Anot stratego, nuo pat pirmos turnyro kovos kiekvienas mūšis buvo sudėtingas, tačiau vaikinai įrodė, kad laikas prieš universiadą praleistas ne veltui.

„Visas turnyras mums labai sunkus, čia važiuodami žinojome, kad mūsų grupė priskiriama prie „mirtininkų“. Kaip parodė tolimesnė eiga, pirmasis mačas su Izraeliu buvo lemiamas siekiant pirmos vietos grupėje.

Bet vaikinai parodė, kad ne veltui liejo prakaitą prieš universiadą. Žinojome, kad vaikinai gali ir patys jais tikėjome. Žingsnis po žingsnio išgyvenome.

Finale svarbiausia buvo patikėti, kad galima įveikti amerikiečius, nes buvo toks mitas – neva jie nenugalimi. JAV komanda gana lengvai grupėje nugalėdavo, pusfinalyje neturėjo vargo.

Bet Izraelis ketvirtfinalyje įrodė, kad galima kovoti ir jiems pralaimėjo tik po pratęsimo“, – po pergalės finale teigė T. Masiulis.

Tuo tarpu finale 15 taškų pelnęs Ignas Vaitkus akcentavo svarbią kovą dėl atšokusių kamuolių.

„Lietuviai yra lietuviai. Parodėme, kad su mumis reikia kautis ir mes taip lengvai pergalių neatiduodame.

Žinojome, kad esame dešimtyje, mums negalėjo padėti du ekipos draugai, traumas patyrę Regimantas Miniotas ir Mindaugas Kačinas. Žinojome, kad tai paskutinės rungtynės ir tas jėgas, kurios buvo likusios, turime visas atiduoti ir siekti pergalės.

Nuo pat mačo pradžios davėme jiems gerą kovą ir tikėjome savimi.

Laikėmės trenerio užduočių, klydome, bet planą vykdėme. Svarbiausia buvo laimėti kovą atšokusių kamuolių. Iki tol mes laimėję atšokusius kamuolius, laimėdavome ir mačą.

Tad finale vėl laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių ir kartu išplėšėme pergalę“, – po finišo kalbėjo rezultatyviausiai finale mūsiškių gretose žaidęs I. Vaitkus.

Universiados čempionais tapo Dovis Bičkauskas, Martinas Gebenas, Donatas Tarolis, Ignas Vaitkus, Tomas Dimša, Mindaugas Kačinas, Regimantas Miniotas, Justas Tamulis, Evaldas Šaulys, Kristupas Žemaitis, Paulius Danisevičius, Martynas Sajus, ekipai vadovavo vyr. treneris Tomas Masiulis, jo asistentas – Marius Tamolis.

Bronzos medaliai universiadoje atiteko Latvijos krepšininkams, kurie 81:74 (14:20, 12:15, 25:13, 30:26) nugalėjo Serbijos atstovus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)