Krepšinio tradicijos Uralo kalnų papėdėje įsikūrusioje Permėje gilios – praėjusio amžiaus pabaigoje padedamas pulko lietuvių jas puoselėjo ambicingasis „Ural Great“ klubas.

Iš pastarojo seniai nebeliko nieko, tik milijoninės skolos: net biuro baldai buvo parduoti iš varžytinių.

Bet gaivinti krepšinį Permėje ėmėsi „Parma“ klubas, pernai debiutavęs VTB Vieningoje lygoje.

Iš antros pagal pajėgumą Rusijos Superlygos pernai pakilę naujokai turėjo tik du legionierius ir buvo lengvas kąsnelis ne tik Maskvos CSKA, „Chimki“ ar Sankt Peterburgo „Zenit“, bet ir lygos vidutiniokams. Per 24-erias rungtynes „Parma“ iškovojo tik vieną pergalę prieš Minsko „Cmoki“ (Baltarusija) ir liko paskutinė trylikta.

Bet tiek vyriausiasis treneris Viačeslavas Šušakovas, tiek jam talkinęs V. Chomičius vargiai galėjo tikėtis daugiau – komandos kalibras atitiko rezultatus.

Kitam sezonui „Parma“ vadovybė formuoja pajėgesnę ekipą ir pasikvietė naują vyriausią trenerį iš Latvijos – Nikolajų Mazurą.

Ar pastarajam reikės V. Chomičiaus pagalbos, pats lietuvis Krepšinis.lt teigė kol kas nesantis informuotas.

„Dar reikia kokią savaitę palaukti, kol kas net neįsivaizduoju, kaip ten bus. Bet per daug galvos dėl to nesuku. Pakvies – gerai, nepakvies – nieko tokio. Yra ir kitų darbų“, – sakė buvęs krepšininkas ir 1988 metų Seulo olimpinis čempionas.

Apie „kitus darbus“, susijusius su kuriamu nauju klubu, V. Chomičius kalba nenoriai – esą tam dar neatėjo laikas. Mat neaišku, kada idėją iš sumanytojų ir įgyvendintojų galvų pavyks perkelti į krepšinio aikštę. Anot trenerio, gal šį, o gal kitą sezoną.

„Viskas daroma nuo švaraus popieriaus lapo. Projektas vystosi, bet šiemet gali ir nespėti užregistruoti komandos. Mano mintys dabar ten. Todėl ir jaučiuosi ramus: nebus darbo dabar, nebus po mėnesio – bus po dviejų. Tik kol klubas dar neįkurtas, nenoriu nieko daugiau pasakoti. Kam kalbėti apie debesį, jeigu dangus dar giedras“, – dėstė V. Chomičius.

Valdemaras Chomičius

Neatskleidė jis ir to, ar įsitraukė į projektą toje pačioje Rusijoje, kurioje praleido didžiąją dalį savo trenerio karjeros.

„Galiu pasakyti tik tiek, kad klubas kuriamas Europoje, bet tikrai ne Lietuvoje. Pas mus apskritai tik viena ar dvi komandos mąsto apie ilgalaikę perspektyvą, o kitos gyvena šia diena – sužaidžia sezoną, pakeičia žaidėjus ir vėl viskas iš naujo“, – šyptelėjo specialistas.

Primename, kad praeityje V. Chomičius yra dirbęs „Ural Great“, Maskvos „Dinamo“, Kazanės „Uniks“, Liubercų „Triumf“ klubuose. Prieš vėl išvykdamas į Permę, jis treniravo Dniepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina) krepšininkus, metus praleido be darbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)