Po tokios tragiškos serijos komandos vairą perėmė jo asistentas, nuo 2009-ųjų klubo trenerių štabe dirbantis Žydrūnas Urbonas.

Ir reikalai ėmė sparčiai taisytis. Per du mėnesius „Juventus“ iškovojo 7-ias pergales ir solidžiai atsispyrė nuo LKL lentelės dugno. Po paskutinės sekmadienio pergalės Pasvalyje „Juventus“ aplenkė „Pieno žvaigždes“ ir šiuo metu po dviejų ratų įpusėjus sezonui užima 5-tą poziciją (7/11).

„Pagal statistiką matėsi, kad šiandien kovėmės. Nenoriu sakyti, kad labiau norėjome laimėti, bet vyrai buvo tikrai susikaupę. Atlikome gerai namų darbus, gerai pradėjome rungtynes, mušėme juos ten, kur galėjome mušti“, – po pergalės Pasvalyje kalbėjo Ž. Urbonas.

„Pirmoje mačo pusėje viskas pakankamai gerai gavosi. Bet per ilgąją pertrauką vyrams pasakiau, kad pasvaliečiai žaidžia namuose, natūralu, kad jie taip lengvai pergalės neatiduos, bandys grįžti į rungtynes.

Sakiau, kad svarbiausia – be panikos toliau spręsti tuos pačius uždavinius. Taip ir buvo, jie „kabinosi“, bandė pavyti, bet mes rasdavome tų priešnuodžių, žinojome jų silpnesnes vietas. Manau, mes kontroliavome šias rungtynes“, – auklėtinių pergale džiaugėsi Ž. Urbonas.

– Kas nutiko ekipai, kai „Pieno žvaigždės“ trečiame kėlinyje persvarą sumažino iki 4-ių taškų?

– Nutiko krepšinis (šypsosi). Tai yra normalu ir natūralu. Reikia suvokti, kad Pasvalys yra labai gera komanda, turinti gerus žaidėjus.

– O treneris geras?

– Nemanau, kad turiu teisę jį vertinti ir apie tai kalbėti, bet sakau, „Pieno žvaigždės“ – tikrai puiki komanda. Aš labai džiaugiuosi pergale išvykoje prieš Pasvalį.

– Ne paslaptis, kad „Pieno žvaigždės“ yra ta komanda, kuri pirmoje mačo pusėje labai greitai ir gerai puola, ar ruošiatės tam dalykui, akcentavote gynybą?

– Na, kaip minėjau, buvome gerai paruošę namų darbus.

– Ką konkrečiai?

– Nepykite, nenorėčiau to detalizuoti, nes laukia dar ne vienerios rungtynės su Pasvaliu, teks susitikti su šia ekipa. Tikrai gerbiu Pasvalio komandą, jie gerai kovėsi.

Prie „Pieno žvaigždžių“ prisijungė Osvalas Olisevičius, kuris pelnė net 16 taškų, supraskite, kokį jis impulsą davė komandai. Be to, naujokas iš Kosovo Lisas Shoshi svarbiais momentais pridėjo 5 taškus, tad naujokai Pasvaliui pelnė 21 tašką.

Kaip aš sakau, mes „užsirauname“ ant ekipas papildžiusių naujokų. Atvažiavome į Kėdainius, kur „Nevėžį“ prieš mūsų mačą buvo papildęs Tadas Sedekerskis ir Margiris Normantas. Dabar vėl.

Mums tenka patys sunkiausi namų darbai. Tad mes Pasvalio naujokus šiek tiek „paleidome“, nepasiruošėme, nors žinojome, kad O. Olisevičius – puikus metikas. Išduosiu paslaptį, mes patys galvojome apie jį, norėjome jį matyti Utenoje.

– Jums vadovaujant komanda iš 10-os pozicijos pakilo į penktą. Kaip vertinate šį šuolį?

– Sunki kelionė per kopas. Iš tikrųjų – velniškai sunku. Yra trenerių, garsesnių už mane – prieš porą metų prisijungusiam Kaziui Maksvyčiui nebuvo paprasta iškart pakelti „Lietkabelį“, tą sezoną liko septinti, Rimas Kurtinaitis pernai prisijungęs prie „Lietuvos ryto“ stebuklų nesukūrė.

Taip, man perėmus vyr. trenerio vairą, aš žinojau jau komandą, buvau vienas tų, kuris rinko tą ekipą ir tais vyrais aš labai tikiu.

Smagu, kad pavyksta, žinau, ką darau. Aš manau, kad įrodžiau galintis dirbti šį darbą. Per antrą ratą surinkome 7-ias pergales, o juk turėjome riestainio skylę – nulį. Bet daugiau savęs nebegirsiu, pakanka.

– Gal tolimesnė jūsų stotelė – Į Kauno „Žalgirį“ kartu su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Baikite, baikite, Šaras puikus treneris, turi gerą štabą, tegul dirba. Aš daug išmokau iš to paties Antano Sireikos, iš Dainiaus Adomaičio, iš kitų strategų – Jono Kazlausko, Ramūno Butauto, praktiškai kaip asistentas ar žaidėjas esu „ragavęs“ visus rinktinės trenerius. Turėjau gerus mokytojus.

Tikslas buvo pabandyti nelikti dugne ir prasibrauti į Karaliaus Mindaugo taurę. Manau, tą įgyvendinome su kaupu, dvigubai.

– „Utenos“ direktorius Eimantas Skersis prasitarė, kad svajonė – papulti į ketvertuką, šios svajonės nelaidojate?

– Jokiu būdu. Su tokiais ambicingais vyrais aš ir pats esu kupinas realių ambicijų. Nesu kvailas, „Žalgiris“ yra „Žalgiris“, „Lietuvos rytas“ yra „Lietuvos rytas“.

Nemanau, kad „Neptūnas“ susilpnėjęs, tad ketvertas yra kaip ir aiškus. Tai finansiškai stabilūs klubai su galingais žaidėjais.

Bet kodėl gi ne. Aš tikiu klubu, komanda, žaidėjais, mes pabandysime. O pavasaris parodys, kaip mums pavyks.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.Žalgiris16216
2.Neptūnas15315
3.Lietuvos rytas14414
4.Lietkabelis12612
5.Juventus7117
6.Šiauliai6126
7.Pieno žvaigždės6126
8.Dzūkija6126
9.Vytautas4144
10.Nevėžis4144

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)