Likimas – kitaip šių dviejų įsimylėjelių istorijos nepavadinsi. Nuo 16 metų Danijoje su tėvais gyvenusi Martyna vėliau Londone studijavo sporto verslo vadybą, o įgyti identiškos specialybės magistrą nusprendė Venecijos universitete.

Pastaroji studijų programa vykdoma kartu su Eurolyga, todėl nenuostabu, kad M. Marmaitė praktiką nusprendė atlikti „Žalgirio“ klube. Gimtojoje šalyje užsilikti neketinusios lietuvės sprendimą pakeitė Lietuvos čempionų darbo pasiūlymas.

Be marketingo, komunikacijos ir socialinių medijų specialistės, Martyna dar užėmė ir „Žalgiris TV“ vedėjos pareigas.

„Pirmomis dienomis ji ėmė iš manęs interviu ir paklausė, kaip aš vertinu Lietuvos moteris. Atsakiau, kad yra daug gražuolių. Jau tada buvo pirmoji kibirkštis, – pažintį 2015-ųjų rudenį prisiminė B. Motumas, pats tų metų vasarą po poros sezonų Italijoje ir Australijoje su „Žalgiriu“ pasirašęs dvejų metų sutartį.

– Man ji pasirodė labai miela, todėl per „Instagram“ pasiūliau nueiti pavakarieniauti ir ji sutiko. Bėgant mėnesiams mūsų kassavaitinių pasimatymų skaičius vis didėjo – eidavome pavalgyti, pasivaikščioti į miestą ar į kiną. Pradėję vis dažniau susitikinėti ėmėme draugauti.“

Brockas Motumas su drauge

Dabar pora kartu jau pusantrų metų, be to, nuo sezono pradžios jau gyveno po vienu stogu. Bet Kaune taip sėkmingai Brockui susiklostė ne tik meilės reikalai.

Debiutiniame sezone aikštėje besiblaškęs 208 cm ūgio krepšininkas praėjusią vasarą Rio de Žaneire su Australijos rinktine liko per žingsnį nuo apdovanojimų pakylos, o grumtynės su geriausiais pasaulyje įpūtė jam pasitikėjimo savimi.

Tai atsispindėjo ant parketo vilkint „Žalgirio“ marškinėlius. Eurolygoje minučių skaičius išaugo nuo 17 iki 23, taškų vidurkis padidėjo nuo 6,7 iki 10,8, be to, neretai australas sunkiais momentais ir timptelėdavo komandą į priekį.

Štai išvykos mače prieš „Barceloną“ B. Motumas prametė tik vieną dvitaškį ir vieną baudą bei pasiekė savo karjeros rezultatyvumo rekordą – 26 taškai. Dviem mažiau po savaitės Kaune jis įmetė ir į Stambulo „Galatasaray“ krepšį. Palyginimui, pernai jis daugiausiai buvo surinkęs 16 taškų.

Apskritai, pirmajame savo Eurolygos sezone Brockas 20 taškų ribos neperžengė nė sykio, o šiemet tai padarė dukart. Ir dar tris sykius iki šio tikslo jam pritrūko vos vieno taiklaus metimo.

„Nors šio žodžio labai nemėgstu, tačiau būtent patirtis man labiausiai padėjo. Antrą sezoną iš eilės žaidžiau Eurolygoje: žinojau, ko tikėtis, kaip pasiruošti, žinojau sezono trukmę, labiau pažinojau miestą, mane supančią aplinką – visa tai labai padėjo“, – pagrindinę priežastį, lėmusią puikų sezoną, įvardijo puolėjas.

Visgi „Žalgiryje“ atsiskleisti sugebėjo ne vien australas – karjeros sezonus sužaidė ir jaunieji Lukas Lekavičius bei Edgaras Ulanovas, savo vertę kaip reikiant pasikėlė ir jau rankomis su Maskvos CSKA vadovais sukirto Leo Westermannas, svarbaus vaidmens komandoje sulaukė ir Kevinas Pangosas.

Toks žalgiriečių progresas – Šarūno Jasikevičiaus nuopelnas. Kaip sako jis pats – įžaidėjas turi padaryti savo komandos draugus geresniais. Ši savybė geriausiu Europos įžaidėju tituluojamo kauniečio venomis teka ir vilkint trenerio kostiumą.

„Šaro indėlis – didžiulis, – paklaustas, kas labiausiai prisidėjo prie įspūdingo progreso, nė nedvejodamas atsakė B. Motumas. – Jis geriausias iki šiol mane treniravęs specialistas. Šarūnas labai protingas: žino, į kokias pozicijas pastatyti žaidėjus, kad šie neštų didžiausią naudą.

Jeigu atliksi savo darbą – jis tavimi pasitikės. Jis puikiai skaito žaidimą, kaip buvęs įžaidėjas viską supranta ir tai sugebėjo sėkmingai perkelti į trenerio karjerą. Tikiu, kad Šaras bus vienas geriausių trenerių Europoje.“

Už pasitikėjimą Brockas treneriui atsidėkojo sėkmingu žaidimu – LKL finalo serijoje per penkis mačus jis aikštelėje praleisdavo po 22 minutes ir pelnydavo po 10,4 taško. Šis rodiklis – didesnis nei sezono LKL vidurkis (9,8). Ir šio australo indėlio pakako, kad žalgiriečiai Š. Jasikevičiui padovanotų antrą čempiono žiedą iš eilės, o klubui – septintą iš eilės ir net 19-ą istorijoje.

„Sezono finišas buvo puikus – juk visuomet norisi laimėti paskutines rungtynes ir būti viršūnėje. Žinote, daugelis vyrukų visą karjerą taip ir lieka nelaimėję šio čempionato, o man pasisekė iškovoti du žiedus ir dar virš galvos keltį taurę. Man buvo privilegija žaisti šiame klube“, – Trakų pilyje savo metus „Žalgiryje“ įvertino B. Motumas.

Kaune per metus apie 230 tūkst. eurų uždirbęs legionierius turėjo galimybę likti „Žalgiryje“, tačiau nusprendė savo laimę išbandyti vasaros žaidėjų turguje.

„Mes dar po Naujųjų metų jam pateikėme tikrai gerą pasiūlymą – finansiškai gerokai didesnį. Jis tikrai geras žaidėjas, tikrai mums padėjo, bet jeigu žmogus tiki, kad gaus daugiau, o ir mes tikime, kad jis gaus daugiau – vienareikšmiškai jam to linkime“, – situaciją Krepšinis.lt paaiškino klubo direktorius Paulius Motiejūnas.

Ilgai iš australo atsakymo laukę „Žalgirio“ vadovai neišgirdę aiškesnių krepšininko minčių nusprendė nerizikuoti ir suskubo ieškoti jam pamainos. Vos tik pasibaigus sezonui buvo paskelbta, kad paieška buvo sėkminga – Brocką kitame sezone pakeis 24-erių metų amerikietis Aaronas White'as, šiemet rungtyniavęs Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipoje.

„Labai džiaugiuosi, kad „Žalgiris“ manimi patikėjo ir galėjau dvejus metus žaisti Eurolygoje bei tobulėti. Viliuosi, kad bet kokiu atveju nesustosiu tobulėti ir ateityje, – kauniečiams atsisveikindamas padėkos žodį ištarė B. Motumas.

– Labai daug dalykų susiklostė tobulai: man patiko Lietuva, laikas praleistas Kaune, čia aukštas krepšinio lygis, pats patobulėjau ir kaip žaidėjas, ir kaip asmenybę bei sutikau ypatingą žmogų.“

Kur pasuks tolesnė jo karjera – dar nežino ir pats australas. Tačiau jis užtikrintai žino, kad ją ir toliau tęsti norėtų Eurolygoje. Tiesa, jo galvoje vis dar sukasi mintys ir apie NBA, bet dėl stipriausios pasaulio krepšinio lygos Brockas galvos nėra pamatęs.

„Žinoma, tai visada bus mano svajonė. Tačiau dabar mano situacija yra tokia, kad geriau tiesiai į NBA vykti po puikaus sezono Europoje nei bandyti kelią skintis per Vasaros lygą“, – pabrėžė aukštaūgis, savo laimę tokiu keliu jau bandęs 2013 ir 2015 metais, kai vilkėjo Jutos „Jazz“ marškinėlius.

Susikrovęs lagaminus kartu su Martyna Brockas skris į Daniją pas mylimosios tėvus, o vėliau grįš į gimtąją Australiją. Kiek pailsėjęs jis kibs į darbus su asmeniniu treneriu ir belaukdamas naujų pasiūlymų ruošis kitam sezonui.

„Kiekviena vasara yra puiki proga patobulėti. Manau, kad kiekvienas sezonas atspindi, kiek tarpsezonio metu išliejai prakaito. Grįžęs namo pasitarsiu su savo treneriu, bet noriu sustiprėti, tapti greitesniu ir patobulėti ties daugeliui žaidimo aspektų“, – apie laukiančius darbus pasakojo krepšininkas.

Tam jis galės skirti visas savo atostogas, nes po ilgos pertraukos Brockui nereikės atstovauti Australijos rinktinei. Dėl naujo FIBA tarptautinių turnyrų formato rugpjūtį vyksiantis Azijos čempionatas nebeturi jokio prasmės, todėl Andrejus Lemanis prieš laukiančią 2019 metų planetos pirmenybių atranką nusprendė išbandyti kitus žaidėjus – į kandidatų sąrašą nebuvo įtrauktas nei B. Motumas, nei ryškiausi NBA žaidžiantys australai.

„Dėl naujo FIBA tvarkaraščio rinktinėms teks žaisti Eurolygos sezono metu, todėl bus sunku grįžti į Australiją – vien skrydis užtrunka 24 valandas. Treneris su mumis visais pasikalbėjo ir nusprendė, kad po pasaulio čempionato ir olimpinių žaidynių bei atrankos varžybų į šiuos turnyrus leis mums pailsėti. Jam bus puiki proga pasižiūrėti į vietiniame čempionate žaidžiančius krepšininkus. Bet ateityje aš ir toliau būsiu nacionalinės komandos nariu“, – akcentavo Brockas.

The real starting 5 😝🔥

A post shared by Martyna Marmaite (@missmarmaite) on Jun 10, 2017 at 4:01am PDT

They can't see the vision they must be outta focus 🌙 @brockm12 💙

A post shared by Martyna Marmaite (@missmarmaite) on Jun 7, 2017 at 2:16am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)