Kovingai nusiteikusio sostinės klubo spaudimą atlaikęs „Neptūnas“ savo publikai padovanojo dramatišką pergalę 70:65 ir išplėšė lemiamas serijos rungtynes – 2:2.

„Didžiulė pagarba žaidėjams. Niekas nekreipė dėmesio į savo problemas – visi ėjo kovoti žinodami dėl ko kovoja. Tai geriausia padėka nuostabiai Klaipėdos publikai, kuri yra šeštas žaidėjas. Ačiū vyrams ir sirgaliams“, – dėkojo Dainius Adomaitis.

„Tikėjomės sunkių rungtynių, tokios jos ir buvo. Techniškai jos nebuvo gražios, nes buvo daug klaidų iš abiejų komandų pusės. Neslėpsiu, mes galvojome, kad po pergalingų rungtynių Vilniuje laimėsime ir Klaipėdoje. Noriu pasveikinti „Neptūną“ sugrįžus į seriją. Lauksime Vilniuje“, – kalbėjo Kurtis.

Ir nors šios serijos dalyvius iki šiol kaustė namų aikštės sindromas, visgi ketvirtasis serijos mačas uostamiestyje vyko pagal kitokį scenarijų – bronzos medalio skonį pajutęs „Lietuvos rytas“ ne tik, kad nepaleido varžovų į priekį, bet ir patys didžiąją pirmosios rungtynių dalies dalį buvo priekyje.

„Neptūnas“ taip fantastiškai, kaip antrajame mače, tritaškių nešaudė, tačiau vis tiek per pirmus du ketvirčius jų įmetė tiek pat, kiek per 40 minučių sekmadienį Vilniuje – keturis. Tai leido uostamiesčio ekipai atsilikti tik vienu tašku (32:33).

Po ilgosios pertraukos ant parketo ir toliau vyko atkakli ir permaininga kova, o Danielio Ewingo tritaškis prieš pat sireną po trijų kėlinių leido pirmauti „Neptūnui“ (46:44). Ir nors lemiamo ketvirčio pradžioje klaipėdiečiams buvo pavykę atitrūkti 7 taškais, viskas sprendėsi paskutinėmis mačo akimirkomis.

Rezultatui esant 62:59, po tritaškį prametė Deividas Gailius ir Margiris Normantas, o netrukus už tai vilniečiai buvo nubausti – iš toli švystelėjęs Chrisas Loftonas iš savo vietų pakėlė visus „Švyturio“ arenoje susirinkusius sirgalius.

Visgi čia pat tuo pačiu atsakė iš Klaipėdos į Vilnių sezono viduryje persikėlęs Jimmy Baronas ir likus žaisti 53,4 sek. intriga vis dar buvo gyva (65:62). Tačiau tuomet J. Grantas įmetė dvitaškį, o pražangomis „Lietuvos rytas“ išsigelbėti nebesugebėjo.

„Rungtynės – nervų karas. Jos buvo „mirk arba gyvenk“. Norėjosi saviems sirgaliams padovanoti pergalę. Gerus momentus nuolat keitė blogi. Ypač gynyboje. Rungtynes pradėjome nuo kelių grubių klaidų, bet po to gynyboje mūsų akcentuoti dalykai buvo tikrai gerai atlikti.

Žinojome, kad jeigu pralaimime – „Lietuvos rytas“ užbaigia seriją. Normalu, kad buvo spaudimas. Patys žinojome, kokios svarbos mačas, todėl normalu, kad įtampa jautėsi“, – mintimis dalijosi D. Adomaitis.

„Mūsų žaidime buvo labai daug techninio broko, buvo labai prastas pataikymas. Pasigendu kai kurių indėlio svarbiose rungtynėse, bet esame tokie, kokie esame“, – pečiais trukčiojo R. Kurtinaitis.

Jis lemiamomis akimirkomis Klaipėdoje turėjo versti be savo bokšto Artūro Gudaičio, kuris ant suolo dėl išnaudoto pražangų limito buvo priverstas atsisėsti likus žaist dar 6:42 min.

„Nieko nenoriu sakyti apie teisėjavimą, tik kartais nesupratu, ko teisėjai nori iš žaidėjų, nes visą laiką kamuolį gavus ant ūso bus kontaktas. Krepšinis nėra tinklinis, todėl kai du kūnai badosi po krepšiu – normalu. Tokių baudų gavome daug. Jūs žinote, koks svarbus mums yra Gudaitis, tai jeigu jam per tris minutes sušvilpia dvi baudas – mes turime problemų kaip šiandien“, – akcentavo R. Kurtinaitis.

Lemiamas mačas bus žaidžiamas šeštadienį Vilniuje, kur abukart laimėjo R. Kurtinaičio kariauna. Ar namų sienos ir vėl padės?

„Manau, kad namų aikštės pranašumas yra svarbus, bet nematau didelio skirtumo žaisti išvykoje ar namuose – salė juk vienodo ilgio, visos linijos vienodo ilgio. Taktikos taip pat vienodos – reikia šokti ir bėgti tiek išvykoje, tiek namuose. Jeigu to negali atlikti, tai koks skirtumas kur žaisti? Bet mūsų komanda namuose žaidžia energingiau ir aš tos energijos tikiuosi šeštadienį“, – svarstė Kurtis.

„Tikiu vyrais. Sužaidėme nemažai gerų rungtynių išvykose, pataikydami aukštu procentu. Aš visada būsiu tas žmogus, kuris tiki žmonėmis, su kuriais dirba. Tikiu, kad metimus sumesime aukščiausiu pataikymo procentu šiame sezone“, – paneigti išvykos sindromą pasiryžęs D. Adomaitis.

„Lauksime namuose, ruošimės. Tegul nugali stipresni“, – iššūkį priėmė vilniečių dirigentas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)