“ valdžia dėl šito atrankos „lango“ dar bus pokalbis ateityje.

– Ar realu, kad „AX Armani“ į rinktinę išleistų bent vieną krepšininką iš trijų lietuvių?

– Net nežinau. Čia yra jų politika. O mes turime sutartis ir turime jas vykdyti. Tai yra mūsų prievolė ir kol kas sunku kažką pasakyti.

– O pats ar norėtumėte prisijungti prie rinktinės?

– Aišku norėčiau! Manau, visi norėtų – visi trys lietuviai, kurie yra čia, Milane. Ir tie, kurių neišleidžia iš kitų klubų: manau, kad jie visi norėtų žaisti rinktinėje. Bet dabar yra kaip yra.

– Ar tarpusavyje pasikalbate apie lietuviškus reikalus, ar tik apie „AX Armani“ kovas?

– Aišku, kalbamės. Va šiandien su Mantu tikrai pastebėjome tai, kad „Žalgiris“ laimėjo prieš „Maccabi“. Manau, tai yra normalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)