Vilniečiai (2 pergalės/3 pralaimėjimai) kol kas laikosi atkrintamųjų varžybų zonoje, su „Limoges“ (Prancūzija) klubu dalindamiesi 3-4 vietas F grupėje.

Bet antrame rate jų laukia daugiau išvykų, todėl pavojus likti su ilga nosimi dar toli gražu nepraėjo.

Antradienį „Lietuvos rytas“ keliaus į Ispaniją, kur bandys atsiskaityti su viena grupės autsaiderių Bilbao „Basket“ komanda (1/5).

Pastaroji vienintelę savo pergalę pasiekė būtent prieš Lietuvos atstovus, 93:83 nubaudusi juos Vilniuje.

Prabėgo mėnuo, ir baskams, anot R. Kurtinaičio, daug kas bus nauja.

„Pakeitėme gynybos sistemą – jau keletą rungtynių ginamės kitaip nei sezono pradžioje, kai žaidėme su Bilbao komanda. Dar trūksta aktyvumo, agresyvumo, bet, manau, pagerinsime šiuos parametrus. Rungtynės Ispanijoje bus labai sudėtingos, nežiūrint į tai, kad varžovai pastaruoju metu pralaimi. Namuose jie žaidžia gerai, dažnai nusileidžia tik paskutinėmis minutėmis. Be to, jie žino, kad privalo laimėti šias rungtynes, jei nori patekti į kitą etapą. Mes irgi tai žinome, todėl kova bus rimta“, – sakė specialistas

– Prasideda antras ratas Europos taurės grupių etape. Jūsų nuomone, ar komanda patobulėjo? – paklausėme R. Kurtinaičio

– Taip, pradėjome žaisti solidžiau, darome mažiau klaidų, ypač gynyboje. Padidinome tempą, dabar visiškai „išsikrauname“ per 40 minučių. Labai vertinu tai, kad komanda žaidžia tegu ir trumpesnes atkarpas, bet iš visų jėgų. Na, ir pats žaidimo stilius pasikeitė: pradėjome atskirti geras progas metimui nuo prastesnių. Dėl to iš karto pakilo pataikymo procentas, prabilo lyderiai, žaidėjai grįžta į rikiuotę po nelemtų traumų. Trūksta tik Beno Madgeno, bet jo sulauksime jau kitą savaitę. Iš esmės, jau esame pasiruošę žaisti kokybiškai ir greitai, tai ir pabandysime padaryti Bilbao.

Vienintelis trūkumas – rungtynių pabaigose nekontroliuojame žaidimo. Taip buvo Berlyne, taip buvo žaidžiant su Kėdainių „Nevėžiu“, tik prieš „Limoges“ pavyko. Manau, šiuo metu jau galime tai daryti.

– Nebereikia ir naujo įžaidėjo?

– Šiuo metu mes jo neieškome. Būtų neprotinga pakeisti vieną žmogų bet kokiu kitu. Mums reikia būtent tokio, kokio reikia. Bet paieškos šiuo metu nevyksta, nes pavyko į įžaidėjo poziciją perkelti Jimmy Baroną. Jis neblogai valdo komandą, pats pradėjo pataikyti kaip įprasta. Didelių bėdų neturime, o naujokui – net jei tai geras žaidėjas – reikėtų viską aiškinti iš naujo. Tai atima laiko ir negarantuoja greitos sėkmės. Žiūrėsime, bus dviejų savaičių pertrauka per rinktinių atrankos varžybas, gal tada kas nors keisis. Bet šiuo metu naujokų neieškome.

– Ar krepšininkai išgirdo skambutį po M. Carterio atleidimo?

– Atleidimas nebuvo skirtas tam, kad kažką įbaugintume, priverstume pasitempti. Nesiskundžiu komandos darbu, taip pat ir Roberto Carterio, apie kurį daug kalbama. Treniruotėse jis daug dirba, gal tik rungtynėse negali savęs realizuoti. Visa komanda – darbšti, vyrauja gera atmosfera. Nėra nė vieno žaidėjo, kurį turėčiau kažkaip gąsdinti, raginti. Neturėjau priekaištų ir M. Carteriui. Žaidėją pakeitėme paprasčiausiai dėl to, kad atakuojančio gynėjo pozicija buvo perkrauta, M. Carterį galėjau naudoti tik epizodiškai. Mums reikalingesnis kitoks krepšininkas, įžaidėjas. Bet, kaip ir minėjau, šiuo metu tą problemą esame užglaistę.

– Padarėte tai, nors Margiris Normantas kol kas žaidžia tik Lietuvos krepšinio lygoje, bet ne Europos taurės varžybose. Ar ateityje suteiksite jam daugiau žaidimo laiko?

– Vaikis gerai treniruojasi, neturiu jokių problemų su juo. Gal ne visada viską supranta, gal nesuvaldo atsakomybės, nes mūsų tikslai – aukštoki. Bet jis – visavertis komandos žaidėjas. Kalbant apie minutes, bus matyti, negaliu dabar pasakyti.

– Minėjote, kad komandai dažnai nesusiklosto rungtynių pabaigos. Loukas Mavrokefalidis yra žmogus, kuris tokiais momentais turėtų spręsti dvikovos baigtį?

– Jis – vienas mūsų lyderių, labiausiai patyręs, žaidęs aukščiausiame lygyje. Vis dėlto aš labiau pasigendu kontrolės, kurios tikiuosi iš mūsų įžaidėjų. Kalbant apie naujoką, labiausiai ir norėčiau tokio žmogaus, kuris moka žaisti rungtynių pabaigas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)