Pirmadienį Krepšinis.lt paskelbė apie permainas bronzinių Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkų stovykloje – A. Guoga perėmė dalininkų teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio.

Pokyčius Europos parlamento narys pakomentavo LRT laidoje „Dėmesio centre“.

Anot A. Guogos, kuris klubo dalininkų susirinkime dabar valdo 2 balsus iš 4, prisidėti prie ekipos valdymo kviečiami ir kiti potencialūs rėmėjai.

„Kas nori būti dalininku, gali kreiptis. Jau kreipėsi labai garbingų žmonių, įskaitant net NBA žaidėjus. Mūsų vadyba bus labai atvira“, – žadėjo buvęs profesionalus pokerio žaidėjas.

Kartu su juo klubo dalininkais lieka komunikacijos specialistas Darius Gudelis ir Vilniaus savivaldybė.

Įdomu, jog su sostinės meru Remigijumi Šimašiumi A. Guoga buvo susikirtęs praėjusiais metais, kuomet trumpai laikė Liberalų sąjūdžio pirmininko vairalazdę. Vos per kelias dienas kritikos krioklyje iki paskutinio siūlo galo peršlapęs A. Guoga tuomet pasitraukė iš partijos, o vadovo poste jį pakeitė būtent R. Šimašius.

Paklaustas, ar tikisi sutarimo su Vilniaus savivaldybės vadovais valdant „Lietuvos rytą“, A. Guoga tikino dėl to nenuogąstaujantis.

„Esame išvien, kaip vienas kumštis, tokie būsime ir nugalėsime“, – dėstė naujasis klubo bendraturtis.

Jis taip pat išreiškė ketinimą likviduoti klubo skolų uodegą, dėl kurios gegužės pabaigoje nebe pirmą kartą buvo areštuota „Lietuvos ryto“ arena.

„Mano pozicija – sumokėti visiems kreditoriams visas skolas iki paskutinio cento. Garantuoju, kad mes išmokėsime jas visas“, – į krūtinę mušėsi verslininkas.

Tuo metu nuo praėjusio sezono vidurio „Lietuvos ryto“ žaidėjams nurodymus dalinusį Rimą Kurtinaitį A. Guoga pavadino geriausiu šalies treneriu ir patikino „dėl jo neturintis jokių abejonių“.

Neskubės A. Guoga ir keisti komandos, kurios ryšiai su „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupe turėtų nutrūkti, pavadinimo.

„Tegul žmonės siūlo. Gal kažkoks vaikas sugalvos pavadinimą, su kuriuo visi būsime kartu, vieningi, turėsime už ką kovoti“, – kalbėjo laidos „Dėmesio centre“ pašnekovas.

Pateikiame dalį A. Guogos interviu.

– Pone Guoga, po Vainausko sukelto tarptautinio rasizmo skandalo nutarėte pasinaudoti proga?

– Aš manau, kad buvo išskirtinė galimybė parodyti, kad Lietuva yra tolerantiška šalis, kad Vilniaus miestas yra vienas tolerantiškiausių miestų per visą Lietuvos istoriją. Ir mes turim tai išlyginti, turime parodyti visam pasauliui, kad mes priimsime visus į Vilnių,

– Maždaug prieš metus Vainauską buvote pavadinęs reketininku, dar kitais žodžiais, o dabar su juo sudarėte sandorį. Ar čia relizavo G. Vainauskas tuos savo reketininko sugebėjimus, ar buvo kitos aplinkybės?

– Mes parodėme, kad lietuviai yra tolerantiški ir gali susitarti esant pačioms sunkiausioms aplinkybėms. Kai įvykiai pakrypsta sunkiausia linkme, mes galime sukurti pozityvą, o ne negatyvą. Mums būtent to reikia.

– Ar po to, kai jūs jį taip pavadinote, jis dar su jumis kalbėjosi?

– Be abejo, kalbėjosi. Nes aš esu labai geranoriškas ir nuoširdus žmogus, aš taip manau. Ir manau, kad Gedvydas tai suprato ir įpareigojo vesti „Lietuvos rytą“ kartu su visa Lietuva ir Vilniumi į priekį.

– Galite atskleisti sandorio detales, kiek sumokėjote už dvi iš keturių steigėjo dalių?

– Tikrai negaliu atskleisti šitų detalių, bet tai tikrai nebuvo didžiulė suma. Tai kukli suma, kurią man pavyko susiderinti dėl Vilniaus miesto žmonių. Ir tikiuosi, kad tų dalininkų bus žymiai daugiau, kad mes kartu pakelsime šitą klubą ir sukursime tikrą krepšinio konkurenciją. Tikrą krepšinio konkurenciją, kovą.

Gyvenime visada įgauni daugiau patirties ir galiu atskleisti, kad bendravau ir su ponu meru, ir buvau netgi į liberalų sąskrydį nuvažiavęs, derinomės visus veiksmus. Miesto savivaldybė palaiko ir, man atrodo, bus kartu. Kaip ir visi vilniečiai, kurie nori sukurti konkurenciją Kaunui. Aš nesu pats turtingiausias žmogus ir Vilnius nėra pats turtingiausias miestas pasaulyje. Bet mes turime būti protingiausi. Aš noriu padėti Kurtinaičiui nugalėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (144)