Vos pasibaigus rungtynėms Š. Jasikevičius atsidūrė žiniasklaidos dėmesio centre – „Žalgirio“ treneriui interviu teko duoti trimis kalbomis: anglų – oficialiems Eurolygos rungtynių transliuotojams, ispanų – vietos žiniasklaidai ir lietuvių – iš gimtinės atvykusiems žurnalistams. Visgi užgriuvęs dėmesys nė kiek nesugadino puikios „Žalgirio“ stratego nuotaikos.

„Turėjau tokį malonų vakarą. Tikras malonumas stebėti, kai tavo komanda šitaip gerai žaidžia, tik, aišku, tai kainuoja nemažai nervų. Bet iš tikrųjų – mėgavausi žaidimu. Tai jau yra kažkokia mūsų žaidimo linija. Aišku, sezono pradžioje tą liniją parodyti ir išlaikyti bus sunkoka, tačiau tai yra mūsų tikslas“, – pasitenkinimo naujai sulipdytos savo komandos pasirodymu neslėpė Š. Jasikevičius.
Po šių rungtynių yra kuo pasidžiaugti, tačiau situacija tokia, kad reikės kuo greičiau viską pamiršti. Po 48 valandų jau laukia kitos rungtynės. Reikia užsimiršti ir atsigauti fiziškai – negali švęsti daugiau nei kelias valnadas, nes jau turi pradėti koncentruotis į darbą.
Šarūnas Jasikevičius
Antrą pergalę per trejas Eurolygos rungtynes laimėjusio „Žalgirio“ strategas išskyrė puikų gynėjų grandies krepšininkų žaidimą. Apskritai geriausias savo karjeros rungtynes sužaidęs serbas Vasilije Micičius šiame mače pelnė 20 taškų ir atliko net 8 rezultatyvius perdavimus, o kanadietis Kevinas Pangosas jam talkino pridėdamas 16 taškų ir pataikydamas 3 iš 5 savo mestų tritaškių.

„Kai gynėjai šitaip kuria žaidimą, varžovams gyvenimas gerokai komplikuojamas. Kuo daugiau kuriančių gynėjų, tuo greitesnis krepšinis vyksta ir tuo gražiau jį žiūrėti. Viskas atsiveria – tai yra mūsų filosofija ir mūsų idėja“, – patenkintas kalbėjo Šaras.

Tiesa, 23-ejų serbui V. Micičiui treneris palinkėjo neužmigti ant laurų.

„Kuriančiam žmogui – įžaidėjui – suprasti, kaip kurti ir kaip žaisti yra daug sunkiau, nei bet kurios kitos pozicijos žaidėjui. Jam nelengva suvokti, ko treneris nori. Reikia laiko, reikia sužaisti tokias rungtynes, patekti į tokius karus, kad jis suprastų galintis gerai daryti savo darbą.

Juk čia jam naujas lygis. Tai žingsnis į priekį, bet užmigti ant laurų nereikia“, – iki šiol blankiai rungtyniavusio, bet Barselonoje tiesiog iššovusio serbo pasirodymą įvertino Š. Jasikevičius.

Vertindamas rungtynes Šaras pažymėjo, kad „Žalgiris“ nutolti nuo varžovų galėjo dar pirmoje jų pusėje.

„Aš manau, kad jau pirmame kėlinyje mes puolime žaidėme taip gerai, kad galėjome pabėgti į priekį dar daugiau. Bet kelios žioplos mūsų klaidos, kai kurie prakirtimai, leido jiems pelnyti lengvų taškų. Bet kuriuo atveju, mes gerai atlikome savo darbą – gerai kontroliavome puolimą,
varžovai irgi neturėjo šansų greitai bėgti.

Žaidžiant su grandais pagrindas yra lengvi taškai. Jeigu tik tu leisi jiems pelnyto greitų taškų, jie tai pajus ir nurūks į priekį“, – rungtynes įvertino Š. Jasikevičius.

Treneris išskyrė ir sėkmingą dar vieno komandos legionieriaus – amerikiečio Aarono White'o pasirodymą. Puolėjas šiose rungtynėse pelnė 13 taškų ir emociškai „užkūrė“ žalgiriečius visa eile galingų savo dėjimų.

„Kuo toliau, tuo daugiau turime išnaudoti A. White’ą. Geros rungtynės, tačiau jis turi gerinti ir kitus savo žaidimo komponentus, kad ir metimą iš toliau. Pagal savo fizinius duomenis Aaronas mums gali duoti daug daugiau“, – viltį, kad amerikietis ir toliau tobulės, išreiškė Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“ savo sąskaitoje šiuo metu turi dvi pergales, o „Barcelona“ per tris mačus laimėjo tik sykį. Nepaisant sunkaus katalonų starto, Š. Jasikevičius yra įsitikinęs, kad atsinaujinusi „Barcelona“ su treneriu Sito Alonso šį sezoną taps kietu riešutu.

„Aš esu įsitikinęs, kad „Barcelonos“ komanda dar yra tarp krepšinio grandų. Ir ji tikrai gali keliauti labai toli. Dar yra daug mėnesių, vyksta darbo procesas, ir su šituo treneriu „Barcelona“ ateityje bus rimtas varžovas visiems“, – pažymėjo Š. Jasikevičius.

Visgi džiaugtis pergale pernelyg ilgai „Žalgiris“ negalės. Trečiadienį vidurdienį kauniečių laukia skrydis į namus, o jau ketvirtadienio vakarą namų arenoje žalgiriečiai ginklus surems su viena galingiausių Europos komandų – Madrido „Real“.

„Po šių rungtynių yra kuo pasidžiaugti, tačiau situacija tokia, kad reikės kuo greičiau viską pamiršti. Po 48 valandų jau laukia kitos rungtynės.

Reikia užsimiršti ir atsigauti fiziškai – negali švęsti daugiau nei kelias valnadas, nes jau turi pradėti koncentruotis į darbą“, – dėstė Š. Jasikevičius. – Tačiau žinau, kad krepšininkams tai padaryti nebus lengva – čia, Barselonoje, jie emociškai išsikrovė labai stipriai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)