Lengva nebuvo, Kauno „Žalgiris“ po pirmos ne ypač rezultatyvios mačo dalies buvo priekyje 32:29. Žvelgiant į statistiką „Lietkabeliui” labiausiai stigo brolių Lavrinovičių pagalbos: nei Darjušas, nei Kšištofas per du kėlinius nepelnė nei taško.

Po trijų kėlinių komandas skyrė du taškai ir trapią persvarą išsaugojo žaliai balti (51:49), tad intriga persikėlė į lemiamą mačo dalį. Joje po „Žalgirio“ kapitono taškų svečiai susikrovė 5-ių taškų persvarą (55:60), bet A. Juškevičius tritaškiu vėl sumažino skirtumą. Įpusėjus ketvirčiui „Lietkabelis“ deficitą galėjo panaikinti vienu taikliu metimu (58:60).

Tačiau nesėkmingos „Lietkabelio“ atakos ir P. Jankūno, Kevino Pangoso ir Antano Kavaliausko dvitaškiai vėl leido svečiams ramiau atsipūsti (58:66).

Žanio Peinerio tritaškis bei penki A. Juškevičiaus taškai grąžino viltį (66:68). A. Milaknis baudų metimais padinino persvarą iki 4-ių taškų (66:70). Per paskutinę minutę šeimininkams nepavyko sumažinti skirtumo, o „Žalgiris“ sėkmingai apsigynęs iškovojo 11-ąją pergalę LKL čempionate.

Sutapimas ar ne, bet šiame sezone kauniečiai su praėjusio sezono finalininkais ginklus suremia tą savaitę, kai „Žalgiris“ žaidžia du mačus Eurolygoje.

Taip buvo spalio paskutinę savaitę, taip yra šią savaitę, ir „Žalgiris“ su Lietkabeliu“ tokiu pat grafiku žais ir kovo 25-ąją: po mūšio su Milano „Emporio Armani“ (03 20 d.) ir išvykos į Madridą, kur susitiks su „Real“ krepšininkais (03 25 d.).

Reiktų paminėti, kad Eurolygos tvarkaraštyje, kuris paskelbtas liepos pradžioje, tik keturios savaitės, kurių metu klubai žaidžia dvejas rungtynes.

Priminus Š. Jasikevičiui šį aspektą, strategas ta tema nedaugžodžiavo: „Ne aš sudarau LKL tvarkaraštį, o galvoje yra įvairių minčių“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Žaidėme labai prastai. Smagu laimėti, kai esi ne „šviežias“ ir negali disponuoti visais žaidėjais, dėl to ta pergalė saldesnė. Kaip sakiau jau po ketvirtadienio rungtynių, dabar nežaidžiame gero krepšinio ir mums trūksta kai kurių žmonių. Svarbiausia, kad „ištraukėme“ tokias rungtynes ir čia Panevėžyje laimėti tikrai nėra lengva“, – po mačo teigė Š. Jasikevičius.

– Varžovai suklydo 20 kartų, „Žalgiris“ perėmė 11 kamuolių, bet nebuvo taškų greitame puolime. Kaip galima paaiškinti tokį dalyką, gal nuovargiu pateisinti?

– Aš nežinau, nenoriu teisintis, bet ko gero, nes nematau, kad komanda būtų šviežia, be to, pasitaikė ne kokių sprendimų. Žaidėjams po tų ilgų kelionių reikia atsigauti, aš juos tikrai suprantu ir kažkiek juos pateisinu. Atrodė, kad kai kuriose situacijose turėjome pranašumą, tačiau jo neišnaudojome.

– Kodėl antroje mačo pusėje beveik nežaidė E. Ulanovas bei Brandonas Daviesas?

– E. Ulanovui kažkas su keliu, turi problemų su juo. Mums jo trūksta. Vienas dabartinių tikslų – sugrąžinti jį į tą žaidimą, kurį jis rodė praėjusiame sezone. Svarbiausia, kad būtų sveikas ir galėtų normaliai prisijungti prie treniruočių proceso. Dabar atsiliepia rezultatams. Be to, A. Toupane'ui yra įplyšęs raumuo, trečiadienį bus tyrimai, matysime, ar jis galės treniruotis.

– „Lietkabelis“ antroje mačo pusėje gana sėkmingai šaudė iš toli, kaip galite paaiškinti tuose epizoduose „Žalgirio“ gynybą?

– Po kiekvieno tritaškio komandai galėdavau pasakyti, kad buvo nebloga gynyba. Manau, Ž. Peineris ir A. Juškevičius pataikė labai sunkius tolimus metimus. Problemos yra ne tame, o tai, kad duodame taškus už dyką. Trečiame kėlinyje baudavome visai neprotingose situacijose, neveikė žaidimas iš po krepšio, nei vienas žaidėjas nesužaidė po krepšiu taip, kaip turėjo sužaisti prieš mažesnius savo tiesioginius oponentus.

Pasikartosiu, trūko šviežumo, užbaigimo, per pastarasias dvi, tris savaites nebuvo daug treniruočių, komanda tikrai prastoje formoje.

Išnaudosime LKL pertrauką poilsiui, bet iki jos laukia vienos svarbiausių sezono rungtynių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)