Savo mokytoją Želko Obradovičių pranokęs Šarūnas Jasikevičius neslėpė emocijų po skambios pergalės Stambule.

„Fantastiška pergalė. Mačo metu tuo ir tikėjau, ir netikėjau, nes vis nesilaikydavome rungtynių plano ir nepersilauždavome. Puolime sužaidėme fantastiškai, kažkas neįtikėtina. Ypač jei ne tos pirmos klaidos pirmame kėlinyje... Bet gynyboje labai blogai. Su tokiu žaidimu įveikti absoliučiai geriausią komandą Eurolygoje... trūksta žodžių“, – po mačo šypsojosi Šarūnas Jasikevičius, kurio auklėtiniai Eurolygoje pasiekė bene įspūdingiausią pergalę šiame sezone.

– Treneri, mačo pabaigoje šaukėte, kad nemestų Artūras Milaknis tritaškio, bet jis metė ir pataikė. Kaip jums viskas atrodė iš šalies?, – žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Kaip ir visos A. Milaknio rungtynės: tai į viršų, tai į apačią jo žaidimo kreivė. Bet bachūras su charakteriu. Nežinau, kas būtų, jei jis tą tritaškį būtų prametęs. Nežinau, ar jis skristų su mumis į Kauną.

– Ar tai buvo logiškas metimas? Jis teigė, kad tai buvo logiška.

– Kaip logiškas, aš nesuprantu? Tu prameti, atkovoja kamuolį varžovai ir dar pataiko kokį metimą, o tu praloši. Žinoma, kitas dalykas, jei tu pataikai.

– Puikiai sužaidė legionieriai, tiek Kevinas Pangosas, tiek Axelis Toupane'as ar Brandonas Daviesas. Kaip vertinate jų pasirodymą?

– Kaip ir visa komanda, jie turi augti po pergalių. Mes, deja, po tokių pergalių, po gerų pasirodymų žengiame atgal, į apačią. Nežinau, ką daryti, ir girti jų negalima. Tą per keturis mėnesius supratau. Jei aš vaizdo įraše parodau geras detales, kitose rungtynėse jie sužaidžia labai blogai.

Nežinau, sakau, esu pasiruošęs kentėti su šiomis klaidomis. Bet super, tokia pergalė... Kaunas švenčia (šypsosi).

– Pirmąkart nugalėjote komandą, kurią treniruoja Želko Obradovičius. Ar jis jus pasveikino su pergale?

– Iš karto pasveikino. Jis, kaip sakant, tikrai yra džentelmeniškas, mandagus.

„Mūsų padėtis turnyro lentelėje yra kur kas geresnė nei mūsų žaidžiamas krepšinis“.
Šarūnas Jasikevičius

– Įveikta viena stipriausių Eurolygos komandų, nutraukta varžovų keturių iš eilės pergalių serija. Ką tai byloja apie „Žalgirio“ potencialą?

– Nieko. O ką gali sakyti? Jei kažką įveikiam, vėliau pralaimime. Aš jau Virginijų Šeškų galiu sveikinti su pergale šeštadienį.

Visą laiką po mūsų gerų rungtynių seka žingsnis atgal. Nenoriu būti nei labai negatyvus, nei labai pozityvus. Tokia yra realybė šiai dienai. Mūsų padėtis turnyro lentelėje yra kur kas geresnė, nei mūsų žaidžiamas krepšinis.

Aš tikiu šiais vyrais, matau, kaip jie dirba kiekvieną dieną. Bet tos koncentracijos dar nesugebame perkelti į rungtynes. Tad rezervų yra. Bet būna ir taip, kad prabėga dešimt mėnesių ir jie tų rezervų neištraukia. Tikiuosi, kad šita komanda juos dar ištrauks.

– Martynas Arlauskas mačą pradėjo starto penkete, koks buvo sumanymas? Kaip vertinate jaunimo žaidimą šioje kovoje?

– Buvo planas išlošti kažkiek minučių. Juk jo dar neleisi į aikštę paskutinę minutę, tad geriausia jį išleisti pirmą minutę. Jis tikrai nemaišė, nedarė klaidų. Aš tikiuosi, jam bus geras postūmis tobulėti toliau.

Gavo progą pasistumdyti ir su buvusiais NBA žaidėjais, ir su Eurolygos čempionais. Sakau, mes tikrai tikime šia savo jaunimo sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)