Apie tai P. Valinskas kalbėjo su „Žalgiris TV“, o pokalbio pradžioje 21-erių metų 191 cm ūgio krepšininkas papasakojo, kodėl sugalvojo pakeisti savo marškinėlių numerį iš 6-ojo į 66-ąjį.

„Kai „Žalgiris“ pasirašė sutartį su Axeliu Toupane, jis manęs paprašė perleisti šeštąjį numerį, kuris jam labai reikalingas, – teigė žaidėjas. – Pagalvojau, kodėl gi ne, visgi tai žaidėjas, turintis ir NBA patirties. Galbūt, kai turėsiu sukaupęs didesnę patirtį, ir aš galėsiu paprašyti jaunesnio žaidėjo marškinėlių numerio.“

Praėjusiame sezone pirmąjį sykį karjeroje vyrų komandos marškinėlius apsivilkęs P. Valinskas per 34-erias LKL čempionato rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 3,8 taško ir atlikdavo po 1,5 rezultatyvaus perdavimo.

Debiutiniam sezonui pasibaigus žaidėjas laiko veltui vasarą neleido – gydėsi problemų turėjusį kelį bei ruošėsi naujojo sezono kovoms.

„Iškart po praėjusio sezono gydžiausi menisko traumą, kurią buvau patyręs anksčiau. Po to sekė reabilitacijos laikotarpis, kuriame dirbau su fizinio rengimo treneriu Justinu Grainiu. Vėliau – iki pirmosios studentų rinktinės treniruočių stovyklos dirbau individualiai, tobulindamas žaidimo aspektus, kuriuos galima patobulinti krepšinio aikštėje. Vėliau, nusprendęs, jog dar anksti grįžti į krepšinį studentų rinktinėje, grįžau į Kauną ir toliau treniravausi su komanda“, – aiškino P.Valinskas.

Iš Kauno kilęs krepšininkas tikina, kad šiame sezone komandos sudėtyje jaučiasi jau „apsitrynęs kojas“. Žaidėjas ne tik nebėra jauniausias komandoje, tačiau jaučia pareigą pagelbėti ir jaunesniems „Žalgiryje“ žaidžiantiems ekipos draugams.

„Jaučiuosi šiek tiek užtikrinčiau psichologiškai. Visgi tai mano antri metai komandoje. Žinau, ko tikėtis iš trenerių, pažįstų veteranus, tai padeda lengviau apsiprasti komandoje. Šiais metais galiu kažką pasakyti ir jaunesniems už save žaidėjams, kaip laikytis tvarkos, kokios taisyklės, ko reikalauja treneriai“, – tvirtino gynėjas.

P.Valinskas apie tai, jog šis sezonas gali būti žymiai geresnis nei ankstesnis, įrodė jau pirmose 2017-2018 m. sezono rungtynėse Alytuje pelnydamas 16 taškų. Pasiektas asmeninis rezultatyvumo rekordas „Žalgirio“ komandoje tėra vienas nedidelis žingsnelis, užsitarnaujant didesnį trenerių pasitikėjimą. Tiesa, P. Valinskas tikisi, jog pasinaudotos jam suteikta galimybe.

„Kai apsipranti, kažkokio rezultato tikiesi ir iš savęs. Šiam sezonui keliui sau didesnius tikslus. Manau, kai gaunu daugiau minučių, stengiuosi nenuvilti trenerių ir parodyti, ką moku“, – kalbėjo krepšininkas.