Jau prieš lemiamą ketvirtį „Lietuvos ryto“ sirgalių gretose vyravo pergalingos nuotaikos: šeimininkai prieš svečius pirmavo 67:46.

Ketvirtame kėlinyje „Lietkabelis“ stebuklo nesukūrė ir „Lietuvos rytas“ iškovojo 16-tą pergalę – 96:67 (19:17, 29:11, 19:18, 29:21).

Sostinės ekipa pataikė net 17 tritaškių iš 31 (54 proc. taiklumas) ir pakartojo „Betsafe-LKL“ sezono pataikytų tritaškių rekordą.

„Nuo pirmų minučių kontroliavome rungtynes, nors buvo duobelių, bet sėkmingai išsikapstėme. Kaip pradėjome gerai mačą, taip jį galingai ir užbaigėme.

Nesislėpdamas su taktikomis minėjau prieš rungtynes, kad turime ilgą suolelį, galime žaisti agresyviai, spausti varžovus. Tai buvo mūsų pranašumas, o amžiumi komanda yra jaunesnė už „Lietkabelį“, – po rungtynių teigė Rimas Kurtinaitis.

– Ar negraužia sąžinė nuskriausti gerą bičiulį, draugą Ramūną Butautą tokiu triuškinančiu rezultatu?

– Mes draugai prie stalo, bet aikštėje – dirbame.

– Ar ši pergalė padidins ekipos pasitikėjimą savo jėgomis prieš artėjančias rungtynes su Turino „Fiat“ ekipa?

– Tikiuosi, taip. Man patiko šiandien žaidimas, duok dieve, kad tai nebūtų atsitiktinės rungtynės su mūsų snaiperiais. Pataikėme geru procentu, įmetėme daug tritaškių – 17.

Mūsų komanda buvo taip komplektuota, kad būtų nemažai snaiperių. Turime dešimt tritaškių per rungtynes visada pataikyti. Deja, kartais būna ir 5-i ar trys tolimi metimai, o dėl to mums trūksta taškų.

Šiandien mes gynėmės neblogai ir užtikrintai puolėme. Kai gera gynyba, įgiji užtikrintumo, džiaugiuosi šiuo maču. Artėja labai svarbios rungtynės su Turino „Fiat“ ekipa, visi šansai mūsų rankose.

Neslėpsiu, mums svečius reikės nugalėti 7-iais taškais, nekalbu apie tolimesnę „Eurocup“ rungtynių seką. Trečiadienį reikia rungtynių su gera energija, su pasitikėjimu. Ši pergalė, manau, geras žingsnis į trečiadienio rungtynes.

– Sklado gandai, kad Benas Magdenas gali persikelti į Panevėžio „Lietkabelį“, ar jį išnuomotumėte Panevėžio ekipai?

– Nematau prasmės paleisti B. Magdeną, bet tai yra mano, kaip trenerio mintys, dar yra klubo pozicija. Bet iki šiol visi spredimai vyko su mano pritarimu.

Mes žinome, ką jis gali, jis mums reikalingas, gal jis kažkiek praradęs pasitikėjimą, bet mes jam turime padėti ir tą mes darome. Jis duos dar vaisių mūsų komandai.

Nematau nei vienos priežasties, kodėl mes turėtume jį paleisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)