Simboliška, kad mačo pradžioje žalgiriečių atakų smaigalyje vis atsidurdavo abu dėl finalo MVP titulo kovojantys žaidėjai P. Jankūnas ir Edgaras Ulanovas – iš pirmųjų 13-os taškų jie kartu sumetė net 10. Abu po penkis.

Visgi jų dviejų pastangų neužteko dominuoti aikštėje – atostogauti dar nepasiruošęs „Lietkabelis“ per pirmąjį kėlinį čempionams nenusileido niekuo (15:15).

15:20 atsilikę šeimininkai iš savo puolimo artilerijos išsitraukė tolimus metimus: po vieną pataikė Brockas Motumas, Leo Westermannas, du švystelėjo Lukas Lekavičius, o po P. Jankūno tritaškio „Žalgiris“ jau pirmavo dviženkle persvara (40:29).

Įsismaginęs Lukas ir po pertraukos tęsė savo tritaškių šou, o ant bangos buvęs „Žalgiris“ susikrovė 14 taškų persvarą. Bet ji tapo ne privalumu, o trūkumu – gynyboje apsimiegoję šeimininkai į savo krepšį praleido vieną metimą po kito, o tai kaip reikiant siutino Šarą, kuris vos per minutę paprašė dviejų pertraukėlių.

Ketvirtame kėlinyje, nors titulas ir buvo ranka pasiekiamas, lengva tikrai nebuvo: kovingumą pademonstravęs „Lietkabelis“ sugebėjo itin pavojingai priartėti – likus žaisti 1:35 min. žalgiriečiai jau pirmavo vos 70:67.

„Jeigu sąžiningai, aš net nežinau, kodėl taip prastai žaidėme. Šios rungtynės buvo vienos prasčiausių sezone. Bet atsirado trys žaidėjai, kurie tempė komandą. Labai svarbu, kad turime tokius stiprius lietuvius su tokiu stipriu charakteriu, kurie žino titulo svarbą. Tai buvo Luko, Edgaro ir Pauliaus diena“, – pečiais truktelėjo Š. Jasikevičius.

Ir lemiamu momentu visus reikalus sutvarkė būtent vienas iš šių paminėtų krepšininkų – P. Jankūnas sudėtingu dvitaškiu nulėmė mačo baigtį. Taip likus žaisti 6,5 sek. Šarui atsirado proga ant parketo išleisti paskutinį karjeros mačą sužaidusį Robertą Javtoką.

„Ačiū! Ačiū!“, – tiek centrui, tiek žalgiriečiams skandavo fanai, netrukus išvydę savo numylėtinių triumfą.

„Nėra malonesnio jausmo nei būti čempionais. Ypač smagu, kad tai padarėme namuose. Rungtynės turbūt nelabai įdomios, nes iš mūsų pusės jos buvo labai prastos. Noriu pasveikinti komandą ir sirgalius su titulu. Kažkiek norisi pasigailėti, kad nepavyko daugiau duoti pažaisti Robertui, nes jam ši diena svarbi. Noriu padėkoti Kaziui Maksvyčiui, kad leido paimti minutės pertraukėlę, kuri nebuvo pati maloniausia, tačiau jis geranoriškai sutiko. Taip buvo laiko žiūrovams paploti Robertui ir padėkoti jam už įspūdingą karjerą.

Jis – didžiulis pavyzdys vaikams, kaip nepalūžti sunkiausiais momentais, bandyti kabintis ir tęsti toliau. Robis yra visų laikų geriausiai besiginantis centras Lietuvoje, vienas geriausių Europoje. Jam būnant komandoje jautiesi ramus dėl rūbinės, nes jis daro didelį darbą, kad visi eitų viena kryptimi. Sveikiname ir džiaugiamės už jį. Taip pat džiaugiamės, kad jis karjerą baigė kaip žalgirietis. O dabar galime eiti švęsti labai gerą sezoną“, – 37-erių veteranui nusilenkė Šaras.

Lemtingame mače L. Lekavičius pelnė net 23, P. Jankūnas – 16, E. Ulanovas – 12 taškų. Visi jie pagrindiniais smuikais griežė ir visoje serijoje, todėl paklaustas, kam skirtų finalo MVP titulą, 41-erių specialistas šyptelėjo: „Gerai, kad man nereikia rinkti, nes net neįsivaizduoju, kam skirčiau“.

„Užbaigėme nuostabų sezoną, kuriame daug žaidėjų padėjo didelius žingsnius į priekį, – labiausiai džiūgavo treneris, netrukus ėmęs kalbėti ir apie komandai reikalingiausius papildymus vasaros metu.

– Komplektacijos darbai jau juda. Stengsimės eiti į priekį, būti atletiškesnė komanda. Turime jaunus žaidėjus, kurie gali eiti į priekį, turime jauną trenerių štabą, kuris taip pat gali eiti į priekį. Aišku, negausime pirmų opcijų žaidėjų turguje, bet stengsimės dirbti.

Ir darbai daug kur prasidėjo jau seniai, o kaip jie pavyks – pamatysime. Visgi juk atvykti į dešimtą Eurolygos komandą yra didelis lygis nei į 16-ą, kokia mes buvome prieš sezoną. Žingsniai į priekį padėti, dabar reikia eiti toliau.“

Jau antrą savaitę Ispanijos, Izraelio ir Lietuvos spaudos mirga naujienomis apie Š. Jasikevičiaus ateitį. Tiek „Barcelona“, tiek Tel Avivo „Maccabi“ išskėstomis rankomis laukiamas treneris dar turi metus galiojančią sutartį su „Žalgiriu“, bet iki liepos 15 dienos gali pasukti kitu karjeros keliu.

Galbūt pasvarstymai apie kito sezono viziją reiškia, kad Šaras ir toliau vadovaus komandai?

„Artimiausiomis dienomis nuspręsime ir viskas bus aiškiau“, – intrigą išlaikė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)