Ir nors P. Jankūnas kartu su komanda išvyko į Maskvą – neaišku, ar jis galės padėti penktadienio rungtynėse.

„Dee į Maskvą nevažiuoja. Paulius važiuoja ir žiūrėsime, kaip jis jausis. Vakar atliko dalį treniruotės. Jei šiandien jausis panašiai ar bent kiek geriau, tai bandys žaisti“, – teigė Š. Jasikevičius.

„Žiūrėsime, kaip jausiuosi rungtynių dieną. Kol kas viskas gerai, gydytojai dirba savo darbą“, – kalbėjo pats komandos kapitonas.

Kaip ir „Žalgiris“, „Chimki“ pirmajame ture šventė pergalę. Rusijos ekipa namuose 75:70 įveikė „Valencia Basket“ (Ispanija) ekipą.

„Tai viena talentingiausių Eurolygos komandų, kuri tikrai pretenduos į TOP-8 ir į finalinį ketvertą. Jie turi ir patyrimo Eurolygoje, ir subūrė išties įspūdingą sudėtį. Manau, su laiku jie tik gerins žaidimą ir su laiku bus kietas varžovas visoms komandos“, – varžovus vertino Šaras.

„Tai individualiai labai stipri komanda, turi labai stiprių žaidėjų, kurie gali sužaisti vienas prieš vieną. Turi Aleksejų Švedą, kuris visuomet pasiruošęs mesti ir pataikyti. Jie mėgsta greitą krepšinį, turi gerus gynėjus, bus sunku“, – svarstė P. Jankūnas.

Aleksejus Švedas

„Reikia išskirti A. Švedą – žaidimas daugiau mažiau sukasi apie jį. Jis priima daugiausiai sprendimų, jis komandą traukia į priekį. Gynyba prieš jį bus vienas iš svarbiausių faktorių. Žinoma, nereikia pamiršti ir kitų, bet aišku, kad labiausiai koncentruosimės ties A. Švedu, – akcentavo žalgiriečių vairininkas.

– O mūsų privalumas – bekompromisė kova. Aš manau, kad yra niuansų, kuriais galime pasinaudoti ir mes bandysime pasinaudoti. Vis dėlto svarbiausia yra kova ir atsidavimas, negalime nusileisti. Svarbiausia vėl patikėti, kad galime išvykose laimėti prieš bet ką. Reikia eiti ir atiduoti viską tas 40 minučių.“

„Mums labai svarbu greitai grįžti į gynybą ir neleisti jiems greitai užpulti. Mums reikia kontroliuoti žaidimą ir nedaryti tiek klaidų, kaip darome pastaruoju metu – po 20. Reikia stengtis sumažinti klaidų skaičių, numušti tempą ir rengti greitas atakas, nes jie nelabai mėgsta grįžti į gynybą“, – silpną varžovų vietą išskyrė P. Jankūnas.

Š. Jasikevičius pastebėjo, kad komandai vadovaujantis graikas Georgios Bartzokas subūrė labai atletišką komandą. Praėjusiame sezone graikas vadovavo „Barcelona“ klubo žaidimui.

„Galvoju, kad trenerio idėja yra sukurti tokią komandą, kokią jis turėjo prieš porą metų Krasnodare. Tikrai daug keičiasi visi žaidėjai, gynėjai labai aukšti, aukštaūgiai labai mobilūs, labai sunku užpulti, ilgos rankos. Ši komanda tikrai reali kandidatė į finalinį ketvertą“, – pabrėžė 41-erių specialistas.

„Žalgiris“ ir „Chimki“ rungtynės penktadienį prasidės nuo 20 val. Lietuvos laiku.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)