Gheorghe'as Muresanas

Galbūt jums pasirodys keista, tačiau G. Muresanas – vienintelis žaidėjas iš šio sąrašo, sugebėjęs praverti NBA duris. Be to, ir vienintelis europietis. 231 cm ūgio rumunų milžinas save pasauliui pristatė vilkėdamas prancūzų klubo Po Ortezo „Elan Bearnais“ marškinėlius, o vėliau persikėlė į NBA, kur gynė Vašingtono „Bullets“ garbę.

Dabartinėje „Wizards“ komandoje centras praleido didžiąją savo karjeros NBA dalį, o geriausią sezoną sužaidė 1994-1995 metais, kuomet per rungtynes vidutiniškai rinko po 14,5 taško ir 9,6 atšokusio kamuolio. G. Muresanas taip pat dar žaidė ir Naujojo Džersio „Nets“ klube, kuriame su 9,8 taško ir 6,4 atšokusių kamuolių vidurkiu užbaigė savo pasirodymą stipriausiojo pasaulio krepšinio lygoje.

Tacko Fallas

Nemažai galimybių patekti į NBA turi ir Senegalo talentas – 21-erių metų 229 cm ūgio T. Fallas šiuo metu rungtyniauja NCAA pirmenybėse. Vilkėdamas „UCF Knights“ aukščiausias JAV studentų krepšinio lygos žaidėjas per mačą pelno po 10,9 taško, atkovoja po 9,5 ir blokuoja po 2,6 kamuolio. 2018 metų NBA naujokų biržoje jam prognozuojamas 49-as šaukimas.

Kenny George'as

231 cm ūgio amerikietis galėjo be jokių sunkumų į krepšį įkrauti nuo parketo nė neatkėlęs kojų. Kai žaidė „Asheville Bulldogs“ ekipoje, K. George'as buvo aukščiausias JAV krepšininkas. Jo statistika taip pat nebuvo menka – 12 taškų ir 7 atkovoti kamuoliai per mačą.

Aukštaūgio karjera į šipulius dužo, kai 2008 metų spalį dėl stafilokoko infekcijos jam teko amputuoti dalį dešinės kojos. Po operacijos, 2011-ųjų kovą, centras dar sužaidė ketverias rungtynes Čekijos lygoje.

Mamadou N’Diaye

Iš Senegalo kilęs krepšininkas – ne tik superaukštas (229 cm), bet ir jo į šonus ištiestų ištiestų rankų ilgis siekia net 253 cm. Tai jam leisdavo iš viršaus krauti visiškai neįdedant pastangų. M. N’Diaye 2015-2016 metų NCAA sezone vidutiniškai rinko po 12,1 taško, 7,1 atšokusio kamuolio ir 2,4 bloko, tačiau tokios statistikos ir fizinių duomenų jam neužteko, kad išgirstų savo pavardę 2016-ųjų NBA naujokų biržoje. 23-ejų afrikietis dar bandė laimę Vasaros lygoje, bet nei į NBA, nei į jos Plėtojimosi lygą nepateko.

Sunas Mingmingas

236 cm ūgio kinas – aukščiausias pasaulio krepšininkas. Dabar 33-ejų krepšinį žaisti pradėjo būdamas 15-os ir savo karjerą pradėjo nuo kuklių JAV komandų. 2009 metais jis pasirašė sutartį su Pekino „Ducks“ ekipa ir Kinijoje rungtyniavo penkis sezonus, o 2012-ais ir 2014-ais tapo šios šalies čempionu.

Paulas Sturgessas

234 cm ūgio britui, norint atlikti dėjimą, taip pat užtenka tik pakelti ranką. „Harlem Globetrotters“ narys, pravarde „Mažasis Paulas“, sezoną yra žaidęs NBA Plėtojimosi lygoje, o paskutinį kartą profesionaliai rungtyniavo 2014-2015 metų sezone, kuomet vilkėjo anglų klubo „Chesire Phoenix“ marškinėlius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)