Pergalę lėmė fuksas

Kauniečiai penktadienio vakarą palaužė Panevėžio ekipą 73:68 ir finalo seriją laimėjo 4:1.

„Manau, kad finalo serija žiūrovams turėjo patikti – ji buvo atkakli. Šaunuoliai panevėžiečiai – turėjo nuostabų sezoną. Kovėsi iki paskutinio. Daug kas kalbėjo, kad jie pavargs ir iškris, neatlaikys. Bet vyrai susiėmė ir žaidė iki pabaigos labai aukšto lygio krepšinį. Didelė pagarba jiems. Jie yra šaunuoliai, tikri profesionalai“, – po mačo kalbėjo žalgiriečių kapitonas

Būtent P. Jankūnas pelnė lemiamą dvitaškį likus 11 sek. – po taiklaus metimu skirtumas išaugo iki 5 taškų (72:67).

„Smagu, kad laimėjome. Buvo blogų momentų ir šiandien nebuvo geros varžybos. Šiaip ne taip, na, gal ne šiaip ne taip, bet didelių pastangų dėka, didelės gynybos ketvirtojo kėlinio pabaigoje dėka ir to fukso, kurį aš įmečiau, dėka mes laimėjome. Kai norisi atostogų tai kaip tik atrodo reikėtų susikaupti ir laimėti lengvai ir eiti atostogauti. Bet kartais tas noras nusveria į kitą pusę – trūko energijos, trūko emocijų. Kaip visada su „Lietkabeliu“, - laimime 8, 9 ar 10 taškų ir vėl jie prisiveja ir pabaigoje vos neprisižaidėme“, – sako P. Jankūnas.

Duoklė R. Javtokui

Po šių rungtynių 20 metų trukusią karjerą baigė 37 metų aukštaūgis Robertas Javtokas.

„Sugadinome Robertui šventę – jis turėjo daugiau žaisti. Bet yra kaip yra. Atsiprašome. Liūdna. Geras draugas, geras komandos draugas, vienas iš „Žalgirio“ kertinių žmonių. Tikrai mums jo trūks tiek rūbinėje, tiek aikštelėje. Džiaugiuosi, kad tiek ilgai žaidė ir kad turėjo tokią nuostabią karjerą. Linkiu visko kuo geriausio kitame gyvenimo etape – kaip sportininkas jis baigė savo karjerą, baigė pasirodymą, o dabar sieks aukštumų kitoje srityje“, – teigė „Žalgirio“ kapitonas.

P. Jankūnas neslėpė, kad labiausiai iš Robio išmoko į viską žiūrėti pozityviai.

„Kad ir kokia situacija bebūtų – jis visuomet pozityvus. Ir tai ne tik kalba apie aikštelę – tas pats ir gyvenime. Visada pozityvus, visada gerai nusiteikęs ir sugeba palaikyti komandos draugus“, – teigė P. Jankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)