Net 11 sezoną LKL prezidento pareigas ėjęs Šarūnas Kliokys savo kadenciją pradėjo skambiai – LKL prizinis fondas pasiekė, tuo metu, rekordinę sumą. Fondą sudarė net 1 milijonas litų.

Kitas labai svarbus antrojo prezidento darbas buvo padėti Lietuvos klubams įsitvirtinti Eurolygos organizuojamuose turnyruose. Stiprūs Š. Kliokio ryšiai su Eurolygos vadovais padėjo susieti LKL komandas su stipriausia Senojo žemyno krepšinio lyga.

„Man reikėjo penkias valandas įrodinėti kodėl mes turime būti šioje organizacijoje, – prisiminimais dalinosi buvęs LKL prezidentas. – po to buvome pakviesti vakarienės, po kurios jie pasakė jūs esate priimti į tarptautinę vyrų krepšinio lygų asociaciją.“

Š. Kliokys niekada nepamirš jo valdymo metu ypač aktyvios priešpriešos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“.

„Ta priešprieša tarp klubų savininkų buvo ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir už krepšinio aikštelės ribų, - pasakojo antrasis LKL prezidentas. – Atsimenu tuos mūsų valdybos posėdžius kai ateidavo Romanovas su apsauginiu ir dar su advokatu ir lygiai taip pat „Lietuvos ryto“ atstovas ateidavo su advokatu.“

Prieš 15 metų pradėdamas eiti atsakingas pareigas, Š. Kliokys tikėjos, kad vieną dieną LKL prestižas pasieks dabartines pozicijas.

„Aš tikrai tikėjau tuo, kad mes žaisime puikiose salėse, kad mūsų komandose žais profesionalus krepšininkai, kad bus profesionali klubų vadyba ir kad Lietuvos krepšinio lyga bus viena geriausių Europoje“, – pokalbio pabaigoje šypsojosi buvęs LKL prezidentas.

Visas reportažas apie antrąjį LKL prezidentą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)