Penktadienį dvikova Belgrade su „Crvena Zvezda“ (Serbija) antrą Eurolygos ratą pradėsiantys žalgiriečiai kalendorinius metus užbaigė tokiose aukštumose, apie kokias veikiausiai patys nė nesapnavo.

Kauno ekipa užima ketvirtą vietą ir tik 2 pergalėmis atsilieka nuo lyderio Maskvos CSKA (Rusija).

Nors komandos treneris Šarūnas Jasikevičius nuolat deda pastangas, kad sezono išsišokėliams nesusisuktų galva – atkrintamųjų varžybų grafiką „Žalgiris“ šiuo metu lenkia 3 pergalėmis, bet likus sužaisti dar 15 rungtynių toks rezervas nieko negarantuoja.

Apie ketvirtfinalį kol kas vengia kalbėti ir P. Motiejūnas.

„Negalvojame, kad kažką ypatingo jau padarėme, viskas gali pasikeisti“, – po didžiųjų metų švenčių brėžti komandai naujų horizontų neskubėjo vadovas.

Regis, ir pats klubas neprisnūdo ant laurų, prieš pat Kalėdas pasinaudojęs proga vietoje traumos kamuoto ir atsiskleisti nesugebėjusio Dee Bosto pasikvietęs dukart NBA čempioną Beno Udrihą.

Neaišku, kiek naudos iš šiame sezone nerungtyniavusio 35-erių įžaidėjo gaus „Žalgiris“, bet visai komandai ir trenerių štabui neabejotinai reikės iš turimų resursų išspausti dar daugiau, norint išlaikyti panašų tempą antrame rate, kuomet kova dėl vietų turnyro lentelėje suintensyvės.

Apie papildymą, pokyčių neatnešusias derybas, vasarį laukiantį antrąjį pasaulio čempionato atrankos varžybų „langą“ ir bręstančias permainas Kauno jaunųjų krepšininkų rengimo sistemoje Krepšinis.lt kalbėjosi su „Žalgirio“ direktoriumi.

– Be darbo B. Udrihas praleido daugiau nei du mėnesius. Ar tai reiškia, kad „Žalgiris“ neturėjo daug konkurentų kovoje dėl slovėno parašo? – Krepšinis.lt paklausė P. Motiejūno

– Kiek mes žinome, jis laukė NBA klubų pasiūlymų, turėjo kelis variantus Kinijoje. Europoje gal nelabai kas ir tikėjo, kad jis sugrįš. Tiesą sakant, mes irgi nelabai tikėjome, kad tiek metų praleidęs NBA lygoje, jis norės atvažiuoti. Šansų nebuvo daug, bet susisiekėme, pabendravome, ir pasisekė.

– Prieš trejus metus panašiu metu „Žalgiris“ derėjosi su kitu Slovėnijos veteranu Jaka Lakovičiumi, bet tuomet kliūtis buvo pinigai. Kaip šis klausimas išspręstas B. Udriho atveju?

– Pinigai šiose derybose tikrai nebuvo esminis dalykas. Mes tradiciškai žinojome, kiek galime mokėti, tiek ir pasiūlėme. Po neilgų derybų Beno priėmė sąlygas – smarkiai kelti kainos nereikėjo, to mes ir norėdami negalėtume daryti.

Beno Udrihas

– Slovėnijos pasą turi ir kanadietis Kevinas Pangosas, kurio seneliai kilę iš šios šalies. Ar su juo B. Udrihui pavyktų pasikalbėti slovėniškai?

– Nemanau (juokiasi – Krepšinis.lt). Bet gal dabar bus proga pasitreniruoti.

– Kiek ilgai K. Pangosu domėjosi „Barcelona“ klubas, neoficialiomis žiniomis, siūlęs už gynėją Tyrese'ą Rice'ą ir 250 tūkst. eurų kompensaciją?

– Negalima pasakyti, kad derybos buvo toli pažengusios. „Barcelona“ pateikė savo pasiūlymus, mes išklausėme, bet jų rimtai nesvarstėme. Ar yra kitų žalgiriečių, kviečiamų į turtingesnius klubus? Čia jau agentai galėtų daugiau pasakyti, o mes, manau, matysime vasarą. Tikiuosi, kad sezono metu kažkokių pasikeitimų nebeįvyks.

– Ar „Žalgiris“ buvo pateikęs konkretų pasiūlymą Mindaugui Kuzminskui, kuris praėjusią savaitę apsisprendė karjerą tęsti Eurolygos autsaiderės Milano „AX Armani“ gretose?

– Rimtai domėjomės Mindaugu, daug su juo kalbėjome. Lietuvis, savas žaidėjas – tikrai norėjome jo „Žalgiryje“. Kodėl nepavyko susitarti? Nežinau.

– Eurolygos reguliarusis sezonas pasiekė pusiaują. Gal dabar jau galite suformuluoti konkretesnius tikslus komandai?

– Ne, mūsų pozicija nesikeičia: eisime pirmyn rungtynės po rungtynių. Kiekvienas iš jų galime laimėti, kiekvienas galime ir pralaimėti. Taip, ketvirta vieta, kurią „Žalgiris“ užima šiuo metu, yra staigmena ir man pačiam. Tikrai smagu dėl komandos. Bet negalvojame, kad kažką ypatingo jau padarėme, viskas gali pasikeisti. Nežiūrime toli į priekį – dabar svarbu ne atkrintamosios varžybos, o penktadienio viešnagė Belgrade ir mačas su „Crvena Zvezda“.

Paulius Motiejūnas

– Rudenį nurodėte, kad norint subalansuoti šio sezono biudžetą trūksta milijono eurų. Kaip sprendžiama ši problema?

– Kuo daugiau rungtynių laimime, tuo daugiau uždirbame iš Eurolygos (premija už pergalę yra 40 tūkst. eurų – Krepšinis.lt), neblogai sekasi užpildyti arenos tribūnas, nuolat dirbame su rėmėjais. Tikiuosi, šie metai bus sėkmingesni finansiškai nei praėję. O mūsų išlaidos nepaaugo, liko tokios pačios, kaip planuota prieš sezoną (8,5 mln. eurų – Krepšinis.lt).

– Pasigirdo kalbų, kad kitą sezoną Eurolygoje žais 18 komandų – dviem daugiau nei dabar. Ką ši permaina reikštų „Žalgiriui“?

– Manau, kad komandų skaičius dar nesikeis, bent jau posėdžiuose, kuriuose mes dalyvavome, buvo nepanašu, kad kitą sezoną lyga plėstųsi. O jeigu taip įvyktų, turėtų keistis Lietuvos krepšinio lygos sistema. Keturių ratų reguliaraus sezono mes „nebepavešime“.

– Lapkritį „Žalgiris“ neišleido savo žaidėjų į nacionalines rinktines pasaulio čempionato atrankos varžyboms. Kaip elgsitės kitą mėnesį?

– Neplanuojame išleisti. Eurolygos klubai apie tą patį jau dvejus metus diskutuoja, ieškome išeičių ir nieko nesutariame. Išėjo, kad vieni padarė vienaip, kiti – kitaip. Iš mūsų pusės, nematau variantų, kad kažkas galėtų keistis.

– Kaip įsivaizduojate jaunimo ugdymo piramidę Kaune po to, kai savivaldybė perims Sabonio krepšinio centro kontrolę ir sujungs jį su biudžetine „Aisčių“ mokykla?

– Manau, kad sistema bus stipresnė – visada geriau, kai viskas yra sutelkta vienose rankose. Kalbame su miestu, tikimės irgi dalyvauti šiame procese, prisidėti prie vaikų ugdymo. Siekiame, kad „Žalgirio“ dubleriai ir toliau bendradarbiautų su krepšinio mokykla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)