2002-2003 m. sezone Kaune rungtyniavęs buvęs krepšininkas į Lietuvą užsuka darbo tikslais. Sutikęs pasišnekučiuoti su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #ŽaliaBalta dabartinis Milvokio „Bucks“ ekipos skautas prisiminė laikus „Žalgiryje“ bei kalbėjo apie šio sezono Kauno ekipos pajėgumą.

„Turėjome tikrai gerą sudėtį, – sezoną Kaune prisiminė K. Davidas. – Mums šiek tiek nesiklijavo žaidimas Eurolygoje, buvo ir traumų bei žaidėjų pasikeitimų. Tą sezoną mūsų komandą papildė ir Tanoka Beardas. Prie mūsų jis prisijungė jau sezonui įsibėgėjus, gaila, kad ne šiek tiek anksčiau. Tokiu atveju būtume turėję daugiau galimybių patekti į kitą etapą Eurolygoje.“

Kalbėdamas apie savo komandos draugus „Žalgiryje“ K. Davidas tvirtino, jog džiaugėsi galėdamas rungtyniauti su tuomet Kaune klubo garbę gynusiais lietuviais Mindaugu Timinsku ir Sauliumi Štombergu. Tuometinis „Žalgirio“ aukštaūgis tikina – puikiai sutarė su visais komandos draugais.

„Su niekuo neturėjau problemų nei aikštėje, nei už jos ribų. Norėdavau tik laimėti, o tie vyrukai, nesvarbu, kas buvo jų karjerose, buvo tiesiog fantastiški. Negalėjau skųstis nei Gintaru Einikiu, nei T. Beardu. Tanoka buvo tikrai tvirtas žaidėjas, Jūs tikrai tą žinote, nes Kaune jis praleido nemažai laiko. Sutariau ir su lietuviais, ir su amerikiečiais“, – teigė K.Davidas.

Vengras patvirtino ir seną legendą, sklandžiusią krepšinio gerbėjų kalbose. Ji teigia, kad jau pirmoje treniruotėje su Kauno „Žalgirio“ ekipa T. Beardas sulaužė krepšį.

„Taip, tai tikrai tiesa. Jis buvo atsidavęs krepšiniui visu šimtu procentų. Toks buvo ir mano būdas. Krepšių nelaužiau, bet žaidėme kietą krepšinį ir, galų gale, laimėjome čempionų titulą“, – prisiminė penkiolikos metų senumo įvykius dabartinis „Bucks“ skautas.

Nemažai įspūdingų rungtynių „Žalgirio“ gretose sužaidęs K. Davidas Eurolygoje rinkdavo itin solidžią statistiką – pelnydavo po 16,9 taško ir atkovodavo po 8,2 kamuolio. 2002-2003 m. sezone tokia statistika aukštaūgiui leido būti vienu naudingiausiu Senojo žemyno pajėgiausio krepšinio turnyro krepšininkų.

Paklaustas apie įspūdingiausias rungtynes, kurias prisiminė „Žalgirio“ gretose, vengras išskirti vienos dvikovos negalėjo, bet prisiminė kitą dvikovų apsektą – pilnutėlę Kauno sporto halę.

„Tuomet dar neturėjome tokios didelės arenos, kokią turite pastaraisiais metais. Tiesa, Kauno sporto halėje mūsų sirgalių palaikymas buvo nuostabus. Tribūnos būdavo sausakimšos. Tiesiog negaliu išskirti vienų rungtynių. Mus visad palaikydavo didžiulė sirgalių minia. Tuo mes mėgaudavomės“, – teigė buvęs žalgirietis.

Krepšinio pasaulyje aktyviai besidarbuojantis K.Davidas šiame sezone jau ne sykį stebėjo žalgiriečių žaidimą. Vengrą buvo galima sutikti ir Kauno klubo rungtynėse Malagoje, kurias Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai laimėjo po pratęsimo.

K.Davidas džiaugiasi žalgiriečių žaidimu ir tikina, kad komandos rezultatai kol kas maloniai stebina jį patį ir įrodo „Žalgirio“ vertę.

„Džiaugiuosi matydamas gerai Eurolygoje rungtyniaujantį „Žalgirį“, – kalbėjo #ŽaliaBalta pašnekovas. – Visi žino, kad prieš „Žalgirį“ rungtyniauti sunku. Tiesa, turint omeny dabartinius žalgiriečių rezultatus, komanda rungtyniauja šiek tiek aukščiau savo galimybių.

O tai yra gerai. Nesvarbu, kur „Žalgiris“ bežaistų, ar tai būtų Malaga, kur stebėjau jų žaidimą, ši komanda yra pajėgus varžovas. Net ir tuomet, kai žaidžiau su „Žalgirio“ marškinėliais visi žinodavo – laimėti Kaune bet kam bus sunku. O šio sezono komanda įrodo, jog turi kovotojų mentalitetą bei gali laimėti ir išvykose.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)