Pastarosios dienos „Žalgirio“ stovykloje itin įtemtpos ir varginančios. Penktadienį Eurolygoje „Žalgiris“ kovojo su Maskvos srities „Chimki“, sekmadienį LKL čempionate – su Prienų-Birštono „Vytautu“, o pirmadienio dieną atskrido į Barseloną, kur pradės dar trijų mačų maratoną.
Dirbam bėgdami į priekį, bet kol kas viską lyg ir suspėjam. Aš jau pradėjau gilintis į „Real“ žaidimą, o vos baigsiu – laukia „Lietkabelis“.
Tomas Beržininkaitis, „Žalgirio“ skautas
Antradienio vakarą žalgiriečių laukia akistata su „Barcelona“, o jau ketvirtadienį žaisti Eurolygos rungtynių į Kauną atvyks dar vienas Ispanijos krepšinio milžinas – Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu.

Ir tuo ši efektinga savaitėlė nesibaigs. Sekmadienį namuose žalgiriečiai priims LKL čempionate pirmaujantį Panevėžio „Lietkabelį“. Būtent šias rungtynes, kaip tam tikrą su atokvėpiu susijusį atskaitos tašką, savo akiratyje mato visų „Žalgirio“ varžovų žaidimą analizuojantis ir padarytas išvadas Š. Jasikevičiui pateikiantis E. Beržininkaitis.

„Turbūt iš akių matote, kad miego trūksta“, – vėlų pirmadienio vakarą prieš Barselonos „Palau Blaugrana“ arenoje surengtą treniruotę šyptelėjo „Žalgirio“ skautas. – Pastarąją naktį miegojau vos porą valandų. Bet žiūriu į ateitį – po susitikimo su „Lietkabeliu“ bus kelios laisvesnės pasirengimo dienos, todėl problemos iš to nedarau. Nėra lengva, bet šį etapą numatėme jau senokai. Turime tvarkaraštį ir kažkaip bandome užbėgti į priekį.“

Anot E. Beržininkaičio, nors rungtynės su „Barcelona“ dar nesužaistos, jam jau tenka analizuoti „Real“ komandos žaidimo braižą – kitaip visų planų įvykdyti paprasčiausiai nebūtų įmanoma.

„Dirbam bėgdami į priekį, bet kol kas viską lyg ir suspėjam. Aš jau pradėjau gilintis į „Real“ žaidimą, o vos baigsiu – laukia „Lietkabelis“. Bet kuriuo atveju, po kiekvienų rungtynių būna bent jau vienos dienos pertraukėlė, tai per ją bandai suspėti prisėsti ir kažką pasižiūrėti ateičiai“, – apie įtemptą savo darbo grafiką kalbėjo skautas.

„Ne mes vieni tokie. Pasižiūrėkime į „Barceloną“. Žaidė Eurolygoje, savaitgalį grįžo į Ispanijos čempionatą ir pralaimėjo, o šią savaitę ir vėl laukia dvejos Eurolygos rungtynės“, – pridūrė „Žalgirio“ varžovų žaidimo specialistas.

„Barcelona“, kaip ir „Žalgiris“, Eurolygoje šiuo metu turi vieną pergalę ir vieną pralaimėjimą.

Į kovą su žalgiriečiais katalonai stos po dviejų nesėkmių iš eilės. Penktadienį išvykoje 82:90 pralaimėję Belgrado „Crvena Zvezda“ krepšininkams, sekmadienį Ispanijos čempionate Sito Alonso auklėtiniai išvykoje gana netikėtai 70:80 nusileido Madrido „Estudiantes“.

„Negali būti jokio varžovų neįvertinimo ar atsipalaidavimo, kas pasitaikė per šias dvejas rungtynes. „Žalgiris“ – puikų trenerį turinti komanda, kuri mus gali nubausti, jeigu vėl nesilaikysime pamatinių krepšinio taisyklių – kovoti nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Du pralaimėjimai iš eilės – nemalonu, turime nutraukti šią seriją“, – mačo su „Žalgiriu“ išvakarėse po treniruotės kalbėjo „Barcelonos“ treneris S. Alonso.

Visgi du pralaimėjimai iš eilės kalba patys už save, o tai, kad per vasarą gerokai atsinaujinusi „Barcelonos“ komanda yra pažeidžiama, pastebi ir E. Beržininkaitis.

„Spragos gynyboje. Pralaimėtose rungtynėse„Barcelona“ paliko daug vietų, per kurias varžovai galėjo ją atakuoti. Mes irgi matome, kad ta gynyba turi skylių. Pavyzdžiui, galime bandyti išnaudoti aukštaūgį Pierre Oriolą. Matėme, kad jis prastai stabdė Milko Bjelicą, kad turi bėdų gindamasis „du pries du“. Reikia agresyviai veržtis per jų aukštaūgius, reikia bandyti tuo pasinaudoti“, – dėstė skautas.

Anot jo, viena pagrindinių žalgiriečių užduočių – sulaikyti vasarą Barselonos ekipą papildžiusį Prancūzijos rinktinės įžaidėją Thomasą Heurtelį.

Aplink 28-erių metų 188 cm ūgio prancūzą sukasi visas „Barcelonos“ žaidimas. Gynėjas kol kas ne tik vidutiniškai renka po 12,5 taško, bet ir atlieka po didmeistrišką Eurolygai kiekį – 9,5 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.
„Žalgiris“ – puikų trenerį turinti komanda, kuri mus gali nubausti, jeigu vėl nesilaikysime pamatinių krepšinio taisyklių – kovoti nuo pirmos iki paskutinės akimirkos. Du pralaimėjimai iš eilės – nemalonu, turime nutraukti šią seriją
Sito Alonso, „Barcelonos“ treneris
„Adamas Hanga „Barcelonai“ pridėjo atletiškumo, tačiau T. Heurtelio sustabdymo variantai šiuo metu yra pagrininė mūsų užduotis. Jis didžiąją laiko dalį praleidžia būdamas su kamuoliu, ne tik pats pelno taškus, bet ir puikiai kuria progas kitiems. Nuo T. Heurtelio žaidimo priklausomi varžovų aukštaūgiai, todėl mums būtina sumažinti šio žaidėjo efektyvumą“, – teigė E. Beržininkaitis.

„T. Huertelis gerai veržiasi į dešinę pusę, gali pats susikurti progas, tačiau mes žinome jo silpnas puses ir bandysime jas išnaudoti“, – žadėjo „Žalgirio“ skautas.

„Žalgirio“ ir „Barcelonos“ rungtynės antradienio vakarą presides 22 val. Lietuvos laiku.

Lygiai tokiu pačiu metu Eurolygos mačą su Milano „Emporio Armani“ namie pradės ir kiti būsimi žalgiriečių varžovai – „Real“ krepšininkai, pastaruoju metu susiduriantys su panašiu iššūkiu, kaip ir žalgiriečiai. „Real“ komanda rungtynes apskritai žaidžia kas dvi dienas – sekmadienį kovojo su Malagos „Unicaja“, antradienį susirems su „AX Armani“, ketvirtadienį – su „Žalgiriu“, o jau šeštadienį Ispanijos vicečempionų laukia dvikova su Burgoso „Miraflores“ ekipa, kuriai atstovauja Tadas Sedekerskis ir Deividas Gailius.

Eurolygos turnyro lentelė
(vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, pelnyti taškai, praleisti taškai, taškų santykis)

1.Real2017014327
2.Maccabi2016213923
3.Olympiakos2015513916
4.Chimki2016014713
5.Barcelona1118016119
6.Crvena Zvezda111661606
7.Valencia Basket111481462
8.Fenerbahče11147148-1
9.CSKA11162166-4
10.Unicaja11143147-4
11.Žalgiris11155161-6
12.Panathinaikos11164181-17
13.AX Armani02164173-9
14.Baskonia02132149-17
15.Anadolu Efes02145166-21
16.Brose02154181-27

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)