„Gali pasirodyti, kad tai ne mūsų reikalas, bet taip nėra. Nes dabar žmonės kalba apie Lietuvą kaip apie rasistinę šalį krepšinyje. Daugybė draugų rašo ir klausia, ar mes tikrai tokie esame? Visiems atsakau, kad mes esame prieš rasizmą ir tokius pasisakymus visiškai smerkiame.

Sunku suvokti, kaip tokie žmonės valdo komandas. Man stipriai gėda už tokius Gedvydo Vainausko ištartus žodžius“, - savo Facebook profilyje rašo Donatas Motiejūnas.

Donatas Motiejūnas

Primename, kad krepšinio pasaulis negali patikėti tai, ką ketvirtadienio vakarą viešai pasakė Gedvydas Vainauskas. Vilniaus „Lietuvos ryto“ prezidento citata apie juodaodžius apskriejo visą pasaulį, o ją aptarinėjo net JAV sporto gigantas ESPN.

„Daugiau dviejų juodų, juodaodžių krepšininkų, komandoje negali būti. Atsitiko taip, kad treneris Tomas Pačėsas mėgsta žaisti su juodaodžiais žaidėjais, juos treniruoti, mokyti, auklėti. Ir viskas susiklostė taip, kad mūsų komandoje atsirado keturi juodi, juodaodžiai žaidėjai. Ir jie susibūrė į tokią, kaip čia pasakyti, gaują. Negalima.

Maksimaliai komandoje gali būti tik du juodaodžiai žaidėjai. Per savo 20 metų darbo praktiką aš galiu tai pasakyti. Daugiau jų negali būti ir visos komandos – niekados neturėkit daugiau dviejų juodaodžių žaidėjų“, – „Lietuvos ryto“ televizijos „Lietuva tiesiogiai“ rėžė G. Vainauskas, tačiau vėliau televizijos interneto portale patalpintame vaizdo įraše šis epizodas buvo iškirptas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (276)