LKF prezidento Arvydo Sabonio sūnus praleido 2017-ųjų metų Europos čempionatą dėl mainų, kurie NBA karjerą Oklahomos „Thunder“ klube pradėjusį krepšininką nubloškė į Indianą. Čia lietuvis per 30 rungtynių vidutiniškai šį sezoną pelno po 12 taškų ir atkovoja po 8 kamuolius.

D. Sabonis negalės padėti mūsų šalies nacionalinei ekipai ir 2019 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynėse su Vengrija ir Kosovu kitų metų vasarį, tačiau viliasi, kad birželio 28-ąją dieną dvikovoje su Lenkija ir liepos 1-ąją su Vengrija jau drebins varžovų krepšius galingais dėjimais.

Tikėtina, kad puolėjas galės prisidėti prie Dainiaus Adomaičio kariaunos ir antrojo etapo kovose kitų metų rugsėjį.

– Ar ketinate atstovauti Lietuvai kitą vasarą?, – FIBA oficiali svetainė paklausė D. Sabonio.

– Žinoma. Esu lietuvis ir noriu ginti savo šalies garbę. Norėčiau žaisti kitą vasarą ir padėti tiek birželį, tiek rugsėjį. Kalbėsiu apie tai su Indianos klubo vadovybe ir, jeigu kliūčių nebus, žaisiu. FIBA vasaros langas nėra ilgas, pora dienų, ir mums nereikės daug laiko joms pasiruošti.

– Ką galite pasakyti apie lietuvių rungtynes su Kosovu (99:61) ir Lenkija (75:55) lapkritį?

– Manau, kad jie labai gerai žaidė, per pirmąsias dvejas rungtynes buvo nesavanaudiški ir puikiai dalijosi kamuoliu. Nieko nėra geriau, kai laimi pirmąsias dvejas atrankos rungtynes – tai suteikia daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Puikus startas, seku šią atranką. Pirmame etape mums vis dar liko ketverios rungtynės. Norime iškovoti bilietą į Kiniją. Su tokiais žaidėjais, treneriais ir fanais – viskas mūsų rankose.

Turime kur stiebtis, džiaugiamės tuo, ką turime dabar ir su nekantrumu laukiame naujų iššūkių. O pamaina laukia taip pat gera, tuo rūpinasi Lietuvos jaunimo rinktinės, akademijos ir šalies komandos. Mano nuomone, mūsų laukia nuostabi ateitis.
Domantas Sabonis

– Kodėl nežaidėte 2017-ųjų Europos čempionate?

– Prieš mainus ketinau vilktis nacionalinę aprangą. Planavau iš pradžių padirbėti NBA Vasaros lygoje, o paskui prisidėti prie Lietuvos rinktinės treniruočių stovyklos. Tačiau įvyko mainai ir planai pasikeitė. „Pacers“ prašė likti JAV ir ruoštis naujajam sezonui, nes esu komandos naujokas. Sunkiai dirbau praėjusią vasarą. Vis dėlto šansą žaisti už Lietuvą turėsiu, ir labai greitai.

– Ar dalyvavimas 2015 metų Europos čempionate ir 2016 metų olimpinėse žaidynėse davė gerą impulsą jūsų karjerai?

– Man tai labai padėjo – sukaupiau daugiau patirties nei kiti mano bendraamžiai, tapau konkurencingesnis aikštėje. Žaidžiau Europos čempionato finale ir olimpiados ketvirtfinalyje – tai nuostabu. Turėjau progos mokytis iš komandos draugų ir žaidžiau su geriausiais pasaulyje krepšininkais. Atstovauti nacionalinei komandai yra didelė garbė. Tokia patirtis neįkainojama.

– Lietuva garsėja savo krepšiniu visoje Europoje. Kokios nacionalinės komandos perspektyvos?

– Mūsų komanda labai gera, dinamiška, pozityvi ir nuolat tobulėja. NBA žaidėjai, jaunimas ir Europoje žaidžiantys vyresnieji krepšininkai nori to paties – kad Lietuvos rinktinės žaidimas gerėtų. Ir pastaruosius dvejus metus mums sekėsi, tačiau norime daugiau. Turime kur stiebtis, džiaugiamės tuo, ką turime dabar ir su nekantrumu laukiame naujų iššūkių. O pamaina laukia taip pat gera, tuo rūpinasi Lietuvos jaunimo rinktinės, akademijos ir šalies komandos. Mano nuomone, mūsų laukia nuostabi ateitis.

– Lietuva buvo 2013 ir 2015 metų Europos vicečempionė, šiais metais pateko tarp 16-os geriausiųjų. Kas trukdo pakartoti 2003-ųjų metų triumfą?

– Galbūt trūksta truputėlį sėkmės (šypsosi). Kiekvienais metais turime traumuotų žaidėjų, arba tokių, kurie negali žaisti. Tačiau rankų nenuleidžiame, nes žinome, kad galime varžytis su pačiomis geriausiomis komandomis. Geriausias to pavyzdys – Slovėnijos pergalė Europos čempionato finale. Jie sunkiai dirbo per pastaruosius dvejus metus ir rugsėjį sugebėjo užkariauti nugalėtojų sostą. Galime ir mes laimėti aukso medalius ir titulus ateityje. Atiduosime viską, kad tai pasiektume.

– Kaip jums sekasi žaisti vidurio puolėjo pozicijoje Indianoje?

– Jaučiuosi daug geriau, kai imuosi vidurio puolėjo vaidmens. Galiu pelnyti taškus ir padėti komandai, kur tik reikia. Kai „Thunder“ komandoje žaidžiau sunkiojo krašto pozicijoje, buvau truputį už baudos aikštelės ribų. Dabar geriau galiu įsitraukti į rungtynes ir daryti joms poveikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)