„Iš tikrųjų ten amerikiečiams nėra jaučiama baimė ar priešiškumas, – tėvynėje mitus apie Rusiją griovė A. White'as. – Netgi mano ir mano žmonos Grace šeimos galvojo, kad rusai nemėgsta amerikiečių, tačiau taip tikrai nėra.

Jeigu pavykdavo susitikti žmonių, kurie supranta anglų kalbą ir moka angliškai kalbėti, ir jiems pasakydavau, kad esu iš Amerikos – jie tikrai į mane nežiūrėjo kitaip. Dauguma jų turbūt pagalvojo „o, geras“. Daugybė rusų negali keliauti – tokiems žmonėms nerūpi, kas vyksta JAV.“

Visgi antrieji aukštaūgio metai profesionalo karjeroje buvo itin įdomūs. Priešingai nei Bonos mieste (Vokietijoje), Sankt Paterburge anglų kalbos vartojimas nebuvo įprastas dalykas. Net ir komandos susirinkimuose ar treniruotėse.

Jeigu kokia nors pastaba būdavo skirta būtent A. White'ui, vienas iš trenerių vis tik sugebėdavo žaidėjui ją išversti į anglų kalbą. Visgi pats krepšininkas prisipažino, kad ne kartą minutės pertraukėlių metu pasimesdavo, nes treneris viską aiškindavo rusiškai.

„Po pasitarimo grįžęs į aikštelę nesuprasdavau, kas vyksta, – nusijuokė amerikietis. – Buvo įdomi patirtis.“

Tačiau ir pats A. White'as „Zenit“ klube buvo visiškai kitoks žaidėjas nei Ajovos universitete. „Hawkeye“ gretose 206 cm ūgio puolėjas iš viso pelnė 1859 taškus (antras rezultatas universiteto istorijoje), iš kurių daugumą – dėjimais ar baudų metimais (rekordiškai daug – 618). O štai Rusijoje jis ėmė vis dažniau atakuoti iš tolimesnių distancijų.

„Jeigu kas nors iš Ajovos sirgalių ar komandos draugų stebėjo mano žaidimą, tai galėjo įsitikinti, kad rungtyniavau visiškai kitaip nei universitete. Šiemet atlikau dvigubai daugiau metimų iš trijų taškų zonos nei nuo baudų linijos“, – pats stebėjosi krepšininkas.

VTB lygoje A. White'as rinko po 9,3 taško ir 6,6 atkovoto, tačiau to užteko, kad „Zenit“ vienu metu sugebėtų laimėti net 20 rungtynių iš eilės. Visgi komandai jėgų kiek pritrūko lemiamuose mūšiuose – pusfinalio serijoje pirmavusi 2-0, ji vėliau 2-3 nusileido ir į finalą praleido Maskvos „Chimki“ klubą.

Tačiau pati įdomiausia amerikiečio patirtis laukė sezonui pasibaigus. Sankt Peterburgo klubas iki gegužės 30 dienos galėjo pratęsti sutartį 2017-2018 metų sezonui, tačiau pražiopsojo terminą. Tai leido A. White'ui tapti laisvuoju agentu – ir tuomet Eurolygos komandos ėmė skambinti žaidėjo agentui.

Kitą dieną „Zenit“ pasiūlė amerikiečiui naują dvejų metų sutartį, pagal kurią jis kasmet būtų uždirbęs daugiau nei šiemet – atrodo gana keistai, kai rusai žaidėją galėjo pasilikti dar metams už mažesnę kainą. Tačiau tą akimirką A. White'as jau turėjo geresnį pasiūlymą iš „Žalgirio“.

Antradienį amerikietis oficialiai sukirto rankomis su Lietuvos čempionais dėl sutarties pagal formulę „1+1“. Tiesa, reikėtų paminėti, kad teisės į žaidėją vis dar priklauso Vašingtono „Wizards“ ekipai, kuri jį 2015 metų NBA naujokų biržoje pasikvietė 49-uoju šaukimu.

Visgi pastarasis pasiūlymas šiuo metu buvo itin patrauklus A. White'o šeimai. Stabilumas amerikiečiui dabar reikalingas dėl to, kad su žmona Grace dukrą auginantis vyras spalį tikisi sulaukti ir savo pirmojo sūnaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)