C. Jerrellsas Milane praleido vienintelį 2013-2014 metų sezoną, bet vienu metimu giliai įsirėžė į klubo vadovų ir darbuotojų atmintį. Italijoje šis 30-mečio legionieriaus dvitaškis iki šiol vadinamas tiesiog „Metimu“ – iš didžiosios raidės.

Šeštosiose Italijos pirmenybių finalo serijos rungtynėse C. Jerrellsas pataikė likus sekundei iki finalinės sirenos ir išplėšė „AX Armani“ pergalę svečiuose prieš Sienos „Montepaschi“. Milaniečiai išlygino serijos santykį, o netrukus namuose susigrąžino čempionų titulą po dviejų dešimtmečių pertraukos.

Kai praėjusį mėnesį C. Jerrellsas susipyko su Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis) treneriu Fočiu Katsikariu, „dizaineriai“ savo herojų sutiko priimti išskėstomis rankomis. Net nepaisydami to, jog gynėjų grandis dabartinėje komandoje – ir taip perpildyta.

Curtiso Jerrellso nuotrauka "AX Armani" klubo būstinėje

Dėl šio fakto labiausiai kenčia M. Kalnietis, kol kas neregistruojamas Italijos pirmenybių rungtynėms.

Kol kiti ruošiasi savaitgalio nacionalinio čempionato turui, 31-erių kaunietis individualiai sportuoja su fizinio pasirengimo specialistu.

Atsigriebti jis gali tik Eurolygoje, kur per rungtynes vidutiniškai ant parketo laksto 16 min. ir renka 6,8 taško bei 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

Arti už du Lietuvos rinktinėje įpratusiam įžaidėjui toks grafikas – naujiena.

„Ačiū Dievui, kad prasidėjo Eurolyga, kad kartais joje žaidžiame dvejas rungtynes per savaitę. Ką darysi, laukiu pirmųjų pakitimų“, – savo situaciją komentavo M. Kalnietis.

Kitaip tariant, jis laukia to, ką dar prieš sezono startą prižadėjo naujasis „AX Armani“ vairininkas S. Pianigiani, iš anksto perspėjęs, jog pirmus porą mėnesių Italijos lygoje lietuvis bus laikomas užribyje.

Analogiškoje situacijoje Ispanijoje atsidūręs Madrido „Real“ atstovas Jonas Mačiulis jau sulaukė savo progų, o M. Kalniečio valanda turėtų ateiti kitą mėnesį.

„Kalbėjau apie tai su treneriu. Tikslaus laiko jis nepasakė, bet minėjo, kad gruodį įtrauks mane į sudėtį ir Italijos čempionate“, – sakė krepšininkas.

Bet tokie planai buvo kuriami dar prieš pasirašant sutartį su C. Jerrellsu. M. Kalnietis prisipažįsta neįsivaizduojantis, kaip dar vieno gynėjo atvykimas paveiks komandos rotaciją.

„Kol kas nei su manimi, nei su kitais žaidėjais apie tai niekas nekalbėjo. Turbūt viskas paaiškės, kai jis „įsipaišys“ į komandą – tada matysime, kas kur slinksis. Aš stengiuosi dirbti savo darbą, o ne galvoti apie tai, kas nuo manęs nepriklauso“, – dėstė M. Kalnietis.

C. Jerrellsas jau gali būti „Mediolanum Forum“ arenoje rungtynėse su Kauno „Žalgiriu“, bet tik kaip žiūrovas – į Milaną jis turėtų atvykti ketvirtadienį.

Tad prieš žalgiriečius stosiančią S. Pianigiani perimetro grandį sudarys M. Kalnietis, Andrew Goudelockas, Jordanas Theodore'as, Dairis Bertanis ir Andrea Cinciarini.

Nors naudingiausias komandoje šiuo metu yra vidurio puolėjas Artūras Gudaitis, būtent šie žmonės sudaro smogiamąją Milano ekipos jėgą. Mat vasarą smarkiai keitėsi ne tik jos sudėtis, trenerių štabas, bet ir taktika.

„Turime individualiai labai stiprių gynėjų, todėl jie dažnai žaidžia vienas prieš vieną, du prieš du. Nebėra tiek daug centravimo kaip praėjusiais metais“, – pagrindinę permainą po tragiško praėjusio sezono įvardino M. Kalnietis.

Mantas Kalnietis (dešinėje) ir Dairis Bertanis

Tiesa, šis Eurolygos sezonas, sprendžiant vien pagal turnyro lentelę, „AX Armani“ prasidėjo ne ką geriau. Vieną pergalę per penkis turus pasiekę italai tėra 14-i.

„Nesinori teisintis, bet mūsų tvarkaraštis Eurolygoje buvo sudėtingas. Pirmas trejas rungtynes žaidėme su komandomis, kurios praėjusiame sezone pateko į finalo ketvertą. Nors ir pralaimėjome, žaidėme neblogai. Tik paskutinis mačas su Tel Avivo „Maccabi“ (68:79 – Krepšinis.lt) jau buvo tikrai prastas. Jo neminint, kol kas viskas neblogai, tikrai nėra jokios panikos. Palyginus su praėjusiu sezonu, jaučiamės daug ramiau, užtikrinčiau“, – tvirtino M. Kalnietis.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ (2 pergalės/3 pralaimėjimai) žengia 11-as. Apie buvusią savo komandą M. Kalnietis, kaip visada, atsiliepia itin pagarbiai.

„Kaip ir visiems, „Žalgiriui“ dar reikia šiek tiek laiko susižaisti. Bet jau dabar tai – labai stipri ir pavojinga komanda. Pergalė išvykoje prieš „Barcelona“ parodė, kad progresas – didelis, matosi, jog einama teisinga linkme“, – teigė patyręs gynėjas.

Rungtynės tarp „AX Armani“ ir „Žalgirio“ Milane ketvirtadienį prasidės 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)