Praėjusią vasarą 213 cm ūgio kaunietis troško debiutuoti olimpinėse žaidynėse, tačiau ilgai nesusitaręs dėl naujos sutarties apskritai neatvyko į rinktinės stovyklą. Tačiau šis sprendimas nepasiteisino ir pats D-Mo liko apsikvailinusio vietoje – neįgyvendino svajonės ir nepasirašė naujos sutarties.

Itin ilgai užsitęsus deryboms su Hjustono „Rockets“ klubu lietuvis prisipažino, kad jeigu būtų žinojęs, jog viskas taip susiklostys – būtų apsivilkęs nacionalinės komandos marškinėlius.

„Praėjusiais metais buvau labiau susikoncentravęs pirmiausiai pasirašyti kontraktą ir tik po to žiūrėti. O dabar, jeigu kažkas nepavyks, vis tiek važiuosiu ir žaisiu“, – sirgalius pradžiugino krepšininkas.

Ar šie žodžiai reiškia, kad šią vasarą rinktinė yra pirmoje vietoje?

„Planuose – taip“, – užtvirtino D. Motiejūnas.

Džiugias žinias jis jau pranešė ir pačiam Dainiui Adomaičiui, su kuriuo aukštaūgis buvo susitikęs prieš kelias dienas.

„Prašė atsakyti iki liepos pabaigos, bet pasakiau, kad tikriausiai tiek neužtruks, nes retai tiek užtrunka. Aišku, pernai buvo visai kitokia situacija, nes buvau apribotas laisvasis agentas, o šiais metais esu laisvasis, todėl nemanau, kad kils tokių sunkumų, kokie buvo praėjusiais metais“, – pozityviai į ateitį žvelgė D. Motiejūnas.

Tik po Naujųjų metų vėl ant parketo sugrįžęs lietuvis Naujojo Orleano „Pelicans“ gretose nesužaidė tobulo sezono, bet vis tiek jį įvertino teigiamai.

„Tai jau buvo kritinis atvejis, kai man reikėjo žaisti – atvykęs į Naująjį Orleaną tikrai gavau pasireikšti ir visiems įrodžiau, kad man viskas gerai ir aš esu pasiruošęs žaisti. Aišku, po to įvyko keitimai, dėl kurių nieko negalėjau padaryti ir pasakyti – baigtis buvo tokia, kokia buvo. Aš norėjau žaisti daugiau, bet visumoje Naujasis Orleanas davė man tai, ko reikėjo. Dabar judu į priekį“, – mintimis dalijosi kaunietis.

Vilkėdamas „Pelicans“ marškinėlius D-Mo spėjo sužaisti 34 reguliariojo sezono rungtynes, per kurias vidutiniškai rinko 4,4 taško ir 3 atkovotus kamuolius. Tiesa, iki komandai pasipildant DeMarcusu Cousinsu mūsiškis ne kartą į varžovų krepšį sumetė ir dviženklį taškų skaičių, o pats rezultatyviausias mačas buvo sausio 23-iąją, kuomet prieš Klivlando „Cavaliers“ komandą surinko 14 taškų.

Nepaisant visko, nugaros traumą išsigydęs D. Motiejūnas nusprendė atversti visiškai naują karjeros puslapį ir išsiskyrė su savo agentu B. J. Armstrongu bei sukirto rankomis su „Octagon Sports“ agentūra. Europoje krepšininku ir toliau rūpinsis „BBaltics“ agentūros atstovas Tadas Bulotas.

„Po sezono atsisėdau, peržvelgiau gerus ir blogus įvykius bei nusprendžiau pakeisti – tai yra darbas. Aš jam ir visiems žmonėms iš „Wasserman“ padėkojau už darbą ir esu jiems dėkingas, bet šiuo metu jaučiu, kad man reikia agento su kitokiu požiūriu į mano situaciją, – savo sprendimą aiškino žaidėjas.

– Nauji agentai dirba gerai – sakė iki dabar skambino 14 komandų ir domėjosi. Tikrai negalvoju, kad situacija yra labai bloga ar kritinė, todėl laukiu liepos pirmos.“

Pastarąjį mėnesį intensyviai sportuojantis D-Mo su nekantrumu laukia NBA laisvųjų agentų turgaus pradžios. Visgi pirmo pasitaikiusio pasiūlymo priimti jis neplanuoja, nors apie sugrįžimą į Europą net nesvarsto.

„Aš tikrai manau, kad įrodysiu, kad galiu žaisti NBA. Tai tik laiko ir tinkamos komandos klausimas, – pabrėžė krepšininkas. – Šiuo metu labiausiai priimtina būtų trumpalaikė sutartis su komanda, kurioje labiausiai tikčiau ir galėčiau geriausiai atsiskleisti. Paskutiniai dveji metai buvo tikrai sunkūs, todėl manau, kad žaidimas geroje komandoje, kuri propaguoja mano stilių, padėtų mano karjerai.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)