Vilniaus „Lietuvos ryto“ sezono pristatymo spaudos konferencijoje R. Kurtinaitis dalyvavo kartu su visa klubo vadovybe.

Kuomet už jokius pinigus neparduoti Artūro Gudaičio žadėjęs „Lietuvos ryto“ prezidentas Antanas Guoga bandė paaiškinti, kodėl vidurio puolėjas galiausiai išvyko į Milano „AX Armani“ (Italija) gretas, R. Kurtinaitis įterpė savo trigrašį.

„Gali Rediką atvesti į teismą, bet Gudaičio į treniruotę – ne“, – šypsodamasis „žiebė“ treneris.

57-erių specialistas taip šmaikščiai palygino skandalais pagarsėjusio buvusio „Lietuvos ryto“ krepšininko Dovydo Rediko, kuris šiuo metu teisiamas dėl brangenybių vagystės iš savo buvusios širdies draugės Astos Valentaitės, ir desperatiškai palikti Vilniaus klubą siekusio A. Gudaičio situacijas.

Praėjusią savaitę „Lietuvos rytas“ galiausiai priėmė Milano klubo pasiūlymą ir perleido italams dar metus turėjusią galioti aukštaūgio sutartį, už kurią gavo apie 350 tūkst. eurų išpirką.

Atsisakė vilniečiai ir kito vidurio puolėjo – senbuvio Adamo Lapetos – paslaugų. Naujųjų ekipos vadovų nuomone, lenko kainos ir žaidimo kokybės santykis buvo neadekvatus.

Nors komanda liko be tikrų „centrų“, R. Kurtinaitis dėl tokio žingsnio nesigaili – treneris prisipažino pats nematęs A. Lapetai vietos aikštėje.

„Gal ir skausmingai, bet pavyko nutraukti sutartį. Norėjau mažesnio, staigesnio žaidėjo, kadangi man reikia daugiau greičio, atletiškumo. Norime žaisti greitą krepšinį, gerai ir aktyviai gintis. Manau, būtent tokiam stiliui yra pasiruošę dabartiniai komandos žaidėjai, sudėtis – labai mobili. Mes net pernelyg neskirstome žaidėjų į konkrečias pozicijas, beveik visi jie yra „combo“ stiliaus krepšininkai, galintys rungtyniauti keliose pozicijose. Bandysime pritaikyti dabar Europoje madingą modernaus krepšinio modelį, kurį dažnai matėme ir žemyno pirmenybėse“, – ekipos žaidimo kontūrus braižė „Lietuvos ryto“ strategas.

Dabar jam ir klubo viceprezidentui Linui Kleizai tenka skubiai dairytis naujoko. R. Kurtinaitis neslėpė, jog tarp dominančių kandidatų yra 25-erių Egidijus Mockevičius, praėjusį sezoną praleidęs antrinėje NBA G lygoje. Bet jis čia pat pridūrė, kad sutiktų priimti į komandą ir dar vieną legionierių. Nors jų „Lietuvos ryte“ jau yra šeši – tiek, kiek leidžia LKL užsieniečių limitas.

Tuo metu kitą dar iš buvusio klubo prezidento Gedvydo Vainausko laikų „paveldėtą“ naujoką Beną Madgeną R. Kurtinaitis pagyrė ir nupurtė visus anksčiau kabojusius klaustukus nuo jo ateities.

„Benas man tinka. Kažkada gyvenau Australijoje, pažįstu jos žmones, žinau, kokie jie darbštūs, pareigingi. Benas šiuo požiūriu – tikras australas, jo labai gera darbo etika, ir žaidėjas jis geras“, – dėstė treneris.

Apie skambius tikslus prieš sezono startą jis nekalbėjo, tik pareiškė, kad sostinės komanda turėtų vėl konkuruoti dėl Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionų titulo, o Europos taurės turnyre pasiekti bent jau atkrintamąsias varžybas.

O Krepšinis.lt paklaustas, ar „Lietuvos rytas“ ateinančiame sezone jau bus pasirengęs po ilgesnės pertraukos mesti iššūkį septynis kartus iš eilės čempionu tapusiam Kauno „Žalgiriui“, R. Kurtinaitis tarp eilučių įgėlė buvusiems klubo vadovams ir savo pirmtakui Tomui Pačėsui, nesivaržiusiam pasikviesti žaidėjų specialiai mūšiams su kauniečiais.

„Ne kovai su „Žalgiriu“ komplektavome šią komandą, o Europos taurės turnyrui“, – pažymėjo specialistas.

LKL pirmenybes vilniečiai pradės trečiadienį dvikova namuose su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)