„Lietuvos rytas“ LKL pirmenybėse pasiekė 4-tą pergalę iš eilės, o krizėje atsidūręs „Lietkabelis“ patyrė jau penktą nesėkmę paeiliui, o paskutinį kartą pergalės skonį juto lapkričio 12 dieną.

Anot Rimo Kurtinaičio, Panevėžyje tenkina pergalė, bet ne ekipos žaidimas.

„Nesuprantu, kas atsitiko pirmo kėlinio pradžioje: vyrai mačą pradėjo susikaustę, per pirmas keturias atakas padarė tris klaidas. Vėliau įsibėgėjome, grįžome į rungtynes.

Sunku žaisti Panevėžyje, žinome, kaip gerai jie namuose rungtyniauja. Nesvarbu, ar jie laimi, ar ne, lengva čia niekam nebūna. Ne išimtis ir šis mačas“, – po rungtynių tvirtino „Lietuvos ryto“ strategas.

Anot jo, pasiteisino pasirinkta strategija, atsirado aiškumas keičiantis žaidėjams, tačiau treneris apgailestavo dėl Arno Butkevičiaus traumos: kol kas neaišku, kaip rimtai susižeidė stipriai šoną susitrenkęs krepšininkas.

„Džiaugiuosi, kad turime solidžią sudėtį ir galime pasirinkti tinkamus krepšininkus konkrečioms rungtynėms. Šiandien taip mačas klostėsi, kad Mindaugą Lukauskį įleidome mačo pabaigoje. Nežinia, gal Prancūzijoje, Limožo mieste vyksiančiose Europos taurės rungtynėse M. Lukauskis žais 30 minučių“, – taip R. Kurtinaitis paaiškino, kodėl M. Lukauskis žaidė tik beveik 3 minutes.

Jam tai buvo 554-osios karjeros rungtynės Lietuvos krepšinio lygoje, po kurių puolėjas pavijo pirmoje vietoje įsitaisiusį Rolandą Matulį.

Tiki, kad pergalės grįš

„Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Vitalijus Černijus atsirašė sirgalių, kurie itin gausiai užpildė „Cido“ areną – mačą stebėjo 5969 žiūrovai. Treneris pabrėžė didelį klaidų skaičių ir sakė, jog šventė į „Lietkabelio“ kiemą tikrai ateis.

„Sveikinu varžovus su sudėtinga pergale. Jie puikiai sužaidė trečiąjį kėlinį. Matėsi, jog ekipa gali pridėti ir tai padarė reikiamu metu. Savo auklėtiniams dėkingas už kovą iki paskutinių sekundžių. Aš sakiau, kad mes turime taip gintis ne paskutines 4 minutes, bet visą mačą. Su tokia agresija ir atsidavimu reikia dirbti visas 40 minučių.

Vėl darome 20 klaidų – tai yra labai daug mūsų ekipai ir tokiam lygiui, kokį jie rodo. Kur paslaptis ir priežastys? Priežastys yra kelios.

Pirmiausia, mes pametame koncentraciją, nekomunikuojame vieni su kitais, išmetame kamuolius į niekur, kur tarsi turėtų būti žaidėjas, bet jo nėra, nes kažkas padaro nereikalingą judesį.

Reikia ties tuo dirbi. Kiekvienas turi branginti kamuolį. Kiekvienas mūsų žaidėjas yra labai stiprus individualiai ir jų tarpusavio sąveika yra labai didelė jėga. Tiesą sakant, didžiausias mūsų priešas esame mes patys. Jeigu priversime tikėti vienas kitu ir išnaudoti stipriąsias savybes, vėl bus rezultatas. Tikiu, kad tai galime padaryti.

Noriu atsiprašyti sirgalių dėl šio pralaimėjimo Kalėdų išvakarėse. Manau, kad ir mūsų kieme bus šventė. Bus pergalės – jos tikrai bus“, – sakė specialistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)