Pagal Ispanijos ACB krepšinio lygos taisykles, komanda vieneriose rungtynėse gali užregistruoti 8 užsieniečius, tačiau „Real“ savo gretose turi net 9 legionierius. Tuo devintuoju Pablo Laso sprendimu J. Mačiulis tapo tiek Supertaurės varžybose, tiek ir prieš pirmąjį nacionalinių pirmenybių mačą su Andoros „MoraBanc“ krepšininkais.

„Kai komandoje yra per daug žaidėjų, tuomet per sezoną galima atlikti 15 keitimų. Tie žaidėjai, kurie rungtyniaus sekmadienį, turi būti paskelbti penktadienį. Kadangi Supertaurė priklauso ACB, o jose aš buvau neregistruotas, tai dabar reikės palaukti, kol mane atkeis: ar trauma kokia nutiks, ar treneris duos kažkam pailsėti. Pernai buvo kiti žaidėjai, o šiemet nuo sezono pradžios aš pradedu už ACB sąrašo ribų“, – linksmu balsu nė kiek nesikrimsdamas situaciją aiškino 198 cm ūgio puolėjas.

Praėjusiuose sezonuose J. Mačiulis dažniausiai susitikimus Madrido ekipoje pradėdavo būdamas starto penkete, todėl daugelis Lietuvoje nustebo mūsiškio pavardės apskritai nepamatę rungtynėms registruotų žaidėjų sąraše.

„Madrido „Real“ komandoje starto penketas nieko nereiškia. Ir apskritai šiais laikais starto penketas išvis nelabai ką reiškia. O ši situacija labai paprasta – rungtynėse gali žaisti 12, o mūsų yra 15, todėl kažkam reikia sėdėti. Aš galiu garantuoti, kad metų bėgyje Gustavo Ayonas 2-3 savaites nežais ACB lygoje. Treneris užsieniečius rotuos vienaip ar kitaip. O kad aš jo sprendimu pirmas atsidūriau sąrašo gale – nematau jokios problemos.

Neduok Dieve, kokia rimtesnė trauma sekmadienį atsitiks ir aš jau ketvirtadienį žaisiu su Bilbao: tragedijos nėra, išskirtinės situacijos – taip pat. Pernai sausio mėnesį irgi turėjau gauti poilsio, tačiau tąkart šis laikotarpis tiesiog sutapo su apsinuodijimu“, – pasakojo J. Mačiulis.

Jonas Mačiulis

Bet vyriausias šiemetinės Lietuvos rinktinės narys papildomą poilsį netgi vertina kaip privalumą, nes atsigauti po Europos čempionato laiko jis neturėjo: po pralaimėjimu pasibaigusių aštuntfinalio rungtynių prieš Graikiją puolėjas kartu su komanda į viešbutį Stambule grįžo 2 val. ryto, bet jau po poros valandų sėdėjo lėktuve, skrendančiame į Madridą.

„Logiškai galvojant, tai galėsiu truputėlį pailsėti nuo krepšinio, nuo įtampos, nuo rutinos – galbūt ir geriau pasėdėti nuošalyje, pasitreniruoti ramiai, pasimėtyti metimus, pasipraktikuoti ir laukti Eurolygos. Viskas normaliai“, – svarstė lietuvis, prisipažinęs, kad jam šis laikas bus puiki proga atsitiesti po ir asmeniškai ne itin susiklosčiusio Europos čempionato, kuriame jis per mačą vidutiniškai rinko tik 5,7 taško, iš toli atakavęs vos 19 proc. tikslumu.

Eurolygos, kurioje jokių legionierių limitų nėra, kovas „Real“ klubas pradės spalio 12-ąją namuose priimdamas Stambulo „Anadolu Efes“ komandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)