Vasarą 180 cm ūgio mažyliui teko priimti vieną sunkiausių gyvenimo sprendimų. Nors iš pradžių šilališkis neketino palikti „Žalgirio“ guolio, tačiau Xavi Pascualio vilionėms ir net 800 tūkst. eurų atlyginimui per dvejus metus gynėjas vis tik negalėjo atsispirti.

Atvykus į Atėnus, L. Lekavičiaus pečius užgulė milžiniški „Pao“ sirgalių lūkesčiai. Juos dar labiau sustiprino Luko sprendimas pasirinkti 19-ą numerį – tokį patį vilkėjo vietinių dievukas Šarūnas Jasikevičius.

„Aš nesu toks kaip Šaras, mes du labai skirtingi žaidėjai, todėl tikrai nenoriu, kad žmonės galvotų, kad į Atėnus atvykau kaip Šaro pamaina“, – aiškią žinutę reikliesiems „žaliųjų“ fanams pasiuntė lietuvis.

Netrukus „Eurohoops“ žurnalistas iš Graikijos šypsodamas replikavo: „Bet juk pasirinkote 19 numerį“.

„Jaučiuosi jam dėkingas. Jeigu ne Šaras, galbūt čia manęs net ir nebūtų. Esu jam dėkingas, be galo jį gerbiu, todėl ir pasirinkau 19-ą numerį“, – savo sprendimą paaiškino L. Lekavičius, su Šaro priežiūra Kaune tobulėjęs pastaruosius trejus metus.

18 minučių, 8,5 taško ir 3,5 rezultatyvaus perdavimo – tokie buvo Luko statistiniai rodikliai rekordiniame Eurolygos sezone, atvėrusiam jam duris į platesnius vandenis.

Paprašytas papasakoti apie savo žaidimo stilių, sirgaliams jis pažadėjo tą patį, kuo itin žavėjosi ir Lietuvos publika.

„Pakilęs nuo suolo į komandos žaidimą galiu įnešti energijos – dėl to čia ir esu: galiu pelnyti taškus, galiu bėgti į greitą puolimą, spausti varžovų gynėją. Būtent tokio žaidimo stiliaus žmonės gali iš manęs tikėtis“, – pabrėžė vikrusis įžaidėjas.

Naują karjeros etapą L. Lekavičius turėjo pradėti po pasirodymo Europos čempionate, tačiau visas kortas sumaišė priešpaskutinėse draugiškose rungtynėse patirtas padikaulio lūžis. Dėl traumos gynėjui ne tik teko praleisti Senojo žemyno pirmenybes, tačiau ir beveik visą pasirengimo ciklą naujajam sezonui.

„Tikrai labai sunku iš šono stebėti savo komandos rungtynes, bet tai mūsų darbo dalis – kiekvienas žaidėjas yra turėjęs traumų. Taip, norisi stotis ir eiti žaisti, be kadangi nieko negali pakeisti, todėl geriausia tiesiog pamiršti ir judėti pirmyn“, – pozityviai į ateitį žvelgė „Žaibas Makvynas“.

Nors po reabilitacijos prie „Panathinaikos“ treniruočių lietuvis prisijungė tik antradienį, tačiau jis vis tiek išvyko su komanda į Barseloną. Graikai tikisi, kad, nors Luko sportinė forma dar nėra ideali, tačiau jau turėtų debiutuoti su „žalia“ apranga aikštėje pavaduodamas Nicką Calathesą.

„Manau, kad turime puikią komandą: labai atletišką, greitą. Turime puikų trenerį, puikią organizaciją, o patiems žaidėjams tereikia susižaisti, atiduoti visas jėgas treniruotėse – manau, kad galime nužygiuoti iki finalo ketverto“, – naujosios ekipos potencialą įvertino L. Lekavičius.

Luko debiutas „Panathinaikos“ gretose įvyks akistatoje su „Barcelona“. Eurolygos mūšis tarp šių dviejų ekipų prasidės penktadienį 22 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)