Likus minutei iki mačo pabaigos nekantriausi sirgaliai jau skirstėsi namo, nes prošvaisčių laimėti nebuvo matyti dar nuo antrojo ketvirčio. „Lietuvos rytas“ iki pertraukos leido svečiams iš Panevėžio pabėgti 19 taškų skirtumu, o trečio kėlinio pabaigoje komandas jau skyrė net gėdingi 29 taškai (52:81).

Per paskutines 10 minučių, daugiausiai Martyno Echodo pastangų dėka, vilniečiai sugebėjo atsilikimą apmažinti iki šiek padoresnio.

„Lietkabelis“ žaidė labai puikiai ir pelnytai laimėjo – neturėjome jokių šansų. Pradžioje pritrūko sėkmės, iškart paleidome rungtynes ir į jas nebesugebėjome sugrįžti, – kepurę prieš varžovus nukėlė R. Kurtinaitis.

– Visiškai nesusigynėme tiek pikenrole, tiek vienas prieš vieną. Sakyčiau, kad trūksta šviežumo. Neturiu nė vieno priekaišto žaidėjams, nes žinau, kaip jie dirba ir ką gali, bet šiandien paprasčiausiai buvome lėtesni.

Viską išanalizuosime, peržiūrėsime, gal šiek tiek sumažinsime krūvius. Dabar dirbome pilnu intensyvumu, konkrečioms rungtynėms nesiruošėme ir nenuiminėjome krūvių, o tai ir pasimatė. Bet labai gaila, kad nuvylėme tokią žiūrovų gausą. Komanda tikrai yra gera, bet šiandien tiesiog nesusidėliojo rungtynės.“

Nė karto šiose rungtynėse taip ir nepirmavę „Lietuvos ryto“ krepšininkai itin prastai atakavo iš žaidimo: tikslą pasiekė tik 40 proc. mestų dvitaškių (19 iš 47) ir vos 28 proc. tolimų šūvių (8/28).

„Visi žaidėjai ir komanda supranta, ką reiškia išvykoje žaisti prieš „Lietuvos rytą“. Puikiai pasiruošėme rungtynėms ir pasirinkome gerą taktiką gynyboje, taip išmušdami juos iš ritmo – jie turėjo žaisti ne taip, kaip mėgsta, ir ne taip, kaip yra pratę“, – po pergalės kalbėjo naujasis Panevėžio ekipos vedlys Artūras Štalbergas.

Su Artūro Gudaičio netektimi atsivėrusia vilniečių spraga po krepšiu savaitgalį puikiai naudojosi Utenos „Juventus“ milžinas Mindaugas Kupšas, o trečiadienio vakarą tą patį darė ir Vaidas Čepukaitis bei broliai Lavrinovičiai.

Todėl R. Kurtinaičiui teko imtis ganėtinai netradicinių sprendimų: į sunkiojo krašto puolėjo poziciją buvo pastumtas Rokas Giedraitis, o į centro – M. Echodas.

„Viską lipdėme apie Gudaitį, bet jam išėjus neturime tokio žaidėjo, kokio mums reikia. Dabar laukiame pastiprinimo“, – apie atvyksiančius Louką Mavrokefalidį ir Egidijų Mockevičių užsiminė Kurtis.

Sostinės komandą į priekį ir vėl tempė 20-metis M. Echodas. Tik vasarą R. Kurtinaičio kariauną papildęs 206 cm ūgio kaunietis pelnė net 20 taškų, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 19 naudingumo balų.

„Jis geras talentas, jaunas talentas. Šiuo metu turime tokio lygio vidurio puolėjus, kad Echodui tenka būti pagrindiniu. Bet čia atvykęs per mėnesį jis vėl padarė didelę pažangą, labai gerai dirba, yra kovingas ir dominuoja mūsų komandoje, – naujokui pagyrų negailėjo specialistas.

– Visi įpratę, kad jauniausias žaidėjas neturi žaisti, bet mane kaip tik džiugina, jog jį turime. Bet ir kitus meistrus mes bandysime patempti, kad būtų reikiamame lygyje.“

Kitos rungtynės „Lietuvos ryto“ laukia jau šeštadienį namuose prieš Alytaus „Dzūkiją“, o po dviejų savaičių prasidės ir Europos taurės kovos. Bet po tokio fatališko pasirodymo „Siemens“ arenoje R. Kurtinaitis nepuolė į paniką.

„Tai ne žaidėjų, o nuovargio problema, kuri susikaupė per mėnesį. Gal ne taip paskaičiavome, bet jie sąžiningai, labai gerai dirba, viską atiduoda treniruotėse. Reikės pakoreguoti treniruočių procesą: nėra taip, kad mėnesį užvarai ir per dieną žaidėjai atsigauna“, – pabrėžė 57-erių metų treneris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)