„Betafe-LKL“ čempionate Kauno „Žalgiris“ namuose 72:60 pranoko Alytaus „Dzūkiją“. Žinoma, žalgiriečių žaidimas nepriminė to, kurį jie demonstruoja Eurolygoje, bet Šaras stebuklų mače su dzūkais ir nesitikėjo: šeštadienį svarbiausia buvo rezultatas.

„Smagu, kad labai sudėtingą savaitę pabaigėme pergale. Kažką daugiau sunku ir pasakyti. Maniau, kad žaidimas bus nelabai koks, bet jis buvo dar prastesnis, nei maniau. Bet pasikartosiu, buvo tikrai sunki savaitė, sunkios rungtynės tiek su Bambergo klubu, tiek Valensijoje, tad toks žaidimas yra logiškas“, – po mačo kalbėjo Š. Jasikevičius.

Žurnalistas atkreipė dėmesį, kad Kevinas Pangosas pelnė tik 5 taškus, be to, Valensijoje kanadietis taip pat nesužaidė savo geriausio mačo (pelnė 3 taškus), ir paklausė „Žalgirio“ stratego, ar tai nuovargio ženklai?

Strategas atšovė, kad „kai tiek gerų pergalių Eurolygoje, nelabai būtų logiška kalbėti apie atskirų žaidėjų duobes“.

Aš manau, kovą dėl atšokusių kamuolių pralaimėjome dėl nuovargio ir užsivedimo stygiaus. Kovojant dėl kiekvieno kamuolio reikia visiškai atsiduoti. Šioje situcijoje „Dzūkija“ visąlaik buvo tarp lyderių. Bet šiandien tai buvo mūsų užsivedimo problema. Jei tu sugebi laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių prieš Tel Avivo „Maccabi“ ar Stambulo „Anadolu Efes“, kurios pagal šį komponentą pirmauja Eurolygoje, vadinasi, tai klausimas – ar tu pasiruošęs žaisti 100 procentų, ar ne?“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

Šarūnas Jasikevičius pabrėžė, kad per šventes bent trumpam žalgiriečiai galės užmiršti krepšinio kamuolį, o po laisvadienių laukia pasiruošimas mačui su Eurolygos grandu Pirėjo „Olympiakos“.

„Krepšininkai turės dvi laisvas dienas atsipalaiduoti nuo krepšinio, kas turi tokią galimybę – pabūti su savo šeimomis, o vėliau vėl reikės kibti į darbą – atvyksta Eurolygoje pirmaujantis Pirėjo „Olympiakos“. Nemanau, kad bus lengva.

Bet šiuo momentu žaidėjai labiau galvoja apie Kalėdas, šventes, ir tai matėsi mūsų žaidime, šiame mače su „Dzūkija“. Po dviejų laisvų dienų, manau, krepšininkai bus pasiruošę vėl rimtai dirbti, nes kai atvyksta toks varžovas, vėl reikia perlipti save, rasti būdų kaip nustebinti varžovus.

Žinome, kad bus pilna „Žalgirio“ arena, tad tai bus papildomas stimulas kautis. Sportininkui yra nepakartojamas jausmas žaisti tokioje atmosferoje, kurią sukuria mūsų fanai, ypač prieš tokias galingas komandas, kaip „Olympiakos“, – po pergalės teigė Š. Jasikevičius.

LKL turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.Žalgiris14214
2.Neptūnas13313
3.Lietuvos rytas12412
4.Lietkabelis10610
5.Juventus6106
6.Pieno žvaigždės6106
7.Dzūkija6106
8.Šiauliai4114
9.Vytautas4114
10.Nevėžis4124

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)