Nors sužaidus du kėlinius rungtynėse Kosove rezultatas buvo lygus 35:35, po pertraukos viskas apsivertė aukštyn kojomis.

Lietuvos rinktinė nuo pirmų minučių suaktyvino gynybą ir kibo varžovų lyderiams į gerkles, o G. Orelikas dviem tritaškiais metimais pažymėjo galingo spurto pradžią.

Dar kurį laiką mėginusi kovoti Kosovo rinktinė netrukus nuleido rankas, energingos Prištinos arenos tribūnos pritilo, o galutinis rezultatas 99:61 patvirtino, kad aikštėje ketvirtadienį susitiko dviejų skirtingų kalibrų komandos.

„Tiesą sakant, man kažkokio nerimo netgi nebuvo. Aš tikrai žinojau, kad mes turime apsiginti, pataikyti savo metimus, nes pirmoje pusėje nieko nepataikėme. Antrą pusę pradėjome nuo geros gynybos, ėmėme smaugti varžovų lyderius ir tiesiog žaidėm taip, kaip turėjome žaisti nuo pirmos minutės“, – po rungtynių teigė 12 taškų (3/5 tritaškiai) pataikęs G. Orelikas.

Anot 27-erių rinktinės debiutanto, ypatingo jaudulio pirmą kartą išbėgęs į aikštę su Lietuvos rinktinės apranga jis nejautė.

„Gerai jaučiausi. Nebuvo taip, kad jaudinčiausi. Tik pradžioje nepataikiau – supratau, kad reikia daugiau veržtis, atiduoti kamuolį kitiems ir išlaukti savo progos. Ir antroje pusėje tai pavyko padaryti“, – pasakojo G. Orelikas.

Kodėl rungtynių pradžia buvo tokia sunki?

„Varžovai pataikė labai sudėtingus metimus. Tačiau viskas priklauso nuo orientacijos, susikaupimo. Kai tai atsirado, atsirado ir rezultatas. Kosovo komanda buvo nuspėjama – treneriai mums visą laiką akcentavo, kad varžovai žais per Dardaną Beriša ir Scottą Bamforthą. Kai juos sustabdėme, pavyko pabėgti“, – pažymėjo G. Orelikas.

Tuo metu 38-erių K. Lavrinovičiui komanda simboliškai įteikė pergalę 38 taškų persvara. Tokiu solidžiu pranašumu negalėjo pasigirti nė viena iš kitų 15-os penktadienį pasaulio čempionato atrankos rungtynes Europoje laimėjusių komandų.

„Varžovus gerbiame, bet nebuvo jokių kalbų, kad iki pabaigos su jais lygiai tampytumėmės. Aišku, visko būna, bet reikia pripažinti, kad mes už juos visa galva geresni, mūsų rotacija didesnė. O Kosovo lyderiai ilgainiui pavargo“, – Krepšinis.lt sakė tik šią savaitę rinktinės kapitonu paskirtas Kšyštofas.

Brolio teigimu, prireikė šiek tiek laiko, kad komanda priprastų prie triukšmingos atmosferos nedidelėje Prištinos salėje.

„Manau, kad tokioje salėje ir tokioje atmosferoje buvo žaidę mažai kas iš šios mūsų rinktinės. Man pačiam yra tekę, tačiau jau labai seniai – berods taip pat kažkur Balkanuose, o gal Turkijoje. Šiek tiek prireikė laiko, kad priprastume, o vėliau pabėgome. Manau, kad jeigu būtume pataikę keletą metimų pirmoje pusėje, būtume pabėgę anksčiau ir tos įtampos nebūtų likę daug anksčiau“, – teigė K. Lavrinovičius.

Nors žaidė mažiausiai komandoje – tik 10 min., per jas Kšištofas spėjo pelnyti 7 taškus, o likusį laiką energingai dalindamas patarimus jaunesniems ekipos draugams.

„Kovą dėl kamuolių laimėjome 51-24. Nežinau, ką būtų reikėję daryti, kad taip dominuodami pralaimėtume“, – nusijuokė aukštaūgis.

„Dabar laukia lenkai – bus daug sunkiau“, – surimtėjęs pridūrė jis.

Į Palangą tiesioginiu skrydžiu iš Prištinos rinktinė iškeliavo iš karto po rungtynių. Lietuvą krepšininkai pasiekė apie 3 val. ryto. Jau skrydžio metu treneris Dainius Adomaitis ir komandos skautas Benas Matkevičius ėmė analizuoti Lenkijos rinktinės rungtynes su vengrais (lenkai jas laimėjo 70:60), o visa komanda sekmadienio rungtynėms pradės ruoštis šeštadienį.
Lietuvos krepšinio rinktinės tvarkaraštis pasaulio čempionato atrankoje

Lietuvos ir Lenkijos rinktinių susitikimas pasaulio čempionato atrankos varžybų C grupėje sekmadienį Klaipėdoje prasidės 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)