„Manau, kad sužaidėme tikrai solidžiai. Žaisdami drausmingai ir disciplinuotai žengėme mažą žingsnelį į priekį. Aišku, šiek tiek nuliūdino atkarpa 0:11. Buvome praradę ritmą, koncentraciją, padarėme 4 klaidas, o jau yra įprasta, kad visi labai greitai mus nubaudžia. Tai išskyrus tas kelias minutes, manau, kad dominavome rungtynėse“, – vertino Š. Jasikevičius.

– „Žalgiriui“ pavyko išnaudoti mismatch situacijas. Turėtumėte būti patenkintas?

– Galvoju, kad „Neptūnas“ ir davė mums tas progas. Aišku, kai kuriose situacijose tiesiog reikėjo už tai juos bausti. Kartais pavykdavo, kartais ne. Žinoma, geriau tokiomis situacijomis naudojosi žaidėjai, kurie jau ilgiau yra mūsų sistemoje. Kaip ir sakiau, su kiekvienomis rungtynėmis man norisi dėti tuos žingsnelius į priekį ir šiandien tai įvyko. Į laisvą dieną einame su gera nuotaika, o grįžę ruošimės rungtynėms su „Armani“.

– Po ilgos pertraukos į rikiuotę sugrįžo Dee Bostas. Kokia jo forma?

– Forma jo nelabai kokia, bet tai yra aukšto lygio žaidėjas. Kiekviena komanda norėtų turėti tokį žaidėją ir mes iš jo tikimės pagalbos bei naudingo žaidimo. Mes nesame ta Eurolygos komanda, kuri gali prarasti žaidėjus ir to nejausti. Kiekvienas žaidėjas mums yra labai svarbus ir tikimės išvengti daugiau traumų.

***

„Sveikinu „Žalgirį“ su pergale. Šiandien galima sakyti užstrigome agresyvioje „Žalgirio“ gynyboje. Mes esame tokia komanda, kai stringame puolime, nerandame motyvacijos permušti gynybos, o ir joje padarėme kelias taktines klaidas ir gavome vadinamų mismatch situacijų ir varžovai mus baudė“, – nusivylimo neslėpė Kazys Maksvytis.

– Kaip apsunkino situaciją Edgaro Želionio greitai susirinktos pražangos?

– Jis žaidė gerai, todėl, žinoma, apsunkino, tačiau vieno žaidėjo išėjimas neturėtų paveikti komandos, o šiandien, deja, taip gavosi.

– Arnas Butkevičius pirmoje rungtynių dalyje nė karto nemetė į krepšį. Tai geros varžovų gynybos nuopelnas ar jam nebuvo skirta vaidmens puolime?

– Didžiosios pertraukos metu tai ir akcentavau žaidėjams, nes tai buvo komandos kaltė, jeigu mūsų, šiai dienai, geriausias žaidėjas negavo nė vieno kamuolio vadinamame transition puolime. Tai buvo taktinės klaidos. Antroje pusėje mes jau pradėjome jį maitinti kamuoliais.

– Jerry Johnsonas žaidė pirmąsias rungtynes. Jam dar trūksta treniruočių praktikos?

– Taip, jis, galima sakyti, tiesiai iš lėktuvo. Tikrai dar nepademonstravo to, ką gali. Jam trūksta ir treniruočių, ir, galbūt, geresnio pasirengimo sezonui, bet mes juo tikime, nes jis yra geras žaidėjas ir ateityje turėtų mums padėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)