„Po rungtynių įspūdžiai nelabai geri. Manau, kad sužaidėme tikrai labai blogas rungtynes. Kai kuriose situacijose mums net pasisekė, nes Pasvalio komanda tragiškai metė iš toli.

Metimus prametė tie žaidėjai, kurie šiaip yra geri snaiperiai, todėl sėkmės faktorius buvo mūsų pusėje. Nežinau, įvyko taip, kaip įvyko“, – apmaudo neslėpė „Žalgirio“ vairininkas.

Visgi tai ne Eurolygos rungtynės. Galbūt krepšininkams trūko nusiteikimo?

– Jei kalbame apie paskutines ir priešpaskutines rungtynes Eurolygoje, abejų pirmose pusėse nemačiau motyvacijos. Nežinau, gal mes kažką praleidžiame motyvuodami žaidėjus.

Vis dar nerungtyniauja Paulius Jankūnas? Kokio jo situacija?

– Jis jau didina krūvius. Man atrodo, galbūt rytoj arba antradienį bandys treniruotis su komanda. Šiaip reikalai eina į gerąją pusę. Ar galės žaisti, paaiškės trečiadienį.

– Šiandien daug žaidė Gytis Masiulis. Kaip jis pasinaudojo savo šansu?

– Jis gal ir nieko, bet jei kalbame bendrai apie šį vakarą, tai labai prastos rungtynės.

Koks jausmas sugrįžti į Kauno sporto halę?

– Puikus. Gaila, kad žaidėjai nesupranta, kad tai mūsų krepšinio meka. Atvažiuoji į Niujorką – negali blogai žaisti, atvažiuoji į halę – negali blogai žaisti. Man čia malonumas sugrįžti, čia aš užaugau, kaifas, tik šiek tiek per daug dūmų dabar (juokiasi).

Martynas Varnas yra paskolintas „Pieno Žvaigždžių“ komandai. Kaip vertinat jo tobulėjimą?

– Po kol kas nelabai kuo stebina. Jam sunku integruotis iš NKL į LKL, nes tai didelis žingsnis į priekį, galbūt jam prireiks daugiau laiko.


Petrauskas: taip klystant neįmanoma nugalėti

Po pralaimėjimo „Pieno žvaigždžių” strategas Gediminas Petrauskas džiaugėsi savo auklėtinių nusiteikimu rungtynėms, tačiau konstatavo, kad tiek klystant galvoti apie pergalę prieš Eurolygos komandą neįmanoma.

„Visada yra smagu rungtyniauti Kaune, nesvarbu ar tai būtų halė, ar arena. Kalbant apie pačias rungtynes, padarėme daug klaidų, dėl kurių „Žalgiris“ mus skaudžiai baudė. Žinom jų lygį, kaip jie naudojasi varžovų klaidomis Eurolygoje, o dar ir praleidus tiek taškų, sunku galvoti apie pergalę“, –sakė Pasvalio komandos strategas.

Komandą papildė naujokas Jahhensas-Ley Manigatas, kuris šį sekmadienį debiutavo „Betsafe-LKL“ čempionate.

„Manau, kad jis komandai duos daug naudos ir su kiekvienomis rungtynėmis tik gerins savo žaidimą. Šiaip mes jo meistriškumą išnaudojame keliose pozicijose, nes Tomas Galeckas ir Steponas Babrauskas yra traumuoti, tačiau su kiekviena dieną situacija turėtų gerėti“, – pažymėjo G. Petrauskas.

– Šiandien Pasvalio komanda labai prastai metė tritaškius metimus. Gera varžovų gynyba, ar tiesiog nepasisekė pataikyti?

– Metėme daug laisvų metimų, ypač pirmoje rungtynių pusėje, bet nepataikėme. Nežinau, gal jaudulys kišo koją. Nuo pat rungtynių pradžios žaidėjai į aikštę išėjo nusiteikę kovai. Puolime atkovojome daugiau kamuolių nei „Žalgiris“, dėl to labai džiaugiuosi.

– Kas nutiko Steponui Babrauskui? Kodėl jis negali rungtyniauti?

– Stepui nieko rimto. Per vienas rungtynes jis prasikirto alkūnę, vėliau per greitai „veržėsi“ žaisti ir atsinaujino žaizda, todėl reikėjo iš naujo siūti. Kitose rungtynėse, manau, kad jau turėtų rungtyniauti.

– Kaip į komandą sekasi įsilieti Martynui Varnui?

– Jaunas žaidėjas. Momentais sužaidžia geriau, kartais prasčiau. Mes juo pasitikime, o visą kitą reikia užsitarnauti. Šiandien jis gerai gynėsi prieš Artūrą Milaknį, aišku, buvo ir klaidų, bet jos neišvengiamos.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS19219
2.LIETUVOS RYTAS17417
3.NEPTŪNAS16416
4.LIETKABELIS13813
5.JUVENTUS9129
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS7147
7.ŠIAULIAI6136
8.DZŪKIJA6146
9.NEVĖŽIS6156
10.VYTAUTAS4174

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)